Solstițiu de iarnă 2021 | Ce e bine să faci și ce nu, în cea mai scurtă zi din an Solstițiul de iarnă marchează începutul iernii din punct de vedere astronomic, iar această zi este cea mai scurtă din an.
Asociația agențiilor de turism vine cu soluția pentru evitarea carantinării turiștilor la intrarea în România Aglomerația de la punctele de intrare în țară, generată de obligativitatea formularului de localizare, a dat peste cap și activitatea turistică din România. Motiv pentru care Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) consideră că testele antigen rapide pot reprezenta soluția la carantinarea turiștilor care intră în țară.
Formularul digital pentru intrarea în România, obligatoriu de astăzi. Cum se completează Începând cu 20 decembrie 2021, persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. Formularul este un document pe care sunt prezentate țările și zonele în care o persoană a călătorit, înainte de a intra în România.
Ce să NU mănânci niciodată la all inclusive. Nimic nu se aruncă, totul se refoloseşte! Conceptul all inclusive este foarte popular printre români. Ca să nu fie risipa foarte mare, mâncarea rămasă de pe o zi pe alta se refoloseşte, de cele mai multe ori.
HAOS pe Aeroportul Otopeni în urma noilor restricții. Sute de persoane stau la coadă, vineri, la terminalul Sosiri Sute de persoane stau la coadă, vineri, la terminalul Sosiri al aeroportului Otopeni, pentru formalitățile de intrare în țară, impuse în contextul pandemiei. Consultantul turistic Răzvan Pascu a postat pe Facebook imagini cu aglomerația din aeroport și critică dur autorităţile pentru că iau măsuri „doar din pix într-un birou”, fără a se gândi dacă au și capacitatea să le pună în practică.
Creatura bizară din adâncurile Oceanului Pacific - peștele cu capul transparent, văzut prima dată în ultimii 20 de ani - VIDEO Acest pește fabulos trăiește la adâncimi foarte mari, în Oceanul Pacific. Are capul transparent iar ochii sunt capabili de a se deplasa în interiorul acestuia pentru a putea vedea în diferite direcții. Această capacitate este una dintre abilitățile prin care peștele se poate feri de prădători.
Cel mai simplu TRUC pentru dezaburirea geamurilor. Durează câteva secunde! Vremea mohorâtă din ultimele zile, frigul şi ploaia ne dau mari bătăi de cap, iar şoferii ştiu cel mai bine cât este de neplăcut să ai geamurile aburite la maşină. Tocmai pentru a scăpa de problemă, iată un truc simplu şi foarte eficient!
Incident aviatic, în Republica Dominicană: 9 morți, între care 2 copii. Printre victime, un om important din industria muzicală În total, nouă persoane şi-au pierdut viaţa miercuri în accidentul unui avion care urma să facă legătura între Santo Domingo şi Florida, a anunţat compania aeriană Helidosa într-un comunicat, scrie AFP.
Ce se întâmplă cu mâncarea rămasă la ALL INCLUSIVE. Dezvăluirile şoc ale unui bucătar-şef Regimul "All Inclusive" a devenit foarte popular de ceva timp, multe persoane optând pentru acesta atunci când merg în vacanţe, la odihnă. Însă tot mai multe detalii ies la iveală despre ce se întâmplă cu adevărat în bucătăria hotelurilor "All Inclusive".
Cel mai mare safir albastru din lume, prezentat de Sri Lanka - Cum a fost descoperită piatra prețioasă gigant - FOTO&VIDEO Sri Lanka a expus un safir gigantic, găsi, din întâmplare, în urmă cu câteva luni. Uriașa piatră prețioasă de safir albastru este, se pare, cea mai mare din lume, pentru că are 310 de kilograme.
Ţinutul Buzăului, foarte aproape de a deveni Geoparc Global UNESCO în 2022 - Imagini superbe. Galerie FOTO Ţinutul Buzăului ar putea intra în reţeaua globală a geoparcurilor UNESCO, după ce joi, 9 decembrie, Comisia Organizației a dat un prim vot pozitiv. Votul final al board-ul va avea loc în primăvara anului 2022.
Atenție, șoferi! GHEAȚĂ NEAGRĂ pe șoselele din România. Cum să te ferești de unul dintre cele mai mari PERICOLE Polei, zăpadă, apă pe carosabil și frig. Sunt cele mai periculoase scenarii pentru șoferi, mai ales pentru cei începători.
Sfântul cu chip de lup, pe o biserică veche de 300 de ani, din Buzău Minune, fapt înfricoșător, mister, teamă - sunt sentimente care îi încearcă de multă vreme pe creștinii care pășesc în Biserica "Sfantul Nicolae", din satul buzoian Draghești.
Povestea uluitoare a femeii care a trăit 70 de ani într-o pădure sălbatică din Siberia. Tulburător de ce a ales izolarea - FOTO Și-a petrecut toţi cei 70 de ani de viaţă ascunsă în inima unei păduri din Siberia. Cel mai apropiat sat se află la o distanţă de două săptămâni de mers. Urmărește-i povestea în GALERIA FOTO atașată acestui material.
