Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Articolele autorului Monica Vasilescu:

 Tensiuni maxime la Guvern pe introducerea noilor taxe - Negocieri reluate cu mediul de afaceri
Tensiuni maxime la Guvern pe introducerea noilor taxe - Negocieri reluate cu mediul de afaceri
Sunt tensiuni maxime la Guvern, înainte de introducerea noilor taxe. Executivul vrea să suprataxeze unele venituri, dar și să majoreze impozitele pentru locuințe sau accizele la tutun, lucru care va duce la creșterea prețurilor. Firmele pierd și ele unele facilități fiscale. Negocieri aprinse au loc și astăzi între patronate și guvernanți. Potrivit unor surse, după prima zi de discuții reprezentanții mediului de afaceri au reușit să obțină consens pe anumite cerințe.
Aurescu, discuții cu reprezentantul permanent al SUA la NATO: evoluţiile şi perspectivele războiului din Ucraina
Aurescu, discuții cu reprezentantul permanent al SUA la NATO: evoluţiile şi perspectivele războiului din Ucraina
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a primit-o luni pe ambasadoarea Julianne Smith, reprezentantul permanent al SUA la NATO, prilej cu care a subliniat, în contextul provocărilor fără precedent pentru securitatea euroatlantică, necesitatea unei coordonări strânse politice şi de apărare între Washingtom şi statele de pe Flancul estic, inclusiv România, în vederea consolidării solidarităţii şi răspunsului comun la agresiunea Rusiei, cu impact la nivel regional, euroatlantic şi global.
Iulian Bulai
Șpagă în tren! Deputatul Iulian Bulai: „Mi-a spus să îi dau 70 de lei și să rămână așa. Sunt șocat”
Deputatul USR - Iulian Bulai spune că i s-a cerut șpagă în tren. Parlamentarul a vrut să circule pe cursa București-Roman. Nu a găsit bilete de vânzare la ghișeu, locurile ar fi fost toate ocupate, dar s-a urcat în tren, moment în care controlorul i-ar fi propus deputatului să îi dea 70 de lei lui, personal, să nu achite prețul întreg, care este 137 de lei. Un bilet cumpărat din gară costă 79 de lei pe ruta București - Roman.
Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne
Lucian Bode anunță măsuri speciale la Neversea - Controale drastice pentru a se evita tragedia de la SAGA
Azi începe cel mai mare festival de muzică din România, dar și din Europa, organizat pe plajă. La Neversea sunt așteptați aproximativ 300 de mii de oameni, iar autoritățile au luat deja măsuri de prevenire, potrivit ministrului de Interne Lucian Bode. Totodată, se anunță controale drastice pentru a se evita tragedia de la SAGA, atunci când un tânăr a murit din cauza consumului de droguri, iar mai mulți au fost duși la spital. Tot atunci, polițiștii au deschis peste 100 de dosare penale. 
Ministrul Mediului - Tanczos Barna
SECETĂ EXTREMĂ | Ministrul Mediului, despre raționalizarea apei: „Ne putem aștepta la măsuri similare pentru agricultură”
Este alertă în țara noastră din cauza secetei extrem care face ravagii în mai multe zone din țară. Autoritățile au raționalizat consumul de apă în mai multe localități, iar ministrul Mediului susține că în următoarele săptămâni se va întâmpla la fel și în alte zone din țară. În plus, oficialii de la Apele Române nu recomandă oamenilor să-și irige culturile în această perioadă pentru că asta duce la un consum uriaș de apă. 
Protest - Sursa foto BZI
PROTEST împotriva prețurilor uriașe la carburant: benzinării BLOCATE - Manifestare de amploare
Românii nu mai înghit prețurile de coșmar de la pompă și ies în stradă. Sunt proteste în toată țara. În Capitală șoferii s-au strâns în fața Parlamentului și merg în coloană spre guvern. Protestul vine chiar în ziua în care executivul a adoptat ordonanța reducerii cu 50 de bani a prețului combustibilului. Măsura ar trebui să intre în vigoare la miezul nopții, dar, atenție, benzinarii nu sunt obligați să reducă prețul.