VIDEO | Fenomenul unic prin care un lac din Japonia se transformă în „ochi de dragon” În fiecare an, un fenomen unic face ca un lac de pe vârful unui munte din Japonia să se transforme într-un „ochi de dragon” uriaș, scrie BBC.
FOTO/VIDEO Clădirea "mergătoare" din Shanghai. Cum a fost mutată o școală cu 5 etaje, veche de 85 de ani, într-o locație nouă Locuitorii din Shanghai care au trecut prin districtul estic al orașului Huangpu, în octombrie, au avut parte de o priveliște neobișnuită: o “clădire mergătoare”. Vorbim despre utilizarea metodei supranumite „mașina de mers pe jos”, folosită pentru a reloca o clădire istorică cu o vechime de de 85 de ani, cu cinci etaje.
Photo Tavanul bisericii fortificate din Alțâna, monument istoric, s-a prăbușit din cauza degradării avansate - FOTO Tavanul Bisericii fortificate din Alțâna, din județul Sibiu, s-a prăbușit din cauza stării avansate de degradare în care se afla! Din fericire, nimeni nu era în interiorul bisericii, relatează TurnulSfatului.ro.
Machu Picchu a fost redeschis pentru turiști după opt luni, cu anumite restricții anti-COVID-19 Oraşul antic Machu Picchu a fost redeschis după opt luni de când aici nu au mai fost permise vizitele din cauza pandemiei.
Încă un oraș a intrat în scenariul roșu. Elevii învață de acasă, școlile și restaurantele s-au închis Încă un mare oraș din țară a intrat în scenariul roșu din cauza COVID-19. Este vorba despre Brașov, acolo unde rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. Școlile și restaurantele au fost închise până când autoritățile vor reuși să limiteze răspândirea virusului.
Insula de la „capătul Pământului” căreia îi este atribuită originea cuvântului „tabu” Folosind vechea practică „tapu”, populația Rapa Nui din Insula Paștelui a reușit să țină în frâu pandemia de Covid-19 imediat după ce a aceasta pătruns pe teritoriul lor, scrie BBC
Vacanțe-SURPRIZĂ într-o țară din Oceanului Pacific. Turiștii află destinația cu doar două zile înainte de a pleca în concediu Vacanțe surpriză oferite de o companie de zbor din Noua Zeelandă. Călătorii plătesc o taxă fixă pentru un pachet turistic și acceptă să îşi afle destinaţia cu doar două zile înainte de plecare, relatează Realitatea PLUS.
Cele mai frecvente situații în care te poți infecta cu noul coronavirus. Când ești cel mai vulnerabil O listă cu situațiile posibile în care suntem vulnerabili în fața noului coronavirus a fost făcută de directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, Andreea Moldovan.
Peste jumătate din țările UE sunt în zona ROȘIE de risc epidemic COVID-19. Unde sunt RESTRICȚII de călătorie - HARTA Mai mult de jumătate din ţările Uniunii Europene (UE), împreună cu Regatul Unit, sunt marcate cu roşu pe noua hartă europeană cu restricţiile de călătorie, publicată joi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). Este vorba de 17 țări, printre care și România, din totalul celor 27 de state membre. Miniştrii de Externe din cele 27 de ţări UE au convenit deja să pună în aplicare un sistem comun de cartografiere pentru a defini zonele de risc - a rezultat astfel un cod de culori de la verde (sigur) la roșu (risc ridicat).
DECIZIE CRUCIALĂ într-un oraș din România: restaurantele și cafenelele se închid din nou, din cauza Covid Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara a decis, marţi, restricţionarea activităţilor de alimentaţie publică în spaţiile interioare ale restaurantelor şi cafenelelor din municipiul Petroşani, din cauza creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19, a informat Instituţia Prefectului.
Coronavirus: Jumătate dintre angajații Castelului Bran, dați afară Jumătate din angajaţii Castelului Bran au fost concediaţi din cauza crizei provocate de coronavirus, deși în 2018 castelul a fost vizitat de peste un milion de turişti. De la 1 octombrie, doar 67 de angajaţi vor mai rămâne la castel, din 115.
Carnavalul de la Rio de anul viitor, amânat din cauza pandemiei de coronavirus Carnavalul de la Rio de anul viitor s-a amânat, din cauza epidemiei de coronavirus. Ediţia din 2021, care ar fi trebuit să aibă loc în luna februarie, a fost amânată sine die, informează AFP. Este vorba doar despre reprezentațiile școlilor de samba, nu și de serbările stradale. Autoritățile municipale nu au luat încă o decizie în acest sens.
Un arhipelag paradisiac din Brazilia va solicita turiștilor dovada unui test negativ COVID-19 Arhipelagul paradisiac Fernando de Noronha, cel mai mare din Brazilia şi una dintre puţinele zone libere de noul coronavirus, va solicita turiştilor dovada unui rezultat negativ la testul pentru COVID-19. Cu până în 100 de cazuri de COVID-19 și niciun deces, insula a permis din nou accesul turiștilor de la sfârșitul lunii august, dar numai în cazul în care aceștia fuseseră deja infectați cu noul coronavirus.
Premieră la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale din Sibiu: ASTRA FILM FESTIVAL 2020 aduce filme ce vor putea fi vizionate din bărci Vizitatorii celui mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul ASTRA, vor avea ocazia să urmărească, pentru prima dată, filme din bărci care plutesc pe lac, de sâmbătă până luni, cu ocazia ASTRA Film Festival (AFF). Proiecțiile vor începe la ora 20.
Legenda lalelei unice în lume care crește în Mehedinți Laleaua galbenă de Cazane sau laleaua bănățeană (Tulipa hungarica), al cărei habitat îl constituie versanții sudici abrupți ai Ciucarului Mare, care străjuiesc Cazanele Mari ale Dunării, este unică.
