Nota de plată uriașă plătită de turiști români pentru un prânz în Năvodari: "Cumpăram 3 porci de banii ăștia!" Un turist din Bârlad a plătit pe o masa cât pentru un sejur întreg, după ce a ales să meargă cu familia la un restaurant din Năvodari. Când i-a venit nota de plata, omul a rămas șocat.
DRUMUL VIPERELOR. Zonele din România unde trăiește cel mai veninos șarpe Numeroasele relatări din ultima vreme privind apariții ale șerpiilor în diverse zone din România au reaprins una dintre temerile cele mai frecvente ale oamenilor: întâlnirea cu un șarpe și riscul de fi mușcat, în cazul nostru de o viperă. În ciuda imaginii negative pe care o avem despre acest șarpe, specialiștii atrag atenția că, de cele mai multe ori, noi suntem cei care le invadăm teritoriul și ne expunem riscului de a fi mușcați. Concret, dacă știm cam în ce zone din țară și în ce tip de mediu locuiesc viperele, foarte probabil reducem mult riscul de a fi mușcați.
O nouă insulă din Grecia a intrat în vizorul turiștilor români. Este ferită de aglomerația estivală și oferă peisaje de basm O insula din Grecia, situată între Peloponez și Creta a intrat în atenția românilor care obișnuiesc să îi petreacă vacanțele la marea Ionică.
Dacă vezi astfel de valuri pătrate, ieși imediat din apă! Fenomenul ciudat care a șocat cercetătorii În natură, există mii de fenomene care au nedumerit omenirea de milenii. Majoritatea sunt atât de frumoase pe cât sunt de unice.
Călătorie de coșmar pe calea ferată. Un tren privat a făcut 6 ore între Brașov și Gara de Nord din București, din cauza unei defecțiuni Un tren privat s-a defectat sâmbătă dimineață la Timișu de Sus, pe Magistrala 300, în județul Brașov și a rămas blocat mai bine de trei ore. Garnitura a plecat din Brașov, sâmbătă dimineață la ora 6,25 și a ajuns în Gara de Nord din București după aproape șase ore.
Gigi Becali și-a vândut hotelul de pe litoral. Suma fabuloasă încasată Gigi Becali și-a vândut un hotel de cinci stele de pe litoral cu fabuloasa sumă de 8 milioane de euro.
SAGA Festival, bilanțul primei zile: percheziții de amploare - zeci de persoane, prinse cu substanțe interzise. Val de amenzi A fost făcut public bilanțul primei zile de desfășurare a SAGA festival 2023.
Prețurile din Italia au luat-o razna! Turiștii șocați au început să posteze bonurile de la restaurante pe internet Un turist care a vizitat malul lacului Como din Italia a rămas uimit când a aflat că trebuie să scoată din buzunar aproape 30 de euro pentru o simplă cafea, două sticle de apă și un suc.
Mănăstire din județul Neamț în flăcări, după ce a fost lovită de trăsnet Un incendiu puternic a izbucnit, noaptea trecută, la mănăstirea Bociulești, din comuna Podoleni, județul Neamț, după ce a fost lovită de un trăsnet.
Un urs problemă, care a ucis un bărbat în Italia, relocat în România Provincia Trentino, din nordul Italiei, ia în considerare mutarea în România a unui urs "problemă", cunoscut atât sub numele de JJ4, cât şi de Gaia, a anunţat tribunalul administrativ din Trento, care instrumentează o dispută juridică privind uciderea animalului.
Misterul apei moarte: de ce navele se opresc brusc și nu se pot mișca? „Apa moartă” este capabilă să oprească chiar și navele cu motoare performante.
Festivalul SAGA. Poliția, în alertă. Razii la festival - ce caută polițiștii Sunt pregătiri de amploare pentru festivalul SAGA. Zeci de echipaje de poliție și jandarmi, împreună cu câini, vor fi prezenți la eveniment. Patrupezii sunt dresați să reacționeze la agresiuni, dar și să depisteze persoanele care dețin droguri. Mai mult, cei care au nevoie de ajutor pot accesa pe aplicația festivalului un buton de urgență, în cazul în care se întâmplă o situație neplăcută sau în cazul în care cineva va avea nevoie de ajutor. În două minute, o persoană delegată va fi acolo pentru a acorda ajutorul necesar.
Pericolul verii. Riscul de boli transmise de ţânţari, în creştere în Europa- STUDIU Noile cifre ale Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), citate de Reuters, arată că, în 2022, Europa a înregistrat aproape același număr de cazuri de infectare locală cu febră dengue ca în ultimii 11 ani.
Satul unde soarele răsare de două ori. Fenomen unic în România Iulie este luna în care se produce un fenomen unic într-o localitate din România: soarele răsare de două ori.
Intervenție dificilă pentru salvamontişti, la cota 1.800, în Ceahlău. Un turist a ameninţat că detonează o bombă Un turist a ameninţat că detonează o bombă ataşată de corp, dacă nu este evacuat de pe munte. Acest caz şocant pentru salvamontişti s-a petrecut în Neamţ, la cota 1.800, pe Ceahlău.
Schimbări majore pentru șoferii care parchează în centrul Bucureștiului, de la 1 iulie. Riști amenzi uriașe Șoferii care parchează în centrul Bucureștiului, pe cele peste 33.000 de locuri administrate de Primăria Capitalei, vor fi verificați dacă au plătit parcarea și cu ajutorul unor radare mobile, două mașini fiind dotate cu camere care vor scana automat plăcuțele de înmatriculare și vor emite sancțiuni de 200 lei celor care nu au plătit parcarea. Amenzile vor fi fi trimise prin poștă. Cele două mașini pot verifica câteva mii de autoturisme pe oră. Până acum, verificarea era făcută la pas de angajații municipalității, iar amenda pusă în parbriz, astfel că eficiența era redusă.
