Articolele din categoria FRESH REFRESH:

Ce înseamnă ”grăsimile trans” și cum ne pot îmbolnăvi Alt tip
Ce înseamnă ”grăsimile trans” și cum ne pot îmbolnăvi
Una dintre sperietorile nutriţioniştilor, şi pe bună dreptate, sunt grăsimile trans. Este greu să le rezişti, deoarece dau un gust mai bun mâncării. Nici producătorii nu le evită, deoarece ajută alimentele să reziste mai mult pe raft. Sunt însă un coşmar pentru inimă. Din acest motiv, din 2018, nicio fabrică din Statele Unite nu va mai utiliza grăsimile trans. Asta înseamnă strategie, un cuvânt necunoscut în România.
Sigur nu știai asta! Când trebuie să mâncăm fructele Alt tip
Sigur nu știai asta! Când trebuie să mâncăm fructele
Mulţi oameni se miră că au probleme de sănătate şi se îngraşă şi nu-şi explică de ce păţesc asta deşi au introdus în dietă cantităţi mari de fructe, care conţin fibre. Vă dăm o veste proastă: dacă mâncaţi o jumătate de kilogram de mere exact după o porţie zdravănă de cartofi prăjiţi cu şniţel aţi trimis în sistemul digestiv o ghiulea. Urmăriţi recomandarea Alexandrei Păcuraru pentru rubrica de sănătate de astăzi.
Cum să te ferești de cancer. Sfaturi de la nutriționiști Alt tip
Cum să te ferești de cancer. Sfaturi de la nutriționiști
Oamenii care au învins cancerul au două caracteristici comune: o alimentaţie foarte strictă şi, mai presus decât asta, o atitudine de învingător. De boxer. Nu înseamnă că ambele, cumulate, ne feresc de cancer sută la sută, dar au un rol esenţial. Dacă stresul, depresia au rol de declanşator, alimentaţia proastă este un accelerator al afecţiunii. Iată câteva sfaturi de la medici nutriţionişti din toată lumea, de la cele mai importante clinici unde se tratează cancerul, strânse de Alexandra Păcuraru.
Turmericul, un ajutor-minune în lupta împotriva cancerului Alt tip
Turmericul, un ajutor-minune în lupta împotriva cancerului
Cercetarea progresează în ritm alert, în curând colonizăm Luna, dar incidenţa cancerului este încă o ecuaţie căreia, deşi i se cunoaşte soluţia, e o maladie greu de învins. În afară de propria minte, care ne este cel mai mare adversar, dacă nu o tratăm ca pe un aliat, natura ne oferă multe soluţii preventive. Recomandarea Alexandrei Păcuraru pentru pastila de sănătate de astăzi este o pledoarie pentru turmeric.
Suferi de cârcei? Vezi motivele pentru care apar şi află cum să scapi de ei Alt tip
Cea mai bună metodă de a scăpa de cârcei
În rubrica de sănătate de astăzi, Alexandra Păcuraru ne recomandă să zăbovim puţin asupra cauzelor cârceilor. Mulţi dintre dumneavoastră v-aţi trezit noaptea cu dureri cumplite în muşchiul gambei, în coapsă sau în talpă şi aţi făcut o sută de metri prin casă ca să scăpaţi de ei. Sau v-aţi împuns cu un ac, o metodă băbească, dar eficientă. Ei bine, este cazul să luaţi măsuri mai radicale. Iată câteva informaţii utile!
Cum să avem grijă de un bonsai. Secrete dezvăluite de un specialist Alt tip
Cum să avem grijă de un bonsai. Secrete dezvăluite de un specialist
Ca să nu ne simţim singuri uneori nu e neapărat nevoie să ne cumpărăm o broască ţestoasă. Ce spuneţi de un bonsai? Adică o grădină într-o tăviţă, un prieten care, după ce am investit în el iubire şi răbdare, căci este pretenţios, ne este alături pe viaţă. Iar adevărul este că ne poate chiar moşteni. Cel mai vechi bonsai din lume a împlinit 500 de ani şi se află la Tokio, la palatul imperial. La rubrica de sănătate de astăzi, sunteţi provocaţi, ca de obicei, să iubiţi cu voce tare natura.
Bei vin ieftin? Mare atenție! Cum te poți îmbolnăvi Alt tip
Bei vin ieftin? Mare atenție! Cum te poți îmbolnăvi
Reţeta franţuzească a prevenirii afecţiunilor cardiace, adică un pahar de vin roşu în fiecare seară, se potriveşte de minune unui public informat, care ştie ce cumpără. Şi asta deoarece vinurile ieftine ascund boli scumpe. Iată prin urmare câteva criterii de urmarit la achizitionarea unui vin, expuse de specialistul nostru în materie, ...... Atenţie: nu tot ce ce vine de afară e mai bun! Urmăriţi rubrica de sănătate de astăzi!
Vrei mai mulți pomi în grădină? Cum să plantezi și să ”crești” un tei Alt tip
Vrei mai mulți pomi în grădină? Cum să plantezi și să ”crești” un tei
Nu doar un necunoscut precum Mihai Eminescu îşi poate da numele unui copac.... Chiar şi noi, celebrităţile, o putem face, dacă ne hotărâm să înfiem un pui de tei. Alexandra Păcuraru, colega noastră, ne-a luat-o înainte şi, până îl va aduce pe lume pe Justinian (cu "J"), şi-a mărit familia cu un tei. I-a fost ghid doamna Gigica, specialista noastră care ne învaţă şi practic cum să iubim natura cu voce tare. Din acest motiv am abordat-o şi a întrebat-o cât de greu este să creşti un tei. Nu e greu! Imaginaţi-vă un ceai căzut din cer!