Industria de înfrumusețarea este în continuă evoluție și trendurile noi sunt acordate la produsele inovatoare apărute recent pe piață. Așa că repetarea acelorași tehnici și metode pe care pari să le stăpânești bine este sursa celor mai frecvente și mai grave greșeli. În rândurile următoare ți le vor prezenta pe rând, arătându-ți totodată și modul în care ai putea să le eviți.
1. Nu folosești primer
Dacă vrei ca machiajul să rămână strălucitor și proaspăt cât mai mult timp posibil, pielea trebuie pregătită în mod adecvat. Orice produs de machiaj se aplică pe pielea curățată, tonifiată și hidratată corespunzător. Aici intervine rolul unui primer de calitate, care să își facă treaba în funcție de caracteristicile tenului persoanei care va fi machiata.
Este una dintre regulile de bază pe care le înveți la cursuri make-up profesional, unde îți vor fi prezentate și produsele potrivite pentru fiecare tip de ten, astfel încât machiajul să reziste, să nu ai tendința să îl aplici în exces, să se întindă optim pe piele și să nu apară uscăciune, încrețirea corectorului sau a fondului de ten pe anumite zone sau strângerea fardului de pleoape între pliurile acestora. Sunt, cu siguranță greșeli și aspecte pe care le-ai sesizat fie pe propria față, fie pe fețele altor femei și pe care le poți evita având cunoștințele necesare execitării unui machiaj profesional.
2. Fardul de pleoape se încrețește sau se șterge
O problemă cu care se confruntă multe femei la machiaj este aceea că fardul de pleoape nu rezistă, chiar dacă inițial arată fabulos. Fie se aduna inestetic în pliurile pleoapelor, fie pur și simplu își pierde strălucirea și intensitatea, la finalul zilei arătând tern, iar fața îmbătrânită și obosită. Este, desigur, rodul unei greșeli de machiaj care se resfrânge mai ales asupra ochilor care au pleoape cu pliuri accentuate (hooded eyes) sau la femeile cu tenul matur. Pentru această situație există tehnici speciale, care implică aplicarea diferențiată a fardului pe anumite zone și un efect de lifting vizual obținut prin poziționarea umbrelor mai aproape de arcade. Poți dobândi cu ușurință tehnica de la profesioniști cu experiență, în cadrul unor cursuri de make-up pentru incepatori.
3. Exagerarea sprâncenelor
Atât tatuarea sprâncenelor, cât și machiajul acestora trebuie să aibă rolul de a corecta anumite imperfecțiuni și nu de a exagera sprâncenele. Este deosebit de important să se păstreze linia naturală, iar aplicarea creionului de sprâncene trebuie să contribuie la crearea unui look firesc, care să nu atragă atenția asupra acestei zone a feței, ci să contribuie la evidențierea ochilor. La cursuri de make-up profesional vei învăța cum să folosești o perie de sprâncene și un tuș apropiat de nuanța naturală a firelor de păr.
4. Linia de tuș nepotrivită cu forma ochilor
La unele persoane arată fabulos codița de tuș de la coada ochiului, indiferent că are un machiaj lejer de zi sau unul spectaculos, de seară sau de ocazie. Și totuși, trasând același tip de linie, aceasta fie nu este vizibilă, fie arată artificial. Trebuie să știi că nu toate formele de ochi au nevoie de aceeași tehnică de aplicare a tușului, iar linia are coordonate diferite pe pleoapă în funcție de forma ochilor și a feței. La cursuri de make-up profesional vei avea parte de ilustrarea practică a acestui aspect și de soluții eficiente de machiaj.
5. Machiajul nu este fixat
Ai executat un machiaj perfect, însă după câteva ore începe să cedeze și să arată ciudat, ceea ce este dezastruos în cazul unei nunți, de exemplu. Descoperă la cursurile specializate de make-up cele mai adecvate tehnici de fixare a machiajului cu ajutorul unor produse profesionale și tehnici dobândite în ani de experiență de lucru în make-up.
Cu ajutorul unor cursuri de make-up vei putea să eviți aceste greșeli frecvente și să realizezi un machiaj impecabil, care să reziste în cele mai dificile condiții de temperatură și umiditate.