Tragedie în Făgăraș! Un bărbat a murit, sub ochii unor turiști, după o cădere în gol de la 400 de metri Un bărbat de 40 de ani a murit în seara de sâmbătă în munții Făgăraș după ce a căzut de la o înălțime de 400 de metri. Din păcate, nu a mai putut fi salvat, murind sub ochii altor turiști și ai salvatorilor veniți cu elicopterul la fața locului.
Sute de oameni înghesuiți la un concert, pe litoral. Vali Vijelie, amendat Înghesuială cu sute de oameni la concertul unui interpret de muzică de petrecere. Evenimentul a avut loc în zona Mamaia Sat. Poliția a intervenit și a a amendat conducerea localului, dar și pe interpret pentru deranjarea liniștii publice.
Artistul Banksy, implicat în salvarea migranților din Mediterană Artistul Banksy s-a implicat în salvarea migranților din Mediterană. Ambarcaţiunea „Louise Michel”, finanțată de celebrul artist britanic, a salvat deja 89 de persoane. Peste 300 de migranţi au murit în Mediterană anul acesta, dar cifra ar putea fi mult mai mare potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, relatează The Guardian.
Insula Bali - ÎNCHISĂ pentru turiști până la sfârșitul anului, din cauza epidemiei de coronavirus Bali, una dintre cele mai populare destinații de vacanță, rămâne închisă! Insula Bali din Indonezia va rămâne închisă pentru vizitatorii străini pentru restul acestui an din cauza creşterii cazurilor de coronavirus. În iulie, autoritățile promiteau revenirea turiștilor străini, din toamnă, în frumoasa insulă.
Alex Găvan, despre modul iresponsabil în care oamenii consumă resursele Terrei Alpinistul român a lansat un avertisment pe Facebook, în care încearcă să-i facă pe oamenii din jurul său să conștientizeze problemele reale cu care se confruntă Planeta. Alex Găvan a amintit de data de 22 August 2020, când s-a petrecut Earth Overshoot Day (Ziua Depășirii sau Ziua Suprasolicitării Pământului).
Pasiunea care îți ajută copiii să fie pe PLUS Mami îi echipează atât de repede, încât nici n-apucă să-și dea seama ce li se întâmplă. În câteva minute se trezesc fiecare pe câte opt roți mici, dar aparent nărăvașe.
Mănăstirea Hora din Istanbul, transformată în moschee de autorități Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a decis ca un alt monument al patrimoniului cultural mondial să fie transformat în moschee, Mănăstirea Hora din Istanbul, scrie Mediafax. Această decizie vine după ce, nu cu mult timp în urmă, Catedrala Sfânta Sofia fusese și ea transformată în moschee.
Maldive, paradisul invadat de microplastic Marea cristalină cu o mie de nuanțe de albastru, plaje cu nisip fin și recifuri de corali. Maldive este considerat Raiul pe pământ, și totuși, concentrația de microplastice în apele sale este una dintre cele mai ridicate din lume.
Situație inedită la Acvariul Oceanografic din Valencia: doi pinguini de același sex au devenit părinți prin adopția unui ou Electra și Viola, două femele pinguin, au incubat oul altui cuplu de pinguini la Acvariul Oceanografic de la Valencia, Spania.
Dezvăluirile şocante ale unui bucătar despre meniul din hotelurile All Inclusive Regimul "All Inclusive" a devenit foarte popular de ceva timp, multe persoane optând pentru acesta atunci când merg în vacanţe, la odihnă. Însă tot mai multe detalii ies la iveală despre ce se întâmplă cu adevărat în bucătăria hotelurilor "All Inclusive".
Zeci de noi specii ies la iveală în apele adânci din Insulele Galapagos Experții marini au descoperit corali fragili, spongieri și noi specii de crustacea în munca lor de cercetare. O echipă internațională specializată a dat publicității o listă cu 30 de noi specii de nevertebrate în apele adânci ce înconjoară Arhipelagul Galapagos din Ecuador. Informația, citată de ediția de limba engleză a publicației AlJazeera, a fost data publicității luni de reprezentanții Parcului Național din Ecuador.
Alpinistul Alex Găvan, actor pentru o zi Alex Găvan, unul dintre cei mai importanți alpiniști din România, a lăsat pentru scurt timp muntele și a trecut la actorie. În ,,noaptea cea mai lungă", protagonistul Alex Găvan povestește experiența pe viață și pe moarte trăită în 2013, când a marcat și o premieră românească. A urcat pe vârful Shisha Pangma cu o înălţime de 8.027 metri, din munţii Himalaya, fără a folosi oxigen suplimentar.
Apa unui lac din România s-a înroșit, peste noapte. Cum se explică fenomenul Apa lacului de acumulare Poiana Marului, din judetul Caras-Severin, a devenit "sangerie", in urma unui fenomen natural pe care specialistii il numesc "inflorirea apei".
Lacul morții. Apa care transformă orice vietate în statuie Unul dintre misterele Planetei este cel al unui lac din Tanzania, unde nicio vietate nu poate trăi după ce atinge suprafaţa apei.
Trafic intens spre munte: coloană de mașini pe Valea Prahovei Stațiunile de pe Valea Prahovei sunt luate cu asalt la început de săptămână! Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că sunt semnalate valori ridicate de trafic pe DN 1 Bucureşti - Braşov, pe sensul de urcare, fiind coloană în mişcare pe tronsoanele kilometrice 101 - 107, între localităţile Nistoreşti şi Comarnic, şi 127 - 129, pe raza staţiunii Buşteni.