Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Articolele autorului Monica Vasilescu:

Secretarul general al NATO - Jens Stoltenberg
Stoltenberg: „Relațiile cu Rusia sunt cele mai rele de la Războiul Rece! China își construiește „substanțial” armata, inclusiv armele nucleare
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la parteneriatul în evoluție dintre Moscova și Beijing. Stoltenberg a declarat, miercuri, în a doua sa conferință după summitul NATO, că și China își construiește „substanțial” armata, inclusiv armele nucleare. El a adăugat că țara „își hărțuiește vecinii și își amenință Taiwanul” și își monitorizează și controlează propriii cetățeni și „împrăștie minciuni și dezinformare rusă”. 
 Klaus Iohannis, la dineul de gală, alături de Joe Biden
Summit la Madrid | Klaus Iohannis, la dineul de gală, alături de Joe Biden - Măsuri radicale pentru descurajarea Rusiei
Liderii NATO sosesc marți seara, la Madrid. Șefii alianței în frunte cu președintele SUA, Joe Biden, vor pune la punct planul pentru următorii 10 ani. România este reprezentată de președintele Klaus Iohannis, care se vede a treia oară în acest an cu liderul de la Casa Albă. Reuniunea începe marți seara, cu participarea la dineul de gală oferit de Majestățile Lor Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia în onoarea șefilor de Stat și de Guvern, la Palatul Regal din Madrid.
Nicolae Ciucă, discuții cu șefii Google
Nicolae Ciucă, discuții cu șefii Google: consecințele războiului din Ucraina, amenințările în domeniul securității cibernetice
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu vicepreședintele Google, Karan Bhatia. Principalele teme discutate au vizat consecințele agresiunii militare ruse din Ucraina, amenințările în domeniul securității cibernetice și legate de dezinformare, transformarea digitală a României și importanța parteneriatului transatlantic.
Război Ucraina
Război în Ucraina, ziua 120: Forțele rusești au capturat două așezări - Summit pentru aprobarea candidaturii Ucrainei la UE
Război în Ucraina. Este ziua cu numărul 120 a războiului de la graniță. Forțele rusești au capturat așezările Loskutivka și Rai-Oleksandrivka, la sud de orașele ucrainene Lysychansk și Severodonețk, a declarat joi guvernatorul din Lugansk, Serghei Gaidai. Forțele ucrainene continuă apărarea orașului Severodonețk și a localităților învecinate Zolote și Vovchoyrovka, a precizat el.
Forumul Global al Nicotinei (GFN)
Al nouălea Forum Global al Nicotinei, la Varșovia. Cum se reduc efectele nocive ale fumatului prin noile produse care nu ard tutunul
În perioada 16 - 18 iunie, la Varșovia, a avut loc Forumul Global al Nicotinei (GFN) – una dintre cele mai cunoscute conferințe internaționale care dezbate problematica reducerii riscurilor asociate fumatului și rolul produselor cu nicotină mai sigure care îi ajută pe oameni să renunțe la fumat. În cadrul evenimentului, delegați din multe țări, alături de profesioniști din domeniul medical, factori de decizie, cadre universitare și oameni care au renunțat la fumat au dezbătut modalitățile de reducere a riscurilor asociate fumatului.