Ce cred românii despre riscul contaminării cu holeră? Mai merg sau nu la mare? Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu Zvonurile cu privire la un eventual risc de contaminare cu holeră la malul mării au avut efecte neașteptate asupra românilor. 48% dintre ei nu cred deloc zvonurile cu privire la holera de la Marea Neagră, 43% mărturisesc că astfel de zvonuri reprezintă un motiv de îngrijorare pentru ei, în timp ce doar 9% se gândesc să aleagă o altă destinație de vacanță, conform unui studiu recent.
Soția pilotului submarinului dispărut în Oceanul Atlantic, urmașa unui cuplu mort pe Titanic Wendy Rush, care este căsătorită cu Stockton Rush, directorul executiv al companiei OceanGate şi pilotul de la bordul submersibilului Titan, este descendenta unui cuplu care şi-a pierdut viaţa la bordul celebrei nave Titanic.
1.800 de copii, opriți la frontierele României, de la începutul anului. Motivul pentru care sunt nevoiți să-și întrerupă călătoria Polițiștii de frontieră au fost nevoiţi să întrerupă călătoria a aproximativ 1.800 de minori de la începutul anului. Un sfert dintre aceștia au fost opriți la vamă în ultima lună și asta pentru că a început vacanţa de vară, iar în această perioadă mulţi copii călătoresc în afara graniţelor ţării.
O familie din Brașov s-a trezit cu ursul în fața casei: "A încercat ușa" - FOTO Un urs și-a făcut apariția, marți, în oraşul Săcele, de lângă Braşov, la uşa unei familii. Speriaţi, oamenii au sunat la 112. Până la sosirea autorităților, însă, ursul a dispărut. Animalul este căutat în continuare.
Țara care oferă peste 80.000 de euro celor care vor să se mute acolo. Este la doar 3 ore cu avionul de România Guvernul din Irlanda a adoptat o inițiativă pe zece ani în care oferă până la 84.000 de euro tuturor celor care vor să se mute pe una dintre insulele din partea de vest a țării.
Întorsura Fest 2023. "Dăruiește și ești mai aproape de cer" - festival moto, distracție cât cuprinde, fapte bune și omenie Întorsura Fest nu este doar despre distracție și pop-rock, ci și despre fapte bune și omenie! Aici vor fi organizate câteva acțiuni caritabile pentru strângerea de fonduri de care are nevoie Ștefania, tânăra din Întorsura Buzăului cu epilepsie farmacorezistentă, care trebuie supusă unei operații costisitoare pentru a se vindeca. Se vor organiza tombole, dar și alte campanii de donații. Printre premii se numără zboruri cu balonul cu aer cald sau biciclete.
ALERTĂ MAXIMĂ în Marea Neagră: După Salmonella, E. Coli, paraziți, larve și holeră, apare și virusul West Nile, în urma inundațiilor din Herson Este alertă maximă! Sănătatea oamenilor este în pericol în urma inundațiilor din Ucraina. După riscurile ridicate de holeră și salmonella, Rusia avertizează acum despre infecții cu virusul West Nile de-a lungul coastei Mării Negre. Infectarea este reală, iar răspândirea bolilor din cauza inundațiilor este sigură susțin specialiștii.
Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru românii care vor să meargă în Macedonia de Nord. Grevă a angajaţilor din cadrul Administraţiei Vămilor Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Macedonia de Nord că sindicatul din Administraţia Vămilor din acest stat a anunţat că va continua acţiunile de protest, deja declanşate, până la finalul lunii iunie.
Lovitură pentru turiștii români din Grecia: O salată rustică a ajuns să coste 10 euro la tavernele din Creta Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta primește în prezent numeroase plângeri de la localnici și turiști cu privire la prețurile exorbitante ale salatei rustice în tavernele din Creta.
Alertă de HOLERĂ în România. Managerul Institutului Matei Balş, anunț important despre litoral - ce trebuie să știe oamenii care intră în apă Managerul Institutului Matei Balş, Cătălin Apostolescu, a vorbit despre pericolul apariţiei holerei pe litoralul românesc, după dezastrul provocat de ruperea barajului Nova Kahovka, din Ucraina.
Destinația preferată de vacanță pentru vara 2023 - cel mai potrivit loc pentru familiile cu copii Turiștii britanici, germani și francezi dar nu numai au transformat Algarve destinația lor preferată de vacanță din Portugalia.
Inundații devastatoare în Grecia: orașul în care își petrec concediul sute de mii de români, sub ape - FOTO Este dezastru în Grecia din cauza ploilor torențiale. Orașul Salonic, o destinație de vacanță pentru mii de români, a fost lovit de o furtună puternică. Viiturile au înghițit mașini și au distrus zeci de case, drumuri și poduri.
Gadget-uri esențiale pentru călătorie – ce nu trebuie să lipsească din bagaj Chiar dacă sezonul a început, oficial, de la 1 mai, cele mai multe plecări în concediu sunt în perioada de vară. Și pentru ca vacanță să fie cât mai bună, o investiție minimă în accesorii și gadgeturi asigură relaxarea perfectă în sezonul estival.
START la concedii! La ce trebuie să fii atent când apelezi la serviciile unei agenții de turism. ANPC, avertisment important Ne grăbim să rezervăm cea mai convenabilă vacanță, însă ar fi bine să luăm în calcul câteva din sfaturile ANPC pentru rezervarea corectă și legală a unui concediu.