Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Articolele autorului Monica Vasilescu:

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne
Lucian Bode anunță măsuri speciale la Neversea - Controale drastice pentru a se evita tragedia de la SAGA
Azi începe cel mai mare festival de muzică din România, dar și din Europa, organizat pe plajă. La Neversea sunt așteptați aproximativ 300 de mii de oameni, iar autoritățile au luat deja măsuri de prevenire, potrivit ministrului de Interne Lucian Bode. Totodată, se anunță controale drastice pentru a se evita tragedia de la SAGA, atunci când un tânăr a murit din cauza consumului de droguri, iar mai mulți au fost duși la spital. Tot atunci, polițiștii au deschis peste 100 de dosare penale. 
Ministrul Mediului - Tanczos Barna
SECETĂ EXTREMĂ | Ministrul Mediului, despre raționalizarea apei: „Ne putem aștepta la măsuri similare pentru agricultură”
Este alertă în țara noastră din cauza secetei extrem care face ravagii în mai multe zone din țară. Autoritățile au raționalizat consumul de apă în mai multe localități, iar ministrul Mediului susține că în următoarele săptămâni se va întâmpla la fel și în alte zone din țară. În plus, oficialii de la Apele Române nu recomandă oamenilor să-și irige culturile în această perioadă pentru că asta duce la un consum uriaș de apă. 
Protest - Sursa foto BZI
PROTEST împotriva prețurilor uriașe la carburant: benzinării BLOCATE - Manifestare de amploare
Românii nu mai înghit prețurile de coșmar de la pompă și ies în stradă. Sunt proteste în toată țara. În Capitală șoferii s-au strâns în fața Parlamentului și merg în coloană spre guvern. Protestul vine chiar în ziua în care executivul a adoptat ordonanța reducerii cu 50 de bani a prețului combustibilului. Măsura ar trebui să intre în vigoare la miezul nopții, dar, atenție, benzinarii nu sunt obligați să reducă prețul.
Secretarul general al NATO - Jens Stoltenberg
Stoltenberg: „Relațiile cu Rusia sunt cele mai rele de la Războiul Rece! China își construiește „substanțial” armata, inclusiv armele nucleare
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la parteneriatul în evoluție dintre Moscova și Beijing. Stoltenberg a declarat, miercuri, în a doua sa conferință după summitul NATO, că și China își construiește „substanțial” armata, inclusiv armele nucleare. El a adăugat că țara „își hărțuiește vecinii și își amenință Taiwanul” și își monitorizează și controlează propriii cetățeni și „împrăștie minciuni și dezinformare rusă”. 
 Klaus Iohannis, la dineul de gală, alături de Joe Biden
Summit la Madrid | Klaus Iohannis, la dineul de gală, alături de Joe Biden - Măsuri radicale pentru descurajarea Rusiei
Liderii NATO sosesc marți seara, la Madrid. Șefii alianței în frunte cu președintele SUA, Joe Biden, vor pune la punct planul pentru următorii 10 ani. România este reprezentată de președintele Klaus Iohannis, care se vede a treia oară în acest an cu liderul de la Casa Albă. Reuniunea începe marți seara, cu participarea la dineul de gală oferit de Majestățile Lor Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia în onoarea șefilor de Stat și de Guvern, la Palatul Regal din Madrid.