Cum va arăta Acordul privind schimbările climatice fără SUA. Efectele abandonului, DRAMATICE Retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice va duce la ratarea obiectivului propus pentru 2100, respectiv mentinerea incalzirii globale sub 2 grade Celsius fata de nivelul preindustrial, apreciaza specialistii Climate Interactive, un ONG american preocupat de mediu.
Alertă de temperaturi extreme! România, sub cod roșu de caniculă în iulie și august Ne așteaptă o vară lungă, caniculară și secetoasă, cu perioade marcate de temperaturi extreme, care vor cuprinde sudul și estul Europei, dar și peninsula balcanică. Cele mai toride luni vor fi iulie și august, când temperaturile medii vor depăși cu ușurință 32 de grade Celsius în aceste zone, potrivit Accuweather.com.
Reacţia lui Obama după ce Trump a anunţat că retrage SUA din Acordul de la Paris Fostul președinte democrat Barack Obama și-a exprimat, joi, regretul, după decizia succesorului său, Donald Trump, de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice pe care el l-a semnat, dar a afirmat că această hotărâre nu împiedică progresele în domeniul protejării mediului în restul lumii, transmite AFP.
Marea barieră de corali din Australia nu mai poate fi salvată Cu toate că guvernul australian a investit 32 de milioane de euro în protejarea recifului de corali, acesta este, deja, într-un stadiu mult prea avansat de degradare și de decolorare.
Adevărul despre SACOŞELE de la hipermarket. Le mai foloseşti? Pungile de pânză pe care le cumpărăm de la supermarket nu sunt atât de ecologice pe cât ne închipuim.
Cod galben de inundații în șase bazine hidrografice, până sâmbătă la miezul nopții Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până sâmbătă la miezul nopții în șase bazine hidrografice din centrul, sud-estul și sud-vestul țării.
Deszăpezire la sfârşit de mai. Zăpadă de cinci metri! Drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drumul care face legătura dintre judeţele Argeş şi Sibiu. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe unele tronsoane zăpada depăşeşte cinci metri, iar acţiunea utilajelor este necesară, având în avedere că şoseaua ar urma să fie redeschisă pe întâi iulie, după ce a fost închisă anul trecut pe întâi noiembrie.
Toleranță zero la nereguli, pe piața lemnului: 33 de posibile abateri, raportate autorităților Holzindustrie Schweighofer, companie ce se ocupă cu prelucrarea lemnului, a identificat, în perioada noiembrie 2016 - aprilie 2017, 33 de posibile nereguli în privința achizițiilor, pe care le-a raportat autorităților. În urma verificărilor, compania a exclus doi furnizori din lanțul de aprovizionare cu materie primă.
Averse, vijelii şi chiar grindină, începând de astăzi Astăzi vremea va deveni răcoroasă în majoritatea zonelor ţării.Se anunţă averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.
Cutremur într-o zonă mai puțin obișnuită, miercuri seară în România Un cutremur de 2,3 grade s-a înregistrat miercuri seara în judeţul Galaţi.
Blestem, sau coincidență. Satul Făcăieni, lovit din nou de tornadă O furtună puternică a făcut prăpăd, luni seară, în localitatea ialomițeană Făcăieni. Vântul a distrus parțial acoperișurile a 15 case și a smuls din rădăcină 30 de copaci dintr-o lizieră.
Nu plecați de acasă fără umbrele în următoarele zile! Vremea va deveni caldă în perioada următoare, iar temperaturile medii diurne vor ajunge și la 29 de grade Celsius în Banat, Muntenia și Oltenia, în timp ce la nivel de precipitații acestea vor fi sub formă de averse aproape în fiecare zi a intervalului 24 - 27 mai, în aproape toate regiunile, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) publicată luni, valabilă pentru perioada 22 mai - 4 iunie 2017.
CUTREMUR de 4,7 grade în România, urmat de o replică puternică Un cutremur cu magnitudinea 4,7 grade pe scara Richter s-a produs, vineri seara, în România. Cutremurul s-a resimţit şi la Bucureşti şi a fost urmat de un alt seism puternic sâmbătă dimineaţa.
