Terapie cu mămăligă. Iată ce boli se pot vindeca! Banala mămăliguţă poate deveni un medicament folositor în tratarea răcelilor şi a pietrelor la fiere. Mălaiul este un înlocuitor de nădejde al produselor de panificaţie, numit de specialişti „prietenul intestinului subţire“. Dispreţuit pe nedrept, acest medicament tradiţional aduce numai beneficii atît omului sănătos, cît şi celui care suferă de boli grave. Cura cu mămăligă este foarte sănătoasă, o putem încerca în Postul Paştelui, pentru hrănirea organismului şi curăţirea intestinelor.
Dinți albi și sănătoși: pasta de dinți din ingrediente naturale! În multe părți ale lumii oamenii folosesc tot felul de metode naturale pentru a-și curăța dinții, pasta de dinți comercială este extrem de populară în majoritatea țărilor civilizate.
Te refugiezi in mancare? Cum sa iesi din capcana alimentelor tip confort food Fie ca este vorba de ciocolata, cartofi prajiti, sarmale sau pizza, aproape orice om are un anumit produs alimentar care-i ofera o doza de confort emotional daca il consuma atunci cand este trist. Insa unele persoane tind sa se refugieze mai mult in mancare pana la ingrasare!
Cel puţin şapte porţii de fructe şi legume pe zi cresc speranţa de viaţă Un măr pe zi nu mai e suficient pentru a ţine doctorul departe. De fapt, cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că pentru o viaţă sănătoasă şi lungă trebuie să consumăm cel puţin şapte porţii de fructe şi legume zilnic.
INFECŢIILE FUNGICE: Cum să le detectezi, previi, tratezi Infectiile fungice pot fi foarte sacaitoare, insa in rare cazuri pot avea repercusiuni serioase. Infectiile cu fungi sunt contagioase, dar nu afecteaza decat suprafata pielii si sunt usor de tratat. Iata care sunt principalele infectii fungice si ce ai de facut pentru a te proteja.
5 grăsimi care nu te îngraşă Cu siguranţă ştii că dacă mănânci grăsimi, te îngraşi. Întreaga societate este orientată spre alimentaţia "fără grăsimi" sau măcar "scăzută în grăsimi", considerând că e mai sănătos.
Un medic face dezvăluiri şocante despre TABAGISM: "Trebuie să dăm un semnal" Șefa Clinicii de Pneumologie din Târgu Mureș, prof. dr. Gabriela Jimborean, a declarat marți, într-o conferință de presă, că tabagismul este o boală și trebuie tratat ca atare și că în acest moment se poate vorbi despre existența unei pandemii tabagice la nivel mondial.
Efectul neașteptat al sucului de cartofi cruzi Pentru o alimentație sănătoasă, nutriţioniştii recomandă consumul cartofilor fierţi (piure) sau copţi în coajă, pentru a păstra o mare parte din vitaminele şi sărurile minerale pe care cartoful le conţine în mod natural.
SĂNĂTATE. Combinaţii sănătoase de alimente Vrei să fii în formă și nu știi ce să mai mănânci? Iată câteva alimente combinate care te mențin sănătoasă la începutul acestei primăveri și care te ajută să dai și câteva kilograme jos.
7 minuni ale apei: beneficiile nebanuite asupra organismului si a siluetei Nu degeaba auzim peste tot “bea cel putin doi litri de apa pe zi”, caci acest lichid primordial ofera organismului beneficii nebanuite.
Cum slăbești dormind Potrivit nutritionistilor, pe langa dietele pe care alegem sa le tinem pentru a scapa de kilogramele in plus, somnul are si el o foarte mare importanta. De fapt, orice dieta am tine, daca nu ne odihnim destul de mult, este posibil ca aceasta sa nu functioneze.
Te tot îngraşi şi nu ştii de ce? Iată aici 7 explicaţii Este foarte frustrant să te urci pe cântar şi să vezi că ai din ce în ce mai multe kilograme în plus, fără să ai o explicaţie logică. Ştiai că poţi acumula kilograme în plus chiar dacă ai un stil de viaţă sănătos? De vină pot fi dezechilibre hormonale, efectele adverse ale unor medicamente sau chiar lipsa unor anumite vitamine.
PREVENŢIA CARE UCIDE. Cele mai severe reacţii adverse la VACCINURI nu sunt RECUNOSCUTE OFICIAL De curând a fost publicată o carte ce a stârnit atât interesul părinţilor, cât şi al medicilor: „Vaccinurile: Prevenţie sau boală? O nouă patologie pediatrică”, scrisă de medicul clujean Christa Todea-Gross.
Preşedintele SNMF: O treime din timpul medicului de familie este răpit de probleme administrative Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), Rodica Tănăsescu, afirmă că o treime din timpul medicului de familie este "răpit" de probleme administrative pe care nu le doreşte, arătând că este "absolut aberant" ca acesta să întrebe pacientul ce venituri are.
