Articolele din categoria LUMEA ANIMALELOR:

Adăpostul pentru câinii fără stăpân Odăi Foto: Facebook.com/help.odai Video
Adăpostul Odăi pentru câini din Sectorul 1 - ÎNCHIS după ce toate animalele vor fi adoptate
Adăpostul pentru câinii fără stăpân de pe şoseaua Odăi din București urmează să fie închis, dar  numai după ce toate animalele vor fi adoptate. Este vorba de aproape 750 de câini care vor fi dați spre adopție în perioada următoare cu ajutorul asociațiilor pentru protecţia animalelor. Miercuri a fost semnat un protocol între primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și reprezentanții de la trei asociații.
animale de companie
Coreea de Sud a decis ca pisicile și câinii să fie testate de stăpânii lor pentru noul coronavirus
Locuitorii din Seul care au animale de companie, în special câini și pisici, vor avea posibilitatea de a-și testa animalele. Anunțul autorităților din capitala Coreei de Sud vine la câteva săptămâni după ce un prim caz de coronavirus a fost confirmat la un animal de companie - o pisicuță. Dar testele nu vor fi făcute tuturor patrupedelor, ci numai celor care prezintă simptome sau care au avut stăpâni bolnavi de COVID-19.
medicamente
Medicii trag un semnal de alarmă: IVERMECTINA are efecte cancerigene, cardiovasculare și NU este recomandată oamenilor
Farmaciile veterinare sunt golite în ultima perioadă de Ivermectină de teama provocată de COVID-19. Medicamentul este de uz veterinar, dar în spațiul public circulă, eronat, informația că ar putea preveni infecţia cu noul coronavirus. Medicii avertizează că în cazul administrării la oameni a Ivermectinei, pe lângă gravele efecte cancerigene sunt și cele cardiovasculare. Farmaciștii și medicii veterinari avertizează că administrarea medicamentului de uz veterinar la oameni este contraindicată. 
Fotografia anului 2020 - Cei doi pinguini pitici care au grijă unul de celălalt după ce fiecare dintre ei și-a pierdut perechea  Foto: Tobiasvisuals.com - Tobias Baumgaertner
FOTO-VIDEO Povestea emoționantă a celor doi pinguini pitici din fotografia desemnată imaginea anului 2020
Un fotograf german a reușit să surprindă într-o singură imagine, emoționantă, povestea unor pinguini pitici rămași singuri după ce și-au pierdut partenerii și care au grijă acum unul de celălalt, aproape în fiecare seară. Cei doi fac parte din colonia de pinguini albaștri pitici din St. Kilda din Melbourne, Australia. Fotografia reușită de Tobias Baumgaertner a fost desemnată cea mai expresivă, câștigând un important premiu în acest an la concursul organizat de revista de oceanografie „Oceanographic”. Prin această imagine, artistul spune că a vrut să marcheze și izolarea provocată în acest an de pandemia de coronavirus.
Măsură inedită a Executivului danez în lupta cu noul coronavirus. Va dezgropa și incinera patru milioane de nurci
Măsură inedită a Executivului danez în lupta cu noul coronavirus. Va dezgropa și incinera patru milioane de nurci
Guvernul danez şi-a asigurat o majoritate politică pentru un plan de exhumare şi incinerare a milioane de carcase de nurci care au fost sacrificate şi îngropate de urgenţă luna trecută, pentru a combate o mutaţie a coronavirusului, a anunţat duminică un membru al Executivul, citat de DPA. Conform agenției naționale Agerpres, aproximativ 4 milioane de cadavre ale animalelor sacrificate au fost înhumate în gropi comune pe un teren deţinut de armată, ceea ce a provocat temeri că procesul de descompunere a carcaselor ar putea contamina apa potabilă sau zonele în care oamenii înoată.
Cățelusul incendiat de copiii din Buzău Foto: Facebook.com/Marcel Vela
Marcel Vela, avertisment după cazul cățelușului incendiat de trei copii: „Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele asupra necuvântătoarelor!”
Marcel Vela a avertizat, din nou, că nu va tolera „sub nicio formă abuzurile și violențele asupra necuvântătoarelor”, după cazul cățelului incendiat de niște copii în județul Buzău. Ministrul Afacerilor Intern a anunțat că a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, după ce un căţel a fost incendiat în judeţul Buzău de trei adolescenţi.
Cățelusul incendiat de niște copii a fost salvat! Poliția a deschis dosar penal pentru rănirea și schingiuirea animalelor Foto: Facebook.com/KolaKariola
Cățelușul incendiat de niște copii a fost salvat! Poliția a deschis dosar penal pentru rănirea și schingiuirea animalelor
Un cățeluș aproape ars de viu de mai mulți copii din Buzău a fost salvat de poliție și în final a ajuns, duminică, la o asociație pentru protecţia animalelor. Poliția din Ilfov a intervenit după ce imagini cutremurătoare au apărut în spațiul public cu fapta săvârșită de trei minori. Poliţiştii au deschis acum un dosar penal pentru schingiuirea animalelor.