Emanuel Focșan este redactor la Realitatea.net si editor la Realitateafinaciara.net. Cu o experiență de 25 de ani în domeniu, a lucrat în radio, presă scrisă și televiziune. Are o afinitate pentru domeniile socio-economic și analize. Are studii economice, în domeniul istoriei și jurnalismului.

Articolele autorului Emanuel Focșan:

Vladimir Putin si Igor Dodon
Igor Dodon, la aniversarea "eliberării" Chișinăului: Veşnică glorie soldatului sovietic, care a scos România din război
Mesaj controversat al fostul președinte moldovean și actual lider al Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la intrarea Armatei Roșii în Chișinău. Vorbind despre "eliberarea de invadatorii fasciști", Dodon face o singură referire, negativă, la adresa României, pentru a încheia mesajul cu urarea "Veşnică glorie soldatului sovietic învingător!". Mai mult, Dodon minimizează rolul evenimentelor care au avut loc pe 23 August la București, sugerând că intervenția Armatei Roșii "a scos România din război".
Elena Udrea (foto: FB)
Elena Udrea, legături cu un megaproiect imobiliar la Cluj-Napoca, unde e primar Emil Boc
Elena Udrea s-ar afla în spatele unui uriaș proiect imobiliar în Cluj! Fosta șefă de la Turism ar fi direct legată de construirea unui ansamblu cu zece mii de apartamente. Iubitul lui Udrea, Adrian Alexandrov, ar controla firma care deține site-ul unde se vinde proiectul. În poveste apar și socrii finului Elenei Udrea. Foarte important, Realitatea PLUS a încercat să obțină reacții din partea Elenei Udrea și a primarului din Cluj, Emil Boc, însă cei doi nu au răspuns până acum. 
Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății
Vlad Voiculescu: Sunt diferențe și de ordinul sutelor de decese în datele raportate de spitale. La Colentina sunt 500 de morți în plus
Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține în continuare că există diferențe chiar și de ordinul sutelor, între datele privind decesele provocate de COVID-19, în funcție de platforma în care sunt centralizate. Voiculescu a dat și un exemplu: la Spitalul Colentina, numărul deceselor din platforma dedicată este cu peste 500 mai mare decât cel din platforma generală de raportare. Mai mult, fostul ministru crede că situația este valabilă pentru "majoritatea covârșitoare a spitalelor". 
Florin Cîțu și Ludovic Orban
VIDEO Cițu: Miniștrii, evaluați pentru ceea ce fac, nu ceea ce spun. Orban: Un ministru care atacă premierul pleacă acasă
Premierul Florin Cîțu și președintele PNL Ludovic Orban rămân fermi pe poziție: solicitarea USR Plus de a fi înlocuit șeful guvernului nu poate fi luată în seamă, iar partenerii de guvernare ar trebui să vină cu solicitări rezonabile și constructive. Pe de altă parte, însă, liderul PNL a avertizat din nou, referindu-se la atacul ministrului USR Cătălin Drulă la adresa premierului Cîțu, că cei care procedează astfel ar trebui să plece din Executiv.
Vlad Voiculescu, Monica Althamer, Andreea Moldovan
Scandalul "grupului de lucru": Ministerul Sănătății îi cere lui Vlad Voiculescu să nu mai răspândească informații false în spațiul public
Scandalul "grupului de lucru" pe care fostul secretar de stat Andreea Moldovan susține că l-a înființat în Ministerul Sănătății se amplifică. După ce Exeutuvul a anunțat, luni dimineață, că documentul apărut în spațiul public este prezentat într-un context fals, el nefiind trimis premierului Florin Cițu, Ministerul Sănătății îi cere fostului ministru Vlad Voiculescu "să înceteze diseminarea informațiilor false în spațiul public și emiterea unor ipoteze lipsite de fundament."
Noile reglementări privind carantinarea, retrase
Florin Cîțu a ABROGAT ordinul care modifica indicatorii carantinării localităților, din cauza căruia a fost schimbat Voiculescu - DECIZIA, publicată în Monitorul Oficial
Florin Cîțu a semnat, în calitate de ministru interimar al Sănătății, abrogarea ordinului prin care au fost impuse noi criterii de stabilire a carantinării localităților. Decizia a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial. Documentul retras este cel din cauza căruia a fost revocat ministrul Vlad Voiculescu, dar și secretarul de stat Andreea Moldovan, cea care l-a semnat.
Oana Țoiu, deputat USR Plus
Lideri Plus aruncă scandalul de la Spitalul Foișor în curtea primarului general Nicușor Dan
Deputatul USR Plus Oana Țoiu îl atacă, voalat, pe primarul general Nicușor Dan, după scandalul legat de evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor. Țoiu sugerează că edilul nu i-a schimbat pe managerii de spital numiți pe vremea Gabrielei Firea, deși i s-a cerut acest lucru încă de la începutul mandatului. Și viceprimarul Plus al Capitalie a afirmat că el și-a făcut datoria și i-ar fi transmis lui Dan problemele legate de managementul spitalelor. 
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, scuze și gafe în serie legate de modul în care sunt înmormântați decedații COVID
  Ministrul Sănătății își cere scuze că a preluat o informație greșită referitoare la modul în care sunt înmormântați decedații COVID și a insistat asupra ei în dialogul cu jurnaliștii. Eroarea la care face trimitere Vlad Voiculescu este interpretarea dată unor paragrafe din ordinul 570/6 aprilie 2020, referitor la Protocolul privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu SARS-CoV2. 
Premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu (foto: Inquam/George Călin)
Florin Cițu, replică pentru Vlad Voiculescu: Eu am cerut testarea non-invazivă a elevilor, după ce am consultat specialiști
Premierul Florin Cîțu se poziționează de partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în privința folosirii metodelor non-invazive de depistare a virusului SARS-CoV-2 la preșcolari și elevi. "Testele non-invazive erau propunerea mea, la sugestia specialiștilor," a afirmat luni șeful Guvernului, după ce principalii factori de decizie din Ministerul Sănătății, ministrul Vlad Voiculescu și secretarul de stat Andreea Moldovan au afirmat că testele pe bază de salivă "nu reprezintă un filtru atât e bun”.