Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Articolele autorului Monica Vasilescu:

ROTATIVA guvernamentală: Se conturează puterea care va conduce România din luna mai - Miniștrii de pe lista neagră
ROTATIVA guvernamentală: Se conturează puterea care va conduce România din luna mai - Miniștrii de pe lista neagră
Se conturează puterea care va conduce România din luna mai, atunci când va avea loc rotativa guvernamentală. Viitorul premier, Marcel Ciolacu, a început deja să lucreze la un nou program de guvernare, dar analizează și pe cine va mai păstra lângă el la Palatul Victoria. Bile negre au mai mulți miniștri PNL, care nu sunt pe placul social-democraților. În capul listei se află Virgil Popescu. Nici Bogdan Aurescu sau Lucian Bode nu sunt bine văzuți de social-democrați. Și Nicolae Ciucă se pregătește să plece de la Palatul Victoria.
Centrala nucleară Zaporojie Foto: Profi Media
Zaporojie, deconectată și reconectată pentru a șasea oară din cauza atacurilor - Centrala ar putea provoca un dezastru nuclear
Deconectarea continuă a centralei Zaporojie ar putea provoca un dezastru nuclear chiar și fără ca o rachetă să atingă reactoarele. Este pentru a șasea oară când cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost deconectată și apoi reconectată la rețeaua electrică în urma bombardamentelor rusești. Este o situatie îngrijorătoare, avertizează specialiștii. Armata lui Putin ar recurge la astfel de atacuri critice ca să slăbească frontul Ucrainei câtă vreme nu mai înaintează.
Grupul de luptă al NATO din România are un nou comandant
Grupul de luptă al NATO din România are un nou comandant. Anunțul MApN
Colonelul Laurent Luisetti a preluat comanda Grupului de luptă al NATO. Ceremonia de schimbare a comenzii Grupului de luptă al NATO în România a avut loc în această dimineață, la baza militară de la Cincu. Colonelul Laurent Luisetti, comandantul regimentului 152 infanterie, a preluat comanda Grupului de luptă NATO dislocat în România. Colonelul Luisetti a preluat comanda de la colonelul Alexandre de Féligonde care, pe parcursul unui mandat de 5 luni, a coordonat exerciții precum activitățile de recepție și integrare a tancurilor Leclerc intrate în dotarea batalionului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, despre achitările din dosarul Belina: „Au scăpat de 7 ani de calvar în care absolut toți s-au îmbolnăvit”
Liviu Dragnea - fostul șef al PSD a comentat soluția finală din dosarul Belina în care judecătorii au dispus achitări în linie. Liviu Dragnea, cel în numele căruia s-ar fi făcut demersurile pentru a putea controla insula Belina și Brațul Pavel, după cum au spus procurorii DNA, este de părere că inculpații din dosar au fost „târâți” în instanță fără probe.
Sursa foto: Inquam Photos - Octav Ganea
Judecătorii au amânat pronunțarea sentinței în dosarul Ioanei Băsescu - Verdict în cazul finanțării ilegale a campaniei electorale
A fost zi de proces pentru fiica cea mare a lui Traian Băsescu. Dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale a fostului președinte a ajuns la final. Miza e una mare pentru Ioana Băsescu, pentru că în primă instanță ea a primit cinci ani de închisoare. Avocații ei vor invoca astăzi prescripția faptelor. Instanța a rămas în pronunțare și a amânat sentința pentru 16 martie 2023.
Victor Pițurcă - Foto INQUAM
AUDIERI maraton în dosarul măștilor neconforme - Generali de top ai Armatei Române dau explicații în fața procurorilor
Sunt audieri maraton în dosarul măștilor neconforme, în care sunt implicați Victor, Alexandru Pițurcă și directorul Romarm, Gabriel Țuțu. Generali de top ai armatei române dau explicații în fața procurorilor. Presiunea e uriașă pe DNA după eșecul major încasat în instanță, când judecătorii au revocat controlul judiciar în cazul Pițurcă senior și junior.