Dacă te numeri printre cei care dețin sau manageriază o unitate turistică de cazare, probabil știi deja cât de acerbă este competiția. Prin urmare, poți apela la câteva strategii prin care să atragi mai mulți turiști în hotelul tău.
Încheie bartere cu partenerii locali
Afacerea ta aduce beneficii pentru comunitatea în cadrul căreia activează, așadar, ce-ar fi să iei în calcul barterele cu partenerii locali? Plasează materiale promoționale în incinta obiectivelor turistice importante din apropierea locației tale și vei câștiga, fără îndoială, clienți. Un simplu totem textil care conține câteva informații esențiale, cum ar fi adresa hotelului sau a pensiunii tale, distanța până la aceasta, un număr de telefon de contact și, eventual, o hartă poate aduce afacerii tale foarte multă valoare.
Mizează pe canalele digitale de promovare
Chiar dacă nu dispui de un buget mare pentru a crea campanii de promovare online în sensul real al cuvântului, tot ai posibilitatea de a-ți expune oferta de servicii gratuit, prin intermediul rețelelor sociale. Facebook sau Instagram sunt două dintre cele mai utilizate canale în acest sens, așa că apelează și tu la ele pentru a-ți crește comunitatea de prieteni virtuali. Creează o pagină pentru hotelul sau pensiunea ta, actualizeaz-o cu toate informațiile necesare (adresă, interval de prețuri etc.), iar mai apoi invită-ți prietenii să interacționeze cu postările tale.
Obține cât mai multe recenzii online
Nu mai este un secret faptul că mulți dintre cei care își rezervă vacanțele caută mai întâi review-uri ale vechilor clienți din unitățile de cazare pe care le preferă. Din acest motiv, încurajează-ți oaspeții care au trecut pragul locației tale să scrie, pe site sau pe pagina de Facebook a afacerii tale, câteva dintre impresiile pe care le-au avut în urma sejurului lor. Nu te îngrijora dacă primești și feedback negativ și nici nu răspunde cu aceeași monedă; găsește răspunsuri elegante pentru fiecare dintre clienții care se declară nemulțumiți.
Pe lângă toate aceste sfaturi, asigură-te că oferi clienților tot confortul de care au nevoie. În cele din urmă, calitatea serviciilor este un atu major în industria HoReCa.
Poziționează-ți afacerea drept una accesibilă și disponibilă
Cu siguranță că din echipa ta fac parte deja un recepționer sau un manager de vânzări, dar cel mai probabil orarul lor de muncă este limitat. Așadar, ceea ce ai de făcut este să apelezi la metode prin care să faci ca business-ul tău să fie accesibil și disponibil oricui, la orice oră. Prin urmare, asigură-te că ai un website unde se pot face rezervări prin completarea unui formular și care „vinde” chiar și la orele târzii, atunci când personalul tău nu este in charge. La fel de util poate fi și un parteneriat cu o platformă de booking, care, deși va percepe un comision, îți va aduce foarte mulți clienți.