Articolele din categoria SOCIAL:

West Nile
Controverse în cazul femeii de 74 de ani infectată cu virusul West Nile. Reprezentanții DSP Bihor NU au anunțat cazul: cum a ajuns informația în spațiul public
O femeie de 74 de ani din Bihor a ajuns în comă la spital după ce a fost infectată cu West Nile. Curios este faptul că DSP Bihor a transmis presei o informare detaliată despre infecția cu virusul periculos chiar în ziua în care doctorii de la spitalul județean au confirmat cazul. Informarea nu preciza însă nimic despre acesta. 
Sfanta Teodora din Alexandria; Sfantul Eufrosin bucatarul
Sărbătoare 11 septembrie. Doi mari sfinți ai ortodoxiei sunt celebrați în calendar. Zi de post
Sfanta Teodora fiind casatorita si cazand in adulter, constientizand starea de pacat, a luat decizia de a se inchinovia la o manastire de calugari. Taindu-si parul si imbracand haine barbatesti s-a inchinoviat in manastirea Octodecatos, luandu-si numele de Teodor. A uimit obstea de monahi cu nevointele, cu postul si lacrimile de pocainta. O tanara de o moralitate indoielnica a acuzat, pe nedrept pe "Teodor" ca a lasat-o insarcinata. Monahul nu a incercat sa se dezvinovateasca primind sa plece din manastire. Sfanta a petrecut sapte ani intr-o padure pustie, crescand copilul acelei femei.
Inițiativă cetățenească la nivelul UE împotriva alimentelor contrafăcute
Inițiativă cetățenească la nivelul UE împotriva alimentelor contrafăcute. Cum ne vom putea da seama de falsurile de la raft
O nouă inițiativă cetățenească a fost lansată în Uniunea Europeană pentru a obliga producătorii de alimente să indice în mod clar pe etichetele produselor că acestea respectă cele mai înalte standarde de calitate. Ei susțin că pe piața europeană sunt vândute produse alimentare contrafăcute, iar consumatorii nu sunt protejați în fața acestor escrocherii.
Este România capabilă să doboare dronele rusești în cazul unui atac? Foto: Profimedia
Este România capabilă să doboare dronele rusești în cazul unui atac? Ce spun specialiștii militari
În contextul tensiunilor geostrategice din regiunea Mării Negre și a amenințărilor emergente provenite din partea Rusiei, întrebarea privind capacitatea României de a doborî dronele inamice a devenit o preocupare majoră pentru analiștii și specialiștii militari. Politicile de apărare ale țării, dotările tehnice și strategia operațională necesită o analiză atentă pentru a evalua dacă România este pregătită să facă față unor atacuri aeriene nedorite. 
 Escrocheria WhatsApp care oferă bani pentru like-uri pe YouTube
Escrocheria WhatsApp care oferă bani pentru like-uri pe YouTube. Cum să te ferești de promisiunile false de câștiguri rapide
Infractorii cibernetici au devenit din ce în ce mai sofisticați, ascunzându-se în spatele unor numere străine și folosind chat-uri controlate de roboți pentru a duce la bun sfârșit diverse escrocherii. Ofertele de locuri de muncă false, care promit câștiguri rapide și ușoare, au invadat platforme de comunicare precum WhatsApp, atrăgând utilizatorii cu promisiuni tentante. 
Incendiile de vegetație din țară au pus pe jar autoritățile. Autorii, greu de identificat: ce spun oficialitățile
Incendiile de vegetație din țară au pus pe jar autoritățile. Autorii, greu de identificat: ce spun oficialitățile
Intervenții contracronometru! Numărul incendiilor de vegetație a trecut cu mult de 400 de la începutul verii. Pompierii au ajuns să fie chemați din libere pentru a stinge flăcările. În ultimele cinci zile au ars peste 500 de hectare în Mehedinți. Autoritățile din localitățile învecinate au sărit în ajutorul localnicilor, fiind nevoie de intervenția acestora. 
Minutul de energie. Renunțarea la plafonarea prețurilor la Energie: ce se întâmplă cu furnizorii?
Minutul de energie. Renunțarea la plafonarea prețurilor la Energie: ce se întâmplă cu furnizorii?
Susţinerea actualei scheme de plafonare pune presiune pe furnizorii de energie din România care deservesc aproximativ 9 milioane de consumatori de electricitate și 3,5 milioane de consumatori de gaze. Ei se confruntă cu provocări majore în acest context pentru că sunt obligați să suporte inițial costurile pentru diferența dintre prețul real de pe piață și cel plafonat, urmând ca ulterior să fie decontați de la bugetul public. 
Școli noi construite în sectorul 6, din Capitală. Cum arată sălile de curs
Școli noi construite în sectorul 6, din Capitală. Cum arată sălile de curs - VIDEO
Elevii din întreaga țară s-au întors în bănci după ce vacanța mare s-a încheiat! Emoționați, dar și entuziasmați, cei mici s-au revăzut cu colegii, cu profesorii, iar unii dintre ei au pășit pragul unei școli noi. Este vorba despre cei care învață la Școala Gimnazială Orizont, acolo unde s-a dat în folosință noua școala construită de la zero. Clădirea are săli de clasă luminoase, colorate, spații de relaxare și vestiare moderne.