Articolele din categoria SOCIAL:

Cele 40 de maici se vor muta la un cămin social  Alt tip
ZECI DE MĂICUŢE, EVACUATE. Mănăstirea s-a crăpat, după ce dealul din apropiere a luat-o la vale
Zeci de măicuţe de la o mănăstire din judeţul Buzău au fost evacuate, după ce dealul de sub aşezământ a luat-o la vale cu tot cu chilii. Pereţii au crăpat şi riscă să se prăbuşească, iar autorităţile au oprit curentul electric şi gazele, pentru că alunecarea a pus în pericol reţelele. Monument istoric datând de la sfârşitul secolului al 16-lea, Mănăstirea Răteşti abia căpătase o finanţare europeană de 4 milioane de euro pentru reabilitare, însă acum e la un pas de dispariţie.
Dr. Mănucu-Adameșteanu: Osemintele din mormântul lui Brâncoveanu sunt acelea ale domnitorului martir
CONSTANTIN BRÂNCOVEANU, DESHUMAT. Ce au găsit arheologii în sicriul domnitorului martir
Cercetarea arheologică a zonei mormântului lui Constantin Brâncoveanu din biserica Sfântul Gheorghe Nou confirmă descoperirile anterioare, din anii 1932 și 1985, osemintele fiind acelea ale domnitorului sfânt martir, a afirmat vineri dr. Gheorghe Mănucu-Adameșteanu, responsabil șantier arheologic, arheolog expert, într-o conferință de presă desfășurată la Muzeul Municipiului București - Palatul Șuțu.
Urmările unei ploi cu grindină pe autostrada A1
Scene de coşmar pe Autostrada A2. Ploaie cu grindină, gheaţă pe asfalt. Traficul a fost reluat
Câteva fotografii trimise pe adresa redacţiei de un MARTOR OCULAR arată urmările unei ploi violente pe Autostrada A2. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că traficul de pe calea unidirecțională Constanța – București a autostrăzii A2, a fost deviat din nodul rutier Lehliu-Gară, de la kilometrul 65 al autostrăzii, pe DN 3, către București. UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 15:30, pe calea unidirecțională Constanța – București a autostrăzii A2 se circulă în condiții normale pentru această perioadă (de exemplu, porțiuni de carosabil umed care alternează cu porțiuni de carosabil uscat), măsura devierii traficului din nodul rutier Lehliu-Gară, situat la kilometrul 65 al autostrăzii, fiind ridicată.