De ce își ascund stewardesele mâinile la spate când urcăm în avion? Un scop precis, puțini îl știu Ați observat că, în momentul în care pasagerii urcă în avion, una dintre însoțitoarele de bord își ține mâinile la spate? Dacă sunteți un călător atent, v-ați pus de multe ori întrebarea: de ce procedează ea astfel?
Tezaur din vremea reginei Nefertiti, descoperit în Cipru Mai mulți arhologi suedezi au descoperit un tezaur de aur din vremea reginei egiptene Nefertiti. Bijuterii și alte obiecte de aur au fost găsite într-un oraș vechi, datat din Epoca Bronzului, care se află acum în Cipru.
Vouchere de vacanță pentru bugetari, din 2022. Decizia Ministerului Turismului Proiectul OUG care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanţă a fost pus în dezbaterea publicului. Potrivit documentului, acestea se vor acorda inclusiv în anul 2026, având un rol important în combaterea efectelor pandemiei în sectorul de turism. De asemenea, OUG prevede că valabilitatea voucherelor emise în 2020 este prelungită până la finalul anului viitor.
MII de turiști, înghesuiți în Bucegi, la Sfinx, pentru piramida energetică, au chemat Salvamontul FOTO&VIDEO Salvamontiștii au intervenit pentru a ajuta turiștii să coboare de pe platoul Bucegi, după ce aceștia au rămas pe munte, la Sfinx, și după ce s-a întunecat. În fiecare an, mii de turiști urcă pe platoul din Bucegi pentru a vedea „piramida energetică de lumină”.
Ce a pățit o femeie după ce a intrat cu mașina pe o plajă din Constanța O femeie care a vrut să admire marea, dar fără să facă un drum prea lung pe jos până la apă a rămas cu mașina pe care o conducea blocată în nisip.
Cutremur de magnitudine însemnată, în România. Activitate seismică intensă, vineri dimineața Un cutremur de 2,8 grade s-a produs, vineri dimineața, în România.
Castorii revin în România, după mai bine de un secol Moment istoric în Munții Făgăraș. După mai bine de un secol, castorii vor popula din nou albiile râurilor din județul Argeș.
10 ZILE LIBERE în plus: ministrul Finanțelor a semnat ORDINUL. Cine sunt BUGETARII care beneficiază de concediul suplimentar Angajații din ministere vor primi zece zile libere în plus. Concediul suplimentar a fost aprobat printr-un ordin semnat de ministrul Finațelor Publice, Dan Vâlceanu.
Rezervație de 100 de hectare pentru popândăi, în Botoșani O suprafață de peste 100 de hectare din județul Botoșani a fost transformată în rezervație naturală special pentru protejarea unei specii de rozătoare. Animalul era considerat, în trecut, pacostea agricultorilor.
Călătoriile în spațiu, ultima modă printre amatorii de senzații tari. Biletele nu sunt chiar pentru orice buzunar Călătoriile în spațiu, ultima modă printre cei cu dare de mână, încep să prindă la amatorii de senzații tari. Compania de turism spaţial Virgin Galactic a anunţat luni că a vândut din august circa 100 de bilete pentru o călătorie în spaţiu, la preţul de 450.000 de dolari fiecare.
La schi în Bulgaria fără certificat verde Vești bune pentru turiștii care merg la schi în Bulgaria. Aceștia vor avea acces pe pârtii fără certificat verde. Este mesajul cât se poate de clar al ministrului interimar al Turismului.
CERTIFICATUL VERDE îi scapă pe români de stresul carantinei! Românii VACCINAȚI aleg să își petreacă vacanța de toamnă în țările din vestul Europei Având în vedere restricțiile tot mai severe și cifrele îngrijorătoare ale pandemiei din tara noastră, turiștii romani care s-au vaccinat deja, ori care au trecut prin boala, evadează spre tari din vestul Europei care au depășit deja valul patru.
Telecabină prăbușită, în Cehia: un om a murit O telecabină s-a prăbușit în timp ce cobora într-o zonă muntoasă din Cehia. Potrivit autorităților, o singură persoană se afla înăutru și, din păcate, nu a supraviețuit.
Tragedie în Brazilia: 9 pompieri au murit după ce tavanul unei peșteri s-a prăbușit Nouă pompieri au murit, duminică, în urma prăbuşirii tavanului unei peşteri în care se antrenau în statul brazilian Sao Paulo.
Imagini spectaculoase din munții Rodnei Imagini de o frumusețe rară au fost surprinse cu o dronă care a filmat deasupra Parcului Național Munții Rodnei.Acesta este al doilea ca mărime din țara noastră și se întinde pe mai mult de 47 de mii de hectare.
Descoperire istorică, în largul coastelor Israelului. Sabie veche de 900 de ani, aparținând unui cavaler cruciat, găsită întâmplător Un scafandru a descoperit în Mediterana o sabie veche de mai bine de 900 de ani. Se pare că arma ar fi aparținut unui cavaler cruciat. Descoperirea a avut loc în Israel, pe coasta Carmelului.