Teodorovici vrea introducerea impozitului forfetar de la 1 ianuarie 2016 Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat, vineri, că a reluat discuțiile cu mediul de afaceri privind impozitul forfetar și că intenționează să îl introducă în Codul fiscal, pentru a intra în vigoare la 1 ianuarie 2016.
Scandalul defrişărilor. Schweighofer nu exclude retragerea din România Compania austriacă Schweighofer Holzindustrie afirmă că s-ar putea retrage din România din cauza noului Cod Silvic, acțiune care ar putea pune în pericol până la 3.000 de locuri de muncă, transmite APA.
Ministrul de Finanţe: Impozitarea bacşişului, eliminată definitiv. Se întâmplă de la 1 iunie Guvernul renunţă la impozitarea bacşişului. Ministrul Finanţelor s-a întâlnit vineri cu patronii restaurantelor şi cu reprezentanţii serviciilor de taximetrie şi a ajuns la concluzia că impozitarea bacşişului trebuie eliminată. Însă, până când reglementarea va fi scoasă din ordonanţa de urgenţă, ospătarii trebuie să aducă bon separat pentru bacşiş. REALITATEA TV a anunţat, pe surse, că va fi eliminată impozitarea bacşişului, înaintea declaraţiei oficiale făcută de ministrul Eugen Teodorovici.
Loteria bonurilor fiscale: Câţi români au câştigat şi care e valoarea finală a premiului Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, organizată pe 13 aprilie, a atras 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar la polul opus s-au situat judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov.
Ordonanţa de urgenţă a bacşişului, contestată de avocatul poporului la CCR Avocatul poporului a contestat la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă a bacşişului. Acesta susţine că legea dată de guvernul Ponta "încalcă principiul separaţiei şi echilibrul puterilor în stat" şi "afectează drepturi şi libertăţi constituţionale, în speţă accesul liber la justiţie".
Veste proastă pentru angajaţi, bună pentru patroni. Programul de lucru din România... România se numără printre statele Uniunii Europene cu cel mai mare număr de ore obligatorii de lucru săptămânale, 40, la cealaltă extremă situându-se Franța, unde săptămâna de lucru este de numai 35,6 ore, relatează joi postul Euronews în ediția sa electronică.
E oficial. Amenzi de 5.000 de lei pentru părinţii care nu declară banii copiilor Parintii ai caror copii urmeaza sa castige bani din reclame, filme, piese de teatru, concerte sau alte activitati asemanatoare trebuie sa anunte acest lucru la serviciul public de asistenta sociala, conform unui act normativ publicat recent. Incepand de astazi, daca parintii nu respecta aceasta obligatie, pot fi sanctionati cu amenzi de pana la 5.000 de lei.
Cum arată Mega Mallul de 165 mil. euro, deschis joi lângă Arena Naţională Joi, 14 mai, a avut loc deschiderea oficială a Mega Mall, proiectul de 165 mil. euro al fondului sud-african de invesiţii NEPI. Mall-ul este construit în cartierul Pantelimon, pe locul fostei fabrici Electroaparataj şi are parcarea pe acoperiş.
Şoferii profesionişti, revoltaţi de amnistia fiscală: ascunde un abuz ANAF de 6 miliarde euro Şoferii profesionişti sunt revoltaţi de amnistia fiscală propusă de premier în cazul diurnei acordate de transportatori şi recalificate abuziv de ANAF ca venituri de natură salarială.
Bacşişul, motiv de scandal între miniştrii cabinetului Ponta Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose îşi contrazice colegul de la Finanţe, pe ministrul Eugen Teodorovici, promotorul impozitului pe bacşiş - Tudose consideră că ar trebui să se renunţe la actuala formulă de impozitare a bacşişului, spunând că "nu acolo era evaziunea fiscală".
Extragerea Loto din 14 mai ți-ar putea aduce o sumă frumușică în cont! Joi, 14 mai, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, dupa ce la tragerile loto de duminica, 10 mai, Loteria Romana a acordat 18.870 de castiguri in valoare totala de 1.398.991 lei.
Ce se ascunde în spatele creşterii economice record. "Dacă nu era ANAF..." România a obţinut în primul trimestru al acestui an o creştere economică de 4,3% - record postcriză dar şi cea mai mare din Uniunea Europeană.
Moise Guran, duş rece pentru Ponta după extazul cu creşterea PIB-ului Jurnalistul Moise Guran nu se entuziasmează de creşterea economică peste aşteptări din primul trimestrul al acestui an, de 4,2%, şi atrage atenţia asupra riscurilor şi dezechilibrelor pe care le aduce gestionarea proastă a politicilor economice.
De când se schimbă legea achiziţiilor publice România trebuie să aibă noua legislaţie a achiziţiilor publice şi noul SEAP (Sistem electronic de achiziţii publice - n.r.) începând cu anul viitor, a declarat, joi, Bogdan Dobrin preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), într-o conferinţă de specialitate.
