FOTOGRAFIILE ZILEI, capturate de NASA: explozie de alge în lacul Erie Aceste fotografii capturate de satelitul Landsat 8 la 28 iulie surprind dezvoltarea algelor în lacurile Erie și St. Clair din America de Nord, vizibile ca vârtejuri verzi.
Prinţul Charles: Transilvania, locul unde timpul a stat în loc Când Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a vizitat pentru prima dată Transilvania, în urmă cu 20 de ani, a fost captivat de atemporalitatea regiunii şi a spus că zona îi aduce aminte de poveştile pe care le citea în copilărie.
Japonia a repornit un prim reactor nuclear, la mai mult de 4 ani după Fukushima Un prim reactor nuclear a fost repornit, marți dimineața, în Japonia, la mai mult de patru ani după accidentul de la Fukushima, care, din septembrie 2013, a dus la oprirea tuturor centralelor din această țară, informează AFP.
Incendii de vegetaţie la Cernobîl Noi incendii de vegetaţie au izbucnit în zona interzisă din Cernobîl, la sfârşitul săptămânii trecute, dar autorităţile ucrainene afirmă că situaţia este sub control, relatează agenţia Interfax Ucraina, în pagina electronică.
Cutremur în România, vineri seara Cutremur în România. Un cutremur s-a produs, vineri seara, în România.
Cutremur, luni după-masă, în România Cutremur în România. Un cutremur s-a produs, luni după-masă, în România.
Premieră în România: agricultorii dau în judecată meteorologii. Ce reproşează prognozei meteo Premieră în România: agricultorii ameninţă că depun plângere penală împotriva meteorologilor pentru prognozele din lunile aprilie, mai şi iunie. Fermierii spun că Administraţia de Meteorologie nu i-a avertizat că va fi secetă, iar ei nu şi-au luat măsuri de precauţie. Iniţiativa aparţine agricultorilor din zona Moldovei, care se plâng că recoltele de grâu, porumb şi floarea soarelui sunt compromise. Situaţie nemaiîntâlnită în România: agricultorii ameninţă că depun plângere penală împotriva meteorologilor pentru prognozele din lunile aprilie, mai şi iunie. Fermierii spun că Administraţia de Meteorologie nu i-a avertizat că va fi secetă, iar ei nu şi-au luat măsuri de precauţie. Iniţiativa aparţine agricultorilor din zona Moldovei, care se plâng că recoltele de grâu, porumb şi floarea soarelui sunt compromise. - See more at: http://stiri.tvr.ro/agricultorii-vor-sa-i-dea-in-judecata-pe-meteorologi-pentru-ca-nu-i-au-avertizat-ca-va-fi-seceta_63511.html#sthash.U4Ou9vlN.dpuf
Luna albastră. Cum ne afectează viaţa şi de ce nu e bine să luăm decizii pe 31 iulie O coincidenţă astronomică are loc vineri, 31 iulie. Despre Luna “albastră”, specialiştii spun că nu e nici pe departe albastră, cum nici Luna roşie sau roz nu există. Este vorba de o simplă convenţie de nume, Luna neschimbându-şi efectiv culoarea.
Cutremur de magnitudine însemnată în România, vineri dimineaţă Cutremur în România. Un cutremur cu magnitudine însemnată a avut loc, vineri dimineaţă, în România.
Alertă pe Dunăre! Nivelul fluviului este în continuă scădere, din cauza secetei! Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați efectuează dragaje pe Dunărea Maritimă, iar bacurile care traversează fluviul sunt nevoite să adopte rute ocolitoare, după ce nivelul fluviului a atins miercuri, la Galați, 97 centimetri, cu trei centimetri mai puțin decât marți și este în continuă scădere.
Google pregăteşte o schimbare uriaşă. Cum te va influenţa Cei de la Google s-au gândit la problema poluării şi au găsit chiar o soluţie. În loc să folosească Maps doar pentru trafic şi orientare, îi adaugă o nouă funcţionalitate.
Situaţie de neconceput! Majoritatea tigrilor trăiesc în captivitate (SUA) nu în mediul lor natural Nu mai este un "tigru economic" şi "adună laolaltă", în compensaţie, un număr impresionant de tigri care par să-i aducă permanent aminte de vremurile de mult apuse! Vorbim despre Statele Unite, unde 5.000 de exemplare din cel mai feroce prădător terestru trăiesc în captivitate. Şi mai grav este faptul că numărul tigrilor care trăiesc în mediul lor natural nu depăşeşte 3.200 de exemplare, scrie worldwildlife.org miercuri, când se sărbătorește Ziua Internațională a Tigrului.
