Articolele din categoria MEDIU:

Cernobil, in patrimoniul UNESCO
Cernobîl ar putea să fie înscris în patrimoniul UNESCO. Cum speră Ucraina să realizeze acest lucru
Ucraina doreşte să includă zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Pripiat din nord-vestul ţării, cu imobilele şi spaţiile sale de joacă abandonate, în patrimoniul mondial UNESCO, informează AFP. Pentru a le proteja de efectele trecerii timpului şi pentru a favoriza fluxurile de turişti, autorităţile de la Kiev doresc ca aceste vestigii, devenite martori ai celei mai grave catastrofe nucleare din istorie, să fie înscrise de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) pe lista patrimoniului mondial, conform AGERPRES.
Emisiile de bioxid de carbon au scăzut cu 7 la sută în 2020 din cauza pandemiei
Emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu șapte procente în 2020 din cauza pandemiei
Emisiile de bioxid de carbon au scăzut cu 7 la sută în 2020 față de 2019, după ce aproape întreaga lume s-a aflat în carantină și supusă restricțiilor din cauza pandemiei COVID 19 începând cu luna martie, potrivit datelor de la Global Carbon Project. Grupul de oameni de știință care a alcătuit cercetarea publicată în 11 decembrie a calculat că omenirea va elibera anul acesta în atmosferă 34 de miliarde de metri cubi de gaze cu efect de seră, scriu jurnaliștii de la Europa Liberă.
Culisele statului paralel | Mafia gunoaielor din Sectorul 1. Un administrator ROMPREST face dezvăluiri din interiorul companiei
Culisele statului paralel | Mafia gunoaielor din Sectorul 1. Un administrator ROMPREST face dezvăluiri din interiorul companiei - VIDEO
Seria dezvăluirilor de la Realitatea Plus despre mafia gunoaielor din Capitală continuă. Viorel Tănase, unul dintre acționarii companiei ROMPREST, a vorbit despre neînțelegerile dintre cei care conduc compania și a prezentat situația ei financiară. Aflați, în exclusivitate la ”Culisele statului paralel”, detalii despre firmele care au primit zeci de milioane ca să stea degeaba.
România, în infringement pentru renovarea clădirilor și stocarea produselor petroliere
România, avertizată de Bruxelles cu infringement pentru renovarea clădirilor și stocarea produselor petroliere
Comisia Europeană anunță deschiderea formală a procedurilor de infringement în cazul României în domeniul energiei și climei, pentru că a întârziat trimiterea la Bruxelles a legislației privind renovarea energetică a clădirilor și a stocării produselor petroliere. Țara noastră mai are două luni la dispoziție pentru a nu fi declanșată efectiv procedura de infringement.
Emisiile de gaze cu efect de seră din UE au ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 30 de ani
Emisiile de gaze cu efect de seră din UE au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 30 de ani - raport C.E.
Veste bună de la Comisia Europeană în privința planului privind atingerea neutralității climatice până în 2050! Anul trecut, emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu 3,7% în UE față de 2018, în timp ce PIB-ul a avansat cu 1,5%, potrivit Raportului intermediar privind politicile climatice ale Uniunii, publicat luni de Executivul comunitar. În prezent, nivelul emisiilor este cu 24 % mai mic faţă de 1990. ”Uniunea Europeană dovedeşte că reducerea emisiilor este posibilă concomitent cu asigurarea creşterii economice”, a subliniat vicepreşedintele C.E., Frans Timmermans.
Marcel Boloș
Cele 4 obiective majore ale Planului Național de Redresare și Reziliență. Precizările ministrului Fondurilor Europene
Marcel Boloș a anunțat joi, la lansarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că acesta are patru mari obiective majore, respectiv modernizarea şi dezvoltarea României, modernizarea şi dezvoltarea oraşelor, modernizarea şi dezvoltarea marilor servicii publice şi investiții masive în mediul de afaceri. Fondurile disponibile se ridică la 30,4 miliarde de euro. "Am elaborat, cred eu, cel mai complex document de dezvoltare strategică a României”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene.