Seceta face ravagii în agricultură. Se anunță un an mult mai prost decât 2014 Semne proaste pentru agricultura României. Unul dintre motoarele tradiționale ale economiei ar putea trage în jos PIB-ului anul acesta.
"Adio Europa, Rusia venim!". Premierul Greciei merge la țarul Putin pentru ajutor Șansele ca Grecia să ajungă la o înțelegere cu creditoriii internaționali și să evite ieșirea din zona euro sunt tot mai mici. Între timp, premierul Greciei, Alexis Tsipras, care a lansat acuze dure la adresa UE și FMI, merge să se întâlnească cu "țarul" Putin.
Bancnota de 10 dolari va avea chipul unei femei. Cine va fi După o lungă așteptare și multă presiune din partea opiniei publice, s-a luat în fine decizia să se facă loc unei femei pe banii americanilor.
Dosarul ICA. ANAF a recuperat 1,9 milioane de lei din prejudiciul constatat de procurori ANAF a recuperat 1,9 milioane de lei din prejudiciul constatat de procurori în dosarul privatizării ICA. Apartamentul lui Dan Voiculescu, scos la licitație de ANAF, a fost vândut unei persoane fizice, care l-a câştigat la prima licitaţie organizată pe 28 mai, pentru 1,9 milioane de lei.
Banca Centrală a Greciei, avertisment pentru premierul Tsipras: "Nu e de glumă" Banca Centrală a Greciei (BoG) a avertizat, pentru prima dată, că eşecul negocierilor ar putea provoca "o criză incontrolabilă, care va afecta sistemul bancar şi stabilitatea financiară a ţării", transmit MarketWatch şi BBC.
Șeful OMV recunoaște: "Dacă nu luam Petrom, era foarte dificil să supravieţuim" Achiziționarea companiei românești Petrom a fost pasul esențial în dezvoltarea OMV, făcând din grupul austriac ceea ce este astăzi, a declarat actualul director general al OMV, Gerhard Roiss, care și-a făcut marți bilanțul celor 17 ani petrecuți în echipa de conducere a OMV, transmite APA.
Război deschis pe Facebook între Fisc și contribuabili. "Despre abuzurile ANAF de ce nu vorbiți?" ANAF și-a schimbat strategia de comunicare în ultima perioadă și iese mult mai des la rampă cu mesaje "ofensive", inclusiv pe pagina de Facebook.
Un articol din Codul Muncii, declarat neconstituțional. Nu poți fi concediat dacă... CCR a decis că un articol din Codul Muncii este neconstituțional. Articolul se referă la una dintre situațiile în care un angajator poate suspenda un contract de muncă.
Scapă cine poate în Grecia. Tinerii se mută înapoi cu părinții lor Economia Greciei s-a deteriorat atât de mult, sub impactul politicilor de austeritate și al creșterii șomajului, încât tot mai mulți tineri greci sub 35 de ani se mută înapoi cu părinții.
România, campioana Europei la scumpiri în luna mai Românii își fură singuri căciula. Comercianții locali au dat dovadă de "șmecherie românească" și au aplicat creșteri record de prețuri în luna mai, fără niciun motiv economic solid, doar bazându-se pe anunțul reducerii TVA-ului la alimente începând cu 1 iunie.
Mesaj dur pentru parlamentari după votul pe pensiile speciale. Cine sunt românii revoltați Românii cu credite în franci elvețieni au trimis un mesaj extrem de dur Parlamentului României. Aceștia spun că parlamentarii și-au votat în timp record pensiile speciale, dar au uitat într-un sertar de peste 5 luni de zile proiectul de lege referitor la conversia creditelor.
Leul a ieșit din corzi, pentru moment CURS BNR. Leul a ieșit din corzi pentru moment, Banca Națională anunțând miercuri, 17 iunie, un curs în scădere ușoară pentru euro. După maximul atins marți, euro este cotat azi cu 4,4844 lei.
Efectul Victor Ponta la pompă: prețuri de lux în 3 ani la benzină și motorină Românii au ajuns să plătească prețuri de lux la combustibili, mai mari decât în Austria, Cehia, Polonia, Luxemburg și alte țări europene, după 3 ani de guvernare Victor Ponta. Principala explicație: supra-acciza de 7 eurocenți și "șmecheria românească" de la calculul accizelor.
GDF SUEZ Energy România organizează, în perioada 15-19 iunie, Săptămâna Inovaţiei (P) Compania a decernat trei premii către trei echipe care au participat la un concurs de idei pe subiecte legate de energie.
Prima locuinţă solară, 100% electrică, poate fi vizitată în Bucureşti Casa viitorului produce mai multă energie decât consumă pe durata unui an.
Cele mai scumpe orașe din lume pentru angajații din multinaționale Costul vieții în București s-a redus în 2015, comparativ cu anul trecut, potrivit unui studiu realizat la nivel global de firma de consultanță Mercer. Capitala României a coborât nouă poziții în clasamentul celor mai scumpe orașe din lume, ajungând pe locul 178.
Preţurile s-au mărit după reducerea TVA. Explicaţia halucinantă a hipermarketurilor Românii au constatat cu stupoare că preţurile la anumite produse au revenit la nivelul de dinaintea scăderii TVA. Reprezentanţii marilor reţele comerciale susţin că acest lucru se întâmplă pentru că preţurile nu pot rămâne fixe şi depind de cerere şi de ofertă.
Un nou eșec al guvernării Ponta: autostrada Comarnic-Brașov. Ce spunea premierul în 2013 Eșec total al Guvernului în încercarea de a începe lucrările la autostrada Comarnic-Braşov, proiectul "de suflet" al premierului Victor Ponta. În urmă cu doi ani, Ponta a declarat că nu va ma candida pentru nicio funcție în 2016 dacă autostrada nu va fi gata până atunci. "Am un fix cu Comarnic-Braşov şi cu Piteşti-Craiova", spunea la acel moment premierul.
Un oligarh rus cumpără România bucată cu bucată Grupul austriac CA Immo, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, vizează achiziţia unor noi clădiri de birouri generatoare de venituri, similare cu cele pe care le deţine deja pe piaţa locală. Investitorul aşteaptă, însă, noi dezvoltări, deoarece opţiunile actuale sunt limitate.
Contractul salariatului nu poate fi suspendat în caz de plângere penală a angajatorului. Decizie CCR În prezent, legislația muncii permite angajatorilor să suspende, în mod unilateral, contractul de muncă al unui salariat la momentul formulării unei plângeri penale împotrivă acestuia. Deși au apreciat că măsură este de natură să protejeze interesele firmei, judecătorii Curții Constituționale au considerat că această este în contradicție cu prevederile Constituției. Decizia a fost publicată pe site-ul CCR și va apărea în curând în Monitorul Oficial.
Cea mai mare spaimă a lui Mugur