Activitate seismică intensă în Vrancea. Un nou cutremur, miercuri dimineaţa CUTREMUR ÎN VRANCEA. Un cutremur de magnitudine importantă s-a produs, miercuri dimineaţa, în Vrancea.
Cutremur de 7 grade, într-o provincie din Indonezia Un puternic seism cu magnitudinea 7 a lovit provincia indoneziană Papua, a anunțat, marți, Institutul american de geologie (USGS), preluat de agențiile internaționale de presă.
Photo Cea mai frumoasă floare din lume. Transformare incredibilă la contactul cu apa Diphylleia grayi este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase flori. La contactul cu apa, petalele de un alb imaculat devin transparente.
Râul portocaliu din Marea Britanie. Specialiștii nu au nicio explicație Locuitorii din Manchester s-au îngrozit când au văzut culoarea portocalie a râului River Irk, schimbat la față în câteva minute. Nimeni nu a găsit nicio explicație încă, potrivit Mirror.co.uk.
Lacul uriaș care s-a făcut roșu peste noapte. Semn apocaliptic? Fotografiile cu apa roșie a unui lac din Turcia au ajuns virale pe Internet. Locuitorii nu au știut ce să creadă: este semnul divin al unor catastrofe viitoare sau un dezastru ecologic?
Cutremur în România Cutremur în România. Un seism cu magnitudinea 2,4 grade pe scara Richter s-a produs în România.
Aer greu de respirat la Tg. Mureş, după un incident la Combinatul Azomureş Imagini de coşmar la Combinatul Azomureş. Luni, în numai câteva minute, cerul s-a colorat în roşu aprins, iar aerul a devenit greu de respirat. Mirosul de amoniac, spun oamenii, se simţea foarte puternic în tot oraşul Tg. Mureş.
Photo Mica eră glaciară, anunțată de cercetători. Iată cum va arăta în Europa. Imagini fascinante Pământul s-ar putea confrunta cu o mini-perioadă glaciară începând din 2030 din cauza schimbărilor în ciclurile de activitate ale Soarelui, apreciază o echipă de cercetători într-un studiu apărut în Royal Astronomical Society și preluat de 7sur7.be. Potrivit oamenilor de știință, activitatea solară va scădea cu 60% între 2030 și 2040, determinând o 'mini-perioadă glaciară', asemănătoare cu cea care a afectat planeta între 1645 și 1715. În cursul acelei perioade, numită mica eră glaciară, iernile erau deosebit de grele, iar verile, foarte scurte în Europa și America de Nord, notează Agerpres.
Photo Cea mai frumoasă floare din lume. Transformare incredibilă la contactul cu apa Diphylleia grayi este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase flori. La contactul cu apa, petalele de un alb imaculat devin transparente.
Cutremur de 4,2 grade, marţi dimineaţă, în România Cutremur în România. Un cutremur cu magnitudinea 4,2 grade pe scara Richter s-a produs, marţi dimineaţă, în România.
Ploaia torenţială a devenit un fenomen tot mai frecvent, în toată lumea. Iată explicaţia Frecvența ploilor torențiale a crescut în întreaga lume în ultimii 30 de ani, și în special în sud-estul Asiei, relev[unstudiu publicat, miercuri, în revista Climatic Change, de specialiști de la Institutul Potsdam de Cercetare a Impactului Schimbărilor Climatice, din Germania, pe baza înregistrărilor de la mii de stații meteo din perioada 1900-2010.
Cutremur violent în vestul Chinei: cel puţin trei morţi Un seism cu magnitudinea 6,4 grade a avut loc, vineri, în regiunea Xinjiang, din vestul Chinei, a anunțat Institutul American de Geofizică (USGS). Cutremurul s-a soldat cu cel puțin trei morți, potrivit autorităților locale.
Cutremur, joi după-masă, în România Cutremur în România. Un seism a avut loc, joi după-masă, în România, în judeţul Gorj.
Alertă la Cernobîl! Nivelul radiaţiilor, de 10 ori peste limită Nivelul de radioactivitate in jurul centralei de la Cernobil a crescut alarmant, joi dimineata acesta ajungand la o valoare de peste 10 ori nivelul normal.
Ce substanțe radioactive se găsesc în apa potabilă din România Guvernul a adoptat miercuri un proiect de lege, care introduce limite specifice pentru substanţele radioactive din apa potabilă.
Incendii de vegetaţie violente în Indonezia Echipele de pompieri de pe insula indoneziană Sumatra acționează, duminică, pentru a ține sub control incendiile de pădure declanșate, după ce eforturile de a provoca artificial ploaia prin procedeul de "cloud seeding" au rămas fără rezultat, conform DPA.
Cutremur în România. Al doilea, într-o singură zi! Cutremur în România. Un nou cutremur a avut loc, vineri, în România.