Articolele din categoria SOCIAL:

O reclamă în care niște măicuțe se „împărtășesc” cu chipsuri a fost interzisă în Italia. Foto: Captură YouTube
O reclamă în care niște măicuțe se „împărtășesc” cu chipsuri a fost interzisă în Italia. „Degradant și blasfemator”
Recent, în Italia, o reclamă care prezenta niște măicuțe consumând chipsuri a fost interzisă, fiind considerată de "degradantă" și o adevărată „blasfemie”. Această decizie a stârnit discuții aprinse și controverse în rândul opiniei publice, ridicând întrebări legate de limitele acceptabile ale publicității și de respectul față de simboluri religioase.
Românii formează cea mai numeroasă comunitate străină din Anglia
Marea Britanie ÎNCHIDE piața muncii pentru chelneri și asistente din străinătate
Marea Britanie a introdus o interdicție de viză pentru tinerii care doresc să lucreze în baruri și spitale, prin impunerea unui prag minim de venit minim anual. Modificarea drastică a normelor de imigrație a fost primită cu șoc și dezamăgire de către numeroși tineri care aspiră să lucreze și să trăiască în Regatul Unit, dar și de angajatori care profitau de salariile mici pe care le puteau plăti.
Zeci de oameni s-au trezit cu autostrada A7 în fața porții, fără să fie notificați de autorități! Scandal uriaș/ Captură Facebook
Zeci de oameni s-au trezit cu autostrada A7 în fața porții, fără să fie notificați de autorități! Scandal uriaș
Zeci de oameni, de la primari, la simpli cetățeni, vor primi bani din partea statului român pentru a ceda proprietățile pe care le au și peste care va trece autostrada A7. Încă din 2022 s-a stabilit planul pentru șoseaua Moldovei, iar lista cu evidențele a fost deja întocmită. Unii proprietari de terenuri nu au putut fi identificați, iar alții, care nici măcar n-au fost înștiințați, s-au trezit cu șantierul în fața porții. 
Exerciții tactice în teren cu trupe și tehnică blindată pe drumurile din Ardeal și în Prahova, în perioada 8-12 aprilie/ Facebook MApN
Exerciții tactice în teren cu trupe și tehnică blindată pe drumurile din Ardeal și Prahova, în perioada 8-12 aprilie. Anunțul MApN FOTO
În perioada 08-12 aprilie 2024, structuri din cadrul Forțelor Terestre vor desfășura exerciții tactice în teren cu trupe și tehnică blindată, în facilitățile de instruire din proximitatea Municipiului Sfântu Gheorghe, având ca scop antrenarea militarilor, cu sprijinul aeronavelor din dotarea Forțelor Aeriene, a anunțat, marți, Ministerul Apărării Naționale (MApN), într-o postare pe Facebook.
Escrocheria care a pus pe jar părinții din Austria: Infractorii clonează și folosesc vocea copilului
Escrocheria care a pus pe jar părinții din Austria: Infractorii clonează și folosesc vocea copilului
În Austria, o escrocherie ingenioasă a adus panică și furie în rândul părinților, odată ce infractorii au găsit o nouă metodă de a păcăli și de a obține bani în mod ilegal. Această schemă necinstită implică clonarea și folosirea vocii copilului cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a constrânge victimele să facă plăți sau transferuri de bani sub amenințarea unor situații urgente sau false. Această tactică perfidă a creat o atmosferă de neîncredere și de temere în rândul familiilor din Austria, care se văd acum nevoite să se protejeze de această nouă formă de escrocherie.
Magie cu sporurile bugetarilor: Nu dispar, ci se transformă misterios în salariu
Magie cu sporurile bugetarilor: Nu dispar, ci se transformă misterios în salariu. Legea a trecut tacit de Senat
Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect de lege care prevede modificarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice în sensul ca sporurile pentru condiţiile de muncă să fie incluse în salariul de bază. O schimbare aparent simplă, dar cu un impact important asupra bugetarilor care vor primi mai multă claritate în ceea ce privește cuantumul salariului lor lunar.
Verdict pentru agresorii din cazul omorului de la Padina
Verdict pentru agresorii din cazul omorului de la Padina. Ce se va întâmpla cu cei trei inculpați
Cei trei bărbaţi inculpaţi în cazul omorului de la hotelul din zona montană Padina din judeţul Dâmboviţa vor rămâne în spatele gratiilor, după ce Tribunalul Dâmboviţa a decis prelungirea măsurii de arest preventiv cu încă 30 de zile. Această decizie vine în contextul investigaţiilor în derulare pentru elucidarea cazului de omor care a șocat opinia publică în luna februarie.
Poliția dinMarea Britanie. Foto: Profimedia
Cazul care a pus pe jar marea Britanie: Româncă, găsită în înjunghiată în casă, împreună cu fostul ei soț
O tragedie de proporții a zguduit orașul Coventry din Marea Britanie, după ce o româncă, mamă a șase copii, și fostul ei soț, ambii de naționalitate română, au fost descoperiți morți în locuința lor. Evenimentul tragic a șocat comunitatea locală și a stârnit o undă de compasiune și îngrijorare în rândul cetățenilor, lăsând în urmă întrebări și speculații în legătură cu circumstanțele și motivele care au condus la această tragedie.
Doar 16% dintre români cred că firmele de asigurări sunt preocupate să îi despăgubească
Doar 16% dintre români cred că firmele de asigurări sunt preocupate să îi despăgubească în caz de daună
Conform rezultatelor unui studiu sociologic recent privind gradul de încredere al populației adulte în autoritățile de reglementare și în companiile de asigurări din România, doar 16% dintre români consideră că firmele de asigurări sunt cu adevărat preocupate să plătească despăgubirile în caz de daună. Acest nivel scăzut de încredere este susținut de faptul că în ultimii 30 de ani au existat 13 falimente în piața de asigurări din România, iar nimeni nu a fost tras la răspundere pentru aceste probleme financiare.