Articolele din categoria TRAVEL:

DRUMUL VIPERELOR. Zonele din România unde trăiește cel mai veninos șarpe
DRUMUL VIPERELOR. Zonele din România unde trăiește cel mai veninos șarpe
Numeroasele relatări din ultima vreme privind apariții ale șerpiilor în diverse zone din România au reaprins una dintre temerile cele mai frecvente ale oamenilor: întâlnirea cu un șarpe și riscul de fi mușcat, în cazul nostru de o viperă. În ciuda imaginii negative pe care o avem despre acest șarpe, specialiștii atrag atenția că, de cele mai multe ori, noi suntem cei care le invadăm teritoriul și ne expunem riscului de a fi mușcați. Concret, dacă știm cam în ce zone din țară și în ce tip de mediu locuiesc viperele, foarte probabil reducem mult riscul de a fi mușcați.
Festivalul SAGA. Poliția, în alertă. Razii la festival - ce caută polițiștii
Festivalul SAGA. Poliția, în alertă. Razii la festival - ce caută polițiștii
Sunt pregătiri de amploare pentru festivalul SAGA. Zeci de echipaje de poliție și jandarmi, împreună cu câini, vor fi prezenți la eveniment. Patrupezii sunt dresați să reacționeze la agresiuni, dar și să depisteze persoanele care dețin droguri. Mai mult, cei care au nevoie de ajutor pot accesa pe aplicația festivalului un buton de urgență, în cazul în care se întâmplă o situație neplăcută sau în cazul în care cineva va avea nevoie de ajutor. În două minute, o persoană delegată va fi acolo pentru a acorda ajutorul necesar. 
Schimbări majore pentru șoferii care parchează în centrul Bucureștiului, de la 1 iulie / Foto: Inquam Photos
Schimbări majore pentru șoferii care parchează în centrul Bucureștiului, de la 1 iulie. Riști amenzi uriașe
Șoferii care parchează în centrul Bucureștiului, pe cele peste 33.000 de locuri administrate de Primăria Capitalei, vor fi verificați dacă au plătit parcarea și cu ajutorul unor radare mobile, două mașini fiind dotate cu camere care vor scana automat plăcuțele de înmatriculare și vor emite sancțiuni de 200 lei celor care nu au plătit parcarea. Amenzile vor fi fi trimise prin poștă. Cele două mașini pot verifica câteva mii de autoturisme pe oră. Până acum, verificarea era făcută la pas de angajații municipalității, iar amenda pusă în parbriz, astfel că eficiența era redusă.
Foto: Profimedia
Ce cred românii despre riscul contaminării cu holeră? Mai merg sau nu la mare? Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu
Zvonurile cu privire la un eventual risc de contaminare cu holeră la malul mării au avut efecte neașteptate asupra românilor. 48% dintre ei nu cred deloc zvonurile cu privire la holera de la Marea Neagră, 43% mărturisesc că astfel de zvonuri reprezintă un motiv de îngrijorare pentru ei, în timp ce doar 9% se gândesc să aleagă o altă destinație de vacanță, conform unui studiu recent.
Întorsura Fest 2023. "Dăruiește și ești mai aproape de cer"
Întorsura Fest 2023. "Dăruiește și ești mai aproape de cer" - festival moto, distracție cât cuprinde, fapte bune și omenie
Întorsura Fest nu este doar despre distracție și pop-rock, ci și despre fapte bune și omenie! Aici vor fi organizate câteva acțiuni caritabile pentru strângerea de fonduri de care are nevoie Ștefania, tânăra din Întorsura Buzăului cu epilepsie farmacorezistentă, care trebuie supusă unei operații costisitoare pentru a se vindeca. Se vor organiza tombole, dar și alte campanii de donații. Printre premii se numără zboruri cu balonul cu aer cald sau biciclete. 
ALERTĂ MAXIMĂ: Apare virusul West Nile în urma inundațiilor din Herson
ALERTĂ MAXIMĂ în Marea Neagră: După Salmonella, E. Coli, paraziți, larve și holeră, apare și virusul West Nile, în urma inundațiilor din Herson
Este alertă maximă! Sănătatea oamenilor este în pericol în urma inundațiilor din Ucraina. După riscurile ridicate de holeră și salmonella, Rusia avertizează acum despre infecții cu virusul West Nile de-a lungul coastei Mării Negre. Infectarea este reală, iar răspândirea bolilor din cauza inundațiilor este sigură susțin specialiștii.