Cutremur însemnat în România, joi seară Un cutremur de 4,2 grade s-a produs joi seară, în jurul orei 20:00, în regiunea seismică Vrancea, anunţă INFP.
Alt tip Râul din Rusia care s-a colorat în roşu sângeriu. Mister total asupra cauzei Mai mulţi locuitori ai unui oraş din Rusia, speriaţi, au publicat pe internet fotografii cu râul din localitate după ce acesta s-a colorat misterios în roşu sângeriu.
Val de cutremure, marţi, în România. Ce se întâmplă? Nu mai puţin de 5 cutremure s-au produs, marţi, în România.
Unde a avut loc cel mai mare cutremur din lume. Foarte puţine persoane ştiu acest lucru Teama de un eventual cutremur devastator este una dintre cele mai frecvente temeri care macină în prezent milioane de oameni. În special cei care trăiesc în zone seismice sunt preocupaţi mereu de incidenţa acestor fenomene. Însă unde anume a fost înregistrat del mai puternic cutremur din lume? Şi mai alec, cât de puternic a fost acesta?
Un bătrân a tăiat frunzele unui ananas și le-a pus într-o farfurie. Puțin mai târziu? Surpriză Un bărbat în vârstă de 84 de ani a tăiat frunzele unui ananas și le-a uitat într-o farfurie. Ce s-a întâmplat puțin mai târziu e surprinzător.
Photo Povestea fabuloasă din spatele acestei imagini! Tu câţi copaci vezi în poză? Pare o pădure cu sute de pomi, dar, în realitate, imaginea următoare ascunde un secret pe care puţini oameni îl ştiu.
Incendiu devastator într-o staţiune din Spania: peste 1000 de oameni, evacuaţi Cel putin 1.000 de oameni au fost evacuati din vile de-a lungul coastei spaniole, dupa ce un incendiu de vegetatie s-a extins in zonele turistice din apropiere de statiunea Benidorm.
La Techirghiol, medici și academicieni serbează 117 ani de vindecare prin natură Peste un secol de balneologie în România! La Techirghiol, invitați de seamă din lumea medicală şi academică sărbătoresc zilele acestea 117 ani de vindecare prin natură.
Veste șocantă: cafeaua ar putea dispărea. În ce an oamenii ar putea bea ULTIMA ceașcă Ipoteză șocantă lansată de cercetători: cafeaua ar putea dispărea până în anul 2080 ca urmare a schimbărilor climatice care afectează Planeta.
Elefanții, pe cale de dispariție. Este incredibil cât de puțini au rămas în savana africană Dacă înainte de era colonială erau peste 20 de milioane de elefanți în Africa, acum numărul lor a scăzut dramatic la 350.000 de exemplare.
Panică în Buzău: Au fost descoperiți mii de pești morți! Autoritățile de mediu sunt în alertă Autoritățile de mediu și de sănătate publică din județul Buzău sunt în alertă după ce mii de pești morți au apărut pe râul Călmățui, existând posibilitatea ca dezastrul ecologic să fie rezultatul unei poluări cu o substanță toxică.
Alt tip O ”ciupercă” precum cea nucleară a apărut brusc pe cer. Mii de oameni au sunat la Urgențe Nori în formă de ciupercă ce se aseamănă cu cea declanșată de o bombă nucleară au apărut brusc deasupra unei localități din Siberia.
A cumpărat un homar cu 80 de lei, din supermarket. Ce a făcut apoi cu el e de neimaginat O femeie din Canada a văzut într-un supermarket un homar de vânzare, perfect pentru gătit.
Alt tip ''Cei Trei Muşchetari'', cei mai celebri lei din Namibia, au fost omorâţi de către un fermier Un fermier a omorât trei dintre leii adaptaţi condiţiilor vitrege din deşertul Namib din cauza conflictului dintre oameni şi animalele sălbatice.
De ce cutremurele puternice se produc mereu noaptea. Descoperirea şocantă care va schimba lumea Cele mai devastatoare cutremure din lume se produc la joncţiunea a două plăci tectonice convergente, în momentul în care una dintre acestea alunecă sub cealaltă, prin procesul de subducţie. O echipă de cercetatori, condusă de Teh-Ru Alex Song, de la Institutul Carnegie din Statele Unite (Departamentul pentru Magnetism Terestru) a descoperit în premieră ca invelişul de la vârful acestor plăci coincide cu zonele în care se produc seisme de intensitate mică sau unde au loc activităţi telurice non-vulcanice, care sunt concentrate în zone cu temperaturi de peste 450 de grade Celsius.
