Acum aproape 3 ani, în noiembrie 2012, Ştefănuţ, pe numele său întreg Ştefan Florin Ştefan, era un puşti abia trecut de zece ani, care lupta din răsputeri pentru viaţa sa. Adversarul său a fost anemia Fanconi, o boală rară, dar extrem de grea. Ştefănuţ a avut şansa integrării într-un program internaţional, iar Spitalul Universitar Hadassah din Ierusalim, unul dintre cele șapte centre de excelență mondială în medicina moderna, i-a oferit o altă şansă la viaţă, prin efectuarea unui transplant cu celule stem.
Donatoarea a fost Carina Schuller din Germania, care a rămas impresionată de povestea puştiului român şi pe care si-a dorit să-l cunoască. Echipa de la American Medical Center, în calitate de reprezentant oficial în exclusivitate al Spitalului Hadassah în România, a făcut posibilă întâlnirea, iar Carina, care este in prezent însărcinată, şi soţul ei Sven Schuller, au venit special din Germania pentru a-l vedea şi sta de vorbă cu Ştefănuţ.
La această întâlnire emoţionantă au mai participat, pe lângă Cătălin Măruţă şi alţi pacienţi post transplant trataţi şi vindecaţi la Spitalul Universitar Hadassah. Între cei prezenţi s-a aflat şi profesorul Reuven Or, directorul Departamentului de Transplant Celule Stem si Imunoterapie de la Hadassah, unul dintre cei mai buni medici din lume, el fiind cel care a efectuat transplantul medular, dar şi alţi invitaţi de seamă, precum profesorul Israel Barak, dr. ing. Marian Feller, senatorul Şerban Nicolae, Gelu-Voican Voiculescu, Mihai Voiculescu și membri din comitetul executiv al USL Metrou - colaboratori AMT în cadrul programului "second opinion", precum şi alţi parteneri din politică, medicină, economie si finanţe.
Graţie eforturilor clinicii şi gestului extraordinar făcut de Carina Schuller, în acest moment Ştefănuţ este un copil care duce o viaţă normală şi se poate bucura de farmecul ei.
Cu o reputație la nivel mondial, profesorul doctor Reuven Or nu s-a aflat la prima sa prezență în România, mari sportivi ai țării, precum campioana olimpică Viorica Susanu sau Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo, având ocazia să-l cunoască la diferitele seminarii pe care le-a ținut la București pe teme medicale.
De dreapta la stânga: Profesor doctor Reuven Or alături de Ștefănuț, băiețelul a cărui viață a fost salvată, alături de mama copilului și de Carina Schuller (donatoarea din Germania) și soțul ei, Sven.
Cătălin Măruță alături de Harry Lee More, oficial al AMC în România
Cătălin Măruță, alături de Roxana Cristea, director American Medical Centre în România
Profesor doctor Reuven Or nu este la prima sa vizită în România, el susținând de-a lungul timpului și alte seminarii pe teme medicale de interes mondial.