ADHD nu ar exista, susţine un expert american în neuropsihologie ADHD nu este o afecţiune adevărată! Declaraţia a fost făcută de către un celebru neuropsiholog din Statele Unite, care susţine că o mare parte din simptomele deficitului de atenţie ar aparţine de fapt altor afecţiuni psihologice sau ar fi etape cât se poate de normale din dezvoltarea unui copil.
SĂNĂTATE. Problemele cauzate de molarul de minte inclus În mod normal, dentiția defintivă a unui adult este alcătuită din 32 de dinți : 4 incisivi centrali, 4 incisivi laterali, 4 canini, 8 premolari și 12 molari. Fiecare hemiarcadă prezintă, deci, câte 3 molari : molarul 1 (molarul de 6 ani), molarul 2 (molarul de 12 ani) și molarul de minte (care erupe, în mod fiziologic, între 18 și 30 de ani).
De ce nu slăbim cu unele diete? Organismul uman este o masinarie complexa care trebuie sa functioneze armonios, pentru a fi in tonus mereu.
Ceaiurile care întârzie îmbătârnirea Ceaiul verde, cel negru, cel alb si cel rosu se numara printre bauturile cu cea mai mare concentratie de antioxidante.
ADEVĂRUL despre POPCORNUL făcut la CUPTORUL CU MICROUNDE Când invităm mai mulţi prieteni acasă şi vrem să vizionăm un film, aproape automat vom consuma şi popcorn. Desigur, cel mai des apelăm la pungile de popcorn pe care le băgăm la cuptorul cu microunde, deoarece reprezintă o variantă mult mai comodă şi mai simplă. Ceea ce nu ştim însă este faptul că popcornul nu este tocmai un aliment sănătos.
Alternativa pentru mastectomie în cazul femeilor purtătoare ale mutaţiilor genetice Medicamentele care contribuie la scăderea nivelului de estrogen din organism ar putea fi o alternativă pentru mastectomie în cazul femeilor purtătoare ale mutaţiilor genetice care cresc riscul de cancer mamar, potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici, informează dailymail.co.uk.
EFECTUL ASCUNS al băuturilor dietetice asupra sănătăţii femeilor Femeile aflate la menopauză care consumă două sau mai multe băuturi dietetice pe zi sunt mai predispuse în a dezvolta diabet, hipertensiune arterială şi de a avea un indice de masă corporală (IMC) mai mare, comparativ cu cele care consumă moderat sau nu consumă deloc astfel de produse.
Cum să scapi de febră rapid Febra este un episod destul de urat si nimanui nu-i place sa fie bolnav. Insa, inainte de a lua orice decizie pentru a scadea febra, nu uita ca aceasta este o reactie normala si naturala a organismului de a lupta cu boala. Febra poate fi simptomul unei afectiuni serioase si nu o vei putea combate daca nu rezolvi intai boala. Tocmai de aceea pe eticheta multora dintre medicamentele antitermice scrie ca daca febra nu dispare dupa 3 zile, trebuie sa ceri sfatul doctorului.
Top 5 OBICEIURI PROASTE ale femeilor care le afectează sănătatea Exercitii fizice, dieta sanatoasa, meditatii etc., pe toate le facem in dorinta de a fi sanatoase si frumoase. Cu toate acestea, femeile comit cateva greseli, fara sa-si dea seama, care le pericliteaza sanatatea.
Cum facem carnea la grătar mai sănătoasă? Metodă testată ştiinţific pentru a evita CANCERUL Marinarea cărnii de porc în bere, înainte de a o pune pe grătar, reduce nivelul unor substanţe cancerigene ce se formează în timpul frigerii.
SECRETE UIMITOARE despre ZAHĂR. Vine însoţit şi de alte ingrediente periculoase Consumul de zahar a devenit o problema generala de cand aproape toate alimentele, pana si cele care nu sunt dulci, au inceput sa contina acest ingredient controversat, sub diverse forme. In afara efectelor sale nocive directe asupra starii de sanatate, zaharul mai ridica un pericol de temut poate crea dependenta, fenomen care il face cu atat mai greu de evitat.
Alt tip MIT DEMONTAT despre MÂNCAREA BIO Mâncarea organică NU reduce riscul de cancer la femei. Este concluzia unui studiu efectuat la prestigioasa universitate Oxford. Conform acestuia, peste 600.000 de femei, care au consumat fructe şi legume organice timp de nouă ani, nu au fost cu nimic mai protejate în faţa bolii.
Durerile menstruale te îngrozesc? Remediile naturiste care îţi pot face viaţa mai uşoară In eventualitatea in care nu ai simptome menstruale usoare, inseamna ca durerile de abdomen, balonarea sau schimbarile de dispozitie te deranjeaza constant in acea perioada. Astfel, pentru unele reprezentante ale sexului frumos, acest disconfort e atat de intens, incat afecteaza orice fel de activitate.