A pus câțiva morcovi într-un vas cu nisip. Rezultatul e uluitor Câteva trucuri simple te pot ajuta să menții proaspete mai mult timp alimentele.
De ce a fost cutremurul din Italia atât de nimicitor? Adevărul pe care nimeni nu îl spune Italia se află într-o zonă cu activitate seismică extreme de intensă, pentru că se află la intersecţia plăcilor tectonice africană şi eurasiatică, iar numărul mare de clădiri vechi face ca seismele care zguduie ţara să fie extreme de distructive.
Exclusiv Directorul INFP: "Un cutremur de 7,2 în Vrancea ar afecta grav Bucureștiul și jumătate din țară" Singura zonă din România care poate produce cutremure cu pierderi de vieți umane și pagube materiale este Vrancea; un seism de magnitudine peste 7,2 în această zonă ar afecta serios Capitala, jumătate din țară, precum și țările învecinate, a declarat directorul general al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, la emisiunea ”Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, moderată de Rareș Bogdan.
A pus o roșie într-o coajă de ou. Ce a crescut din ea e uimitor Pare greu de crezut, dar coaja de ou poate servi a îngrăşământ ce conţine carbonat de calciu care este asimilat foarte bine de plante.
Contractul privind sistemul electronic de monitorizare a transferurilor de deșeuri, în atenția DNA Corpul de Control al ministrului Mediului a descoperit nereguli în modul în care a fost derulat contractul cofinanţat din fonduri europene pentru realizarea unui site şi a unei aplicaţii software pentru conectarea factorilor implicaţi în desfăşurarea transferurilor de deşeuri, fiind sesizate atât Direcţia Naţională Anticorupţie, cât şi Departamentul pentru Lupta Antifraudă, arată surse din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru News.ro.
Cutremur la graniţa României, în urmă cu puţin timp Un cutremur de 2 grade a avut loc în urmă cu puţin timp în Bulgaria, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
A descoperit o trufă uriașă. Cântărește mai mult decât își poate imagina orice bucătar Un producător australian a scos din pământ una dintre cele mai mari tufe negre descoperite vreodată. Ea are greutatea excepțională de 1,5 kilograme, informează Agerpres, care citează AFP.
Alt tip A scufundat o rochie neagră în Marea Moartă. Când a scos-o la suprafață, stupoare. Cum arată Un artist din Israel pasionat de misterele pe care le ascunde Marea Moartă a inițiat un proiect prin care a vrut să vadă modul în care se transformă o rochie lăsată în această apă.
Video Imagini apocaliptice: un câmp din Brăila, plin cu păsări moarte. Explicaţia? Imagini de coşmar în judeţul Brăila. Zeci de berze au murit după ce s-au electrocutat la o linie de înaltă tensiune, iar cadavrele au rămas multe zile pe câmp. Autorităţile locale spun că nu au primit nicio sesizare şi cu greu s-au urnit să ridice berzele curentate, relatează Realitatea TV.
Cod portocaliu de inundații. Care sunt județele vizate de avertizare Cod portocaliu de inundații în județele Suceava, Neamţ și Harghita. Hidrologii avertizează că râurile mici vor ieși din matcă. Din cauza ploilor din ultimele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite.
Apariție extrem de rară în Delta Dunării. Imaginile te lasă fără suflare Apariție extrem de rară în Delta Dunării. Au fost observate și fotografiate patru păsări flamingo. Păsările flamingo (Phoenicopterus roseus) sunt o apariție extrem de rară pentru România și au fost observate în cursul uneia din ieșirile pe teren ale Expediției Naționale a Societății Ornitologice Române (SOR).
A pus câteva frunze de ananas într-un ghiveci. A avut un șoc când a văzut ce a crescut din ele Pare surprinzător, însă putem planta ananas acasă, în ghiveci. Mai mult, după o perioadă de timp - mai lungă, ce-i drept - putem obține și fructe.
Cutremur cu magnitudinea 6 în Japonia Japonia a fost zguduită, sâmbătă, de un seism violent, pentru a doua zi consecutivă, autoritățile nu au anunțat dacă sunt victime sau pagube materiale, scrie AFP.
Cum să ții un pepene proaspăt până la iarnă Pare greu de crezut, dar poți păstra un pepene roșu proaspăt timp de câteva luni. Pentru asta, trebuie să alegi unul care nu are nicio crăpătură în coajă și care are circa patru kilograme.