Incendiu la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă Alertă la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă! Clădirea turbinei a fost evacuată, astăzi, după izbucnirea unui incendiu.
Cutremur în România, marți dimineața: INFP anunță activitate seismică intensă Un cutremur s-a produs, marți dimineața, în România.
Incendiu de proporții de la fabrica de apă minerală Borsec fost stins VIDEO Un incendiu de proporții a izbucnit la o hală a Fabricii de îmbuteliere apă minerală Romaqua Group Borsec. Din cauza degajărilor masive de fum, s-a transmis un mesaj de tip Ro Alert, iar operațiunea este în plină desfășurare. Pompierii anunță că incendiul a fost lichidat la ora 18.
Cutremur mare, duminică după amiază, în România. INFP anunță activitate seismică intensă: mesaj pentru populație Încă un cutremur s-a produs, astăzi, în România, după cel din noaptea de sâmbătă spre duminică. INFP anunță activitate intensă în țara noastră.
Cutremur, duminică dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică importantă în Vrancea Un cutremur s-a produs, duminică dimineața, în România.
Unic în România. Clienții își culeg mazărea din câmp și lasă plata în pușculiță În Arad, un fermier local a lansat o inițiativă inedită, cu mare succes în rândul comunității: clienții sunt invitați să culeagă mazărea direct din câmp, lăsând ulterior o sumă de bani într-o pușculiță. Experiența se dovedește a fi o reușită pe toate planurile, aducând beneficii atât pentru consumatori, cât și pentru fermier.
Schimbări în sistemul de reciclare: Sticlele care nu vor mai fi acceptate de aparate începând cu 3 iulie 2024 Începând cu 3 iulie 2024, aparatele de reciclare din România vor respinge anumite tipuri de sticle. Această schimbare vine după ce Sistemul Garanție Returnare (SGR) a devenit obligatoriu, obligând consumatorii să plătească o garanție de 0,5 lei pentru fiecare recipient din sticlă, plastic sau metal, cu un volum cuprins între 0,1 și 3 litri.
Avertisment pentru turiștii care merg pe litoralul românesc: plajă edodată, în pericol de surpare Avertisment de ultima oră pentru cei care aleg să meargă în stațiunea Mamaia. Din cauza lărgirii plajei, a apărut fenomenul de erodare, care dezvoltă curenți uriași.
Vacanță Grecia 2024. Autoritățile anunță o vară cu incendii și temperaturi record După ce a fost afectată de incendii devastatoare și de un val de căldură fără precedent în 2023, urmată de cea mai călduroasă iarnă înregistrată vreodată, Grecia se pregătește acum pentru o "vară foarte dificilă" în ceea ce privește incendiile forestiere.
Căldură extremă în Sud-Estul Europei. S-au înregistrat temperaturi record pentru acest an Sud-estul Europei se confruntă cu temperaturi extreme mult mai devreme decât în anii precedenți. Biroul de meteorologie din Grecia a raportat că, marți, trei regiuni din țară au înregistrat temperaturi de peste 39 de grade Celsius, cea mai ridicată valoare înregistrată în această perioadă a anului.
Ce înseamnă fenomenul de „Cliffing” de la Marea Neagră. Este o provocare majoră după lărgirea plajelor În stațiunea Mamaia, fenomenul de "cliffing" - prăbușirea straturilor de nisip pe plajele nou-înnisipate și lărgite - devine o problemă persistentă și deranjantă pentru turiști. Desfășurată de reprezentanții Apelor Române, operațiunea de nivelare a plajelor este continuă, dar fiecare furtună aduce o nouă prăbușire a nisipului între digurile recent construite.
Iohannis, de Ziua Mediului: Măsurile bune luate în România în ultimii ani trebuie extinse, iar implementarea lor, accelerată Măsurile bune luate în România în ultimii ani în materie de împăduriri, restaurare a terenurilor, combatere a deşertificării şi gestionare a secetei trebuie extinse, iar implementarea lor, accelerată, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj transmis, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.
Lista sticlelor și ambalajelor care nu sunt acceptate la reciclare. SGR anunță cum poți primi banii înapoi pe ele Românii au intrat în hora reciclării și fac eforturi mari pentru a proteja mediul, dar și a promova sustenabilitatea. Un lucru este mai puțin știut și anume, acela de a recicla sticlele și ambalajele care nu sunt acceptate de aparatele SGR. Află cum poți recupera banii de pe acele ambalaje.
Cutremur în România. INFP anunță activitate seismică importantă Un cutremur s-a produs, marți, în România, a anunțat Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Mai mulţi peşti morţi, găsiţi în lacul Bistreţ din județul Dolj! Apele Române și DSV caută răspunsuri: s-au luat probe de apă Alertă în județul Dolj, după ce mai mulţi peşti morţi au fost găsiţi în lacul Bistreţ. Specialiştii de la Apele Române au recoltat deja două probe de apă pentru a afla cauza decesului. Rezultatul va fi gata în 10 zile. În plus, a fost sesizat și DSV-ul pentru a face analiza peștilor morți.
De ce NU trebuie să mai aduni niciodată SCOICILE de pe plajă. Experții explică de ce este greșit să le transformăm în suvenir Un studiu din 2014 a investigat culesul scoicilor de pe plaje și a concluzionat că aceasta cauzează „daune semnificative” pentru numeroasele forme de viață care depind de ele.
Panică în Ploiești: creșteri semnificative ale concentrațiilor de hidrogen sulfurat și benzen în aer Locuitorii Ploieștiului se confruntă cu o scădere semnificativă a calității aerului în ultimele zile, cauzată de creșteri alarmante ale concentrațiilor de hidrogen sulfurat (H2S) și benzen (C6H6).
Ce înseamnă dacă locuiești în apropierea unui parc sau loc de joacă. Cât de afectat este creierul Un nou studiu evidențiază importanța locuirii în apropierea spațiilor verzi și impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra sănătății mintale. Cercetările arată că timpul petrecut în aer liber, în natură, nu numai că îmbunătățește sănătatea fizică, dar are și un efect benefic semnificativ asupra bunăstării mentale.
Animalul - considerat inginer. Își face casă cu 3 camere și a fost reintrodus în țara noastră Castorul, o rozătoare semiacvatică cunoscută pentru abilitățile sale de constructor, a fost reintrodusă în România într-un efort concertat de a spori biodiversitatea și de a promova ecoturismul. Această inițiativă vizează restabilirea echilibrului ecologic și îmbogățirea habitatelor naturale din țară.
Secrete pentru o recoltă bogată: Cu ce stropim cartofii în luna iunie pentru a înlătura dăunătorii Cartoful, un aliment esențial în multe bucătării și o cultură importantă pentru agricultori, este vulnerabil la atacurile dăunătorilor, în special ale gândacului de Colorado. Luna iunie este crucială pentru a proteja plantele de cartofi și a asigura o recoltă bogată. Iată câteva metode eficiente de combatere a gândacului de Colorado, folosind soluții naturale.
Motivul pentru care PET-urile returnabile sunt respinse de aparate. Cum îți poți recupera banii fără griji Dacă ai întâmpinat dificultăți la automatul de returnare a sticlelor goale, există câteva aspecte esențiale de care trebuie să ții cont pentru a-ți recupera garanția. Iată ce trebuie să știi pentru a evita respingerea ambalajelor și a-ți recupera banii pe garanție.
Spectacol ireal în Delta Dunării: apariția Rusaliilor În Delta Dunării, un fenomen spectaculos a captivat atenția vizitatorilor și localnicilor deopotrivă. Mii de rusalii sau efemeride, insecte cunoscute pentru viața lor scurtă, au apărut pe canalele și lacurile deltei, oferind un adevărat spectacol al naturii.
Râurile au devenit portocalii și acide precum oțetul. Dezastrul natural care amintește de Apocalipsa Râurile din Alaska au căpătat o culoare portocaliu strălucitor, iar aciditatea lor este deja la nivelul unei soluții de oțet. Acestea sunt primele efecte ale topirii solului veșnic înghețat (permafrost), sub efectul încălzirii ce afectează zonele limitrofe polilor. Culoarea apelor este atât de stridentă, încât traseul acestora poate fi observat din spațiu. Oamenii de știință avertizează că este doar începutul și că problemele se pot agrava in viitor.
Muncitor, prins sub un mal de pământ în Bistrița. Ce au transmis autoritățile Luni dimineață, un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timpul unor lucrări la canalizarea de pe strada Tărpiului din municipiul Bistrița, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud. La fața locului au intervenit rapid mai multe echipaje specializate ale pompierilor.
Cutremure mari în lanț, luni dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică intensă: magnitudini importante Două cutremure de 3,5 grade s-au produs, luni dimineața, în România.
Cutremur în zona Gorj, vineri dimineață! Ce magnitudine a avut seismul Zona seismică Gorj dă semne de activitate. Un seism a avut loc vineri dimineața.
Ministrul Mediului semnează Memorandumul pentru Centura Verde București-Ilfov: Este un proiect de sănătate publică Centura Verde Bucureşti-Ilfov este un proiect de sănătate publică, ce are o componentă socială şi antipoluare puternică şi de atenuare a efectelor schimbărilor climatice, parte a unei soluţii sistemice ce presupune şi o semnificativă componentă de mediu, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, postat pe pagina de Facebook a instituţiei.
Florin Barbu, întâlnire cu reprezentanţii sectorului vegetal. Ce asigurări le-a dat ministrul Agriculturii fermierilor Ministrul Agriculturii - Florin Barbu a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanţii principalelor forme asociative din sectorul vegetal pentru a discuta provocările cu care se confruntă fermierii.
Un fost comisar de mediu acuză: „Laboratoarele mobile pentru analiza calității aerului nu s-au mișcat din garaj!” Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, acuză că autoritățile mint în legătură cu nivelul poluării din România. Mai mult, Berceanu spune că laboratoarele mobile pentru măsurarea calității aerului nici măcar nu au fost înmatriculate ca să fie scoase în circulație.
Un nou cutremur în Vrancea, joi dimineața. INFP a anunțat magnitudinea seismului Un nou cutremur a avut loc joi dimineața în zona Vrancea, după ce miercuri un alt seism de peste 4 grade pe scara Richter a fost resimțit în România.