Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Sorin Oprescu
Oprescu și Stanca, prinși în duba Poliției când își făceau semne pentru a păstra „codul tăcerii"
Sorin Oprescu și Cristian Stanca au fost interceptați în duba Poliției în timp ce își făceau semne pentru a se înțelege între ei să păstreze tăcerea în cazul de luare de mită care îl vizează pe edilul suspendat al Capitalei, au arătat magistrații Tribunalului București în motivarea deciziei din 30 septembrie, prin care au prelungit arestul preventiv încă 30 de zile pentru Oprescu.
Noi audieri în dosarul Herțanu. Fostul director al Poliției Locale Ploiești, la DNA
Noi audieri în dosarul Herțanu. Fostul director al Poliției Locale Ploiești, la DNA
Fostul director al Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader, urmărit penal într-un dosar de șantaj și alte fapte de corupție, a fost audiat, marți, de procurorii DNA în dosarul Herțanu. Potrivit unor surse judiciare, Toader, care a fost plasat recent în arest la domiciliu în urma unei propuneri a DNA Ploiești, are calitatea de martor în dosarul în care este inculpat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.
Horațius Dumbravă: Au fost acuzații foarte grave aduse de către premier și președintele Senatului
Horațius Dumbravă: Au fost acuzații foarte grave aduse de către premier și președintele Senatului
Membrul CSM, magistratul Horațius Dumbravă, a declarat, marți, după ce CSM a votat raportul Inspecției Judiciare care arăta că premierul Victor Ponta a atacat independența justiției, în urma afirmațiilor făcute la adresa procurorului de caz, Jean Uncheșelu, că acuzațiile lansate au fost 'foarte grave'. Horațius Dumbravă a inclus în aceeași categorie și afirmațiile președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, "referitoare la o posibilă lovitură de stat", în contextul acuzațiilor aduse de DNA premierului Victor Ponta, potrivit Realitatea TV.
Dosarul APIA. Trei directori, reținuți de DNA. Prejudiciul din dosar: 26 de mil. de euro
Dosarul APIA. Trei directori, reținuți de DNA. Prejudiciul din dosar: 26 de mil. de euro
Rețineri în dosarul Apia. Trei persoane au fost reținute de DNA în urma perchezițiilor, de luni, la cele două sedii APIA din București și cel din Ilfov. Este vorba despre Benu Gheorghe Dorel, fost director al APIA, Kerekeș Melinda Klara, fost director general adjunct al instituției și Giminadis Anton, fost șef serviciu la Direcția de Piață a Instituției. Cei trei sunt acuzați de abuz în serviciu și spălare de bani, potrivit Realitatea TV.
Sorin Oprescu, ziua judecăţii. Primarul suspendat al Capitalei aşteaptă trei decizii uriaşe / Foto: AGERPRES
Sorin Oprescu rămâne în arest. Decizia este definitivă
Sorin Oprescu rămâne în spatele gratiilor, după ce magistrații Curții de Apel București i-au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Decizia instanței este una definitivă. Edilul suspendat mai are de așteptat, însă, alte două hotărâri importante: dacă Poliția îi va permite să fie internat în spital și dacă DNA îi va accepta confruntarea cu denunţătorul.