Articolele din categoria ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE:

MARIA GAETANA AGNESI
MARIA GAETANA AGNESI. GOOGLE o omagiază pe matematiciana lui Dumnezeu, MARIA GAETANA AGNESI
MARIA GAETANA AGNESI, supranumită matematiciana lui Dumnezeu, este omagiată azi de Google, printr-un doodle special. Ea a fost o celebră matematiciană, filozoafă şi lingvistă italiană. MARIA GAETANA AGNESI a intrat încă din tinereţe într-un ordin călugăresc, însă abia după moartea tatălui a decis să îşi dedice viaţa religiei, bătrânilor bolnavi şi operelor de caritate. A murit săracă într-un azil de bătrâni.
Testează gratuit 14 zile StarVault Elasticloud - cea mai elastică platformă de cloud!
(P) Testează gratuit 14 zile StarVault Elasticloud - cea mai elastică platformă de cloud!
Pentru a dispune de un mediu IT performant pentru dezvoltarea, găzduirea și lansarea în producție a aplicațiilor tale, înainte de a implementa codul sursă, ai nevoie să găsești și să achiziționezi serverele potrivite, să îți instalezi sistemul de operare, să îți configurezi echipamentele și bazele de date. Această situație înseamnă de fapt investiţii iniţiale mari şi timp pierdut pentru activităţile care nu îţi generează direct profit. Nu trebuie să se întâmple așa!  
Creierul femeilor prezintă anumite diferențe față de cel al bărbaților
Creierul femeilor prezintă anumite diferențe față de cel al bărbaților
Anumite părți ale creierului sunt mai dezvoltate la bărbați decât la femei și invers. Se știe de multă vreme că la bărbați creierul este mai voluminos, dar s-a observat că volumul mai mic al creierului femeilor nu dăunează eficienței, în măsura în care se compensează cu un număr mai mare de conexiuni cerebrale. Altfel spus, nu există legătură între volum și performanță, scrie passionsante.be.