Cutremur de magnitudine însemnată în România, joi după masă. L-ai simţit? Un cutremur de magnitudine importantă s-a produs, joi după masă, în România.
Oceanele sunt pe punctul de a rămâne fără oxigen. Reoxigenarea poate dura şi un milion de ani Scăderea în oxigenul oceanului duce la extincţia în masă a vieţuitoarelor marine. Un studiu bazat pe analizarea evenimentului anoxic al oceanelor din Toarcian (Jurasic mediu), de acum 183 de milioane de ani, a dezvăluit că anoxia a durat un milion de ani, până când oceanele jurasice s-au reoxigenat.
Copacii, esențiali pentru sănătate: Puieți plantați pe o suprafață cât 10 terenuri de fotbal Cel mai bun mod prin care putem să ajutăm mediul și, implicit, pe noi înșine este plantarea copacilor. În România, în ultimii 15 ani suprafața împădurită a crescut cu 4.950 km², această suprafață fiind mai mare decâ aria parcurilor naționale (3.200 km²). Între anii 2000 și 2015 suprafața împădurită a țării a crescut de la 27.7% până la 29.8%
Cutremur la graniţa României, duminică dimineaţa Un cutremur de 4 grade s-a înregistat duminică dimineaţa, în regiunea de nord a Balcanilor, anunţă Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
Un nou sistem de certificare forestieră se lansează în România Un nou sistem de certificare forestieră se lansează în România, cu prilejul conferinței "Gestionarea durabilă a pădurilor și certificarea forestieră", ce va avea loc duminică, la Brașov. Este vorba despre unul dintre cele două cele mai cunoscute astfel de programe de certificare internațională, numit PEFC™.
Cutremur cu magnitudinea 5,5 în nord-vestul Chinei. Bilanț provizoriu opt morți și 23 de răniți Opt persoane au murit și alte 23 au fost rănite joi în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,5 produs în nord-vestul Chinei, informează Agerpres, care citează Xinhua.
Cod Galben de inundații în mai multe județe. Harta zonelor afectate Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție, avertizează hidrologii.
Cutremur de magnitudine însemnată, vineri după masă, în România Un cutremur de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs, vineri după masă, în România.
Vești îngrijorătoare! Încă o specie a ajuns pe lista animalelor pe cale de dispariție Luna trecută, mai mult de un milion de oameni au văzut live cum girafa April a dat naștere puiului ei, într-o grădină zoologică din S.U.A. Numărul record de vizualizări demosntrează fascinația pe care acest animal o generează în rânsul oamenilor. Însă admirația unora se pare că a luat proporții înfricoșătoare.
Cutremur de 4,2 în Vrancea. Ai simțit acest seism? Astăzi, la ora 08:59:34 (ora României) s-a produs în Zona seismică Vrancea, judeţul Buzău un cutremur cu magnitudinea 4.2 pe scara Richter, la adancimea de 150km, informează Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
Manifestații anti-Trump și pro-mediu la Washington. Leonardo DiCaprio mobilizează protestatarii Sâmbătă, la Washington DC, au avut loc proteste de amploare în sprijinul luptei pentru protejarea mediului și împotriva lui Donald Trump, care a afișat o atitudine detașată față de ecologie și problemele de mediu, de-a lungul timpului. „Marșul pentru climă” a marcat cea de-a 100-a zi de mandat a lui Trump și s-a desfășurat în plină caniculă.
Tragedie la Marea Neagră. La ce număr trebuie să suni dacă vezi un DELFIN EŞUAT Patru cazuri de delfini eşuaţi pe plajele româneşti au fost înregistrate de la începutul anului şi până în prezent de reprezentanţii unui ONG, trei dintre exemplare fiind pui, în timp ce al patrulea nu ajunsese încă la maturitate, toţi găsindu-şi moartea în plasele pescăreşti.
Topul oraşelor din România cu cea mai PROASTĂ calitate a aerului Ploieştiul este oraşul cu cea mai proastă calitate a aerului din România! Acesta este rezultatul unei cercetări realizate de Storia.ro. Pe lista neagră se mai află Călăraşiul şi Bucureştiul. De cealaltă parte, cel mai bun aer îl respiră locuitorii din Braşov, Miercurea Ciuc şi Râmnicu Vâlcea.