A revenit furia cumpărăturilor de electronice ca în perioada creditului cu buletinul O explicaţie pentru creşterea economică peste aşteptări de 4,2% din primul trimestru din 2015: vânzările record de electrocasnice şi electronice din aceeaşi perioadă, semn al revenirii apetitului pentru consum. Creşterea cifrei de afaceri din domeniul electroIT are legătură şi cu întărirea dolarului care a adus scumpiri ale produselor.
Cele mai scumpe case de vânzare din centrul Capitalei. Preţuri ca în Praga Investițiile în renovarea vilelor de lux din centrul Capitalei au crescut valoarea zonei centrale a orașului, apropiindu-se ca preţuri de capitale europene precum Praga sau Bratislava, conform unei analize a agenţiei Palace Estate.
Avertismentul BERD pentru Europa de Est: ce înseamnă falimentul Greciei pentru România Statele din Europa de Est riscă să fie afectate de turbulențele economice din Rusia, Ucraina și Grecia și trebuie să-și întărească rezistența pentru a putea face față mai bine șocurilor, a declarat miercuri președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, transmite Bloomberg.
Ioan Rus, anunț despre stadiul proiectelor din Master Planul de Transport Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a afirmat miercuri că majoritatea proiectelor cuprinse în Master Planul de Transport demarează în acest an cu studii de fezabilitate, programul de implementare fiind până în anul 2020.
Grecia face încă un pas spre prăpastie. Nu era suficient că a rămas fără bani Nu era suficient pentru Grecia că a rămas fără bani şi că nu reuşeşte să ajungă la un acord cu FMI şi UE pe tema asistenţei financiare: acum aflăm că economia a revenit oficial în recesiune.
Din seria mistere neelucidate: România, cea mai mare creştere economică din UE Unii economişti se aşteptau ca politica Guvernului Ponta de stopare a investiţiilor publice să lase economia fără oxigen, alţi spuneau că tornada DNA va inhiba mediul de afaceri sau că dezacordurile cu FMI vor alunga investitorii. Nimic din toate acestea până acum.
Oamenii de succes pleacă mai devreme de la muncă. Explicaţia Multi angajati cred ca, daca lucreaza peste program, vor avea performante mai mari. Dar o cercetare coordonata de un profesor de psihologie arata ca, atunci cand vine vorba de petrecut timpul la job, calitatea trebuie sa bata cantitatea.
Supermarketurile, închise în weekend. Ponta nu este de acord cu această propunere Propunerea de închidere a supermarketurilor în weekend este o măsură stupidă pentru România, deoarece nu au de câştigat nici angajaţii care sunt plătiţi dublu când lucrează în acele zile şi nici consumatorii care îşi fac cumpărăturile la finele săptămânii, a spus premierul Ponta, cerând aviz negativ
Butoiul cu pulbere de la CE Hunedoara, stins în ceasul al 12-lea cu un ajutor de stat. Ce urmează? Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea unui sprijin financiar, sub forma unui împrumut din venituri din privatizare, pentru Complexul Energetic Hunedoara, a anunţat miercuri premierul Victor Ponta. Decizia vine după proteste masive ale minerilor şi energeticienilor din Hunedoara, rămaşi fără bani de salarii şi cu perspectiva falimentului pentru mineritul românesc.
Şi mai mulţi inspectori antifraudă. Guvernul a suplimentat posturile Guvernul a luat măsuri suplimentare în vederea combaterii evaziunii, prin creșterea numărului de specialiști cu atribuții în ceea ce privește analiza, investigarea și instrumentarea cazurilor de fraudă.
Momentul care a decis succesul lui Mark Zuckerberg Dacă nu l-ar fi cunoscut pe Marc Andreessen, Mark Zuckerberg ar fi rămas doar fondatorul unei reţele de socializare de succes, nu şi proprietarul ei. Din fericire, fondatorul Facebook a întâlnit omul potrivit în momentul potrivit, care i-a oferit cel mai preţios sfat de business.
CURS BNR. Ce se întâmplă cu euro, după anunţul îngrijorător de ieri al BNR CURS BNR. Moneda naţională s-a apreciat uşor în raport cu euro şi francul elveţian, după ce ieri BNR anunţase un avans semnificativ al euro până la maximul ultimelor patru luni.
Amnistia fiscală, şantaj pe faţă al Guvernului faţă de profesiile liberale Proiectul de lege referitor la Amnistia fiscală anunţat de premierul Victor Ponta, care ar urma să fie discutat în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Veşti alarmante despre următorul șoc financiar sau economic Băncile europene sunt la fel de vulnerabile în cazul unei crize financiare cum erau şi în urmă cu opt ani, atrage atenţia un studiu recent al economiştilor britanici.
Patronii români, exasperaţi de buimăceala fiscală a Guvernului Patronii români spun că obstacolul nr.1 cu care se confruntă în România sunt problemele de natură fiscală. Aproape 50% dintre antreprenorii din România sunt de părere că mediul fiscal pentru afaceri s-a deteriorat în ultimul an.
Ziua scadenţei pentru Grecia. Are banii pentru FMI sau începe o nouă criză? Marţi este prima scadenţă importantă dintr-un calendar conform căruia Grecia trebuie să ramburseze Fondului Monetar Internaţional 12 miliarde euro în acest an. FMI se pregăreşte şi pentru scenariul unui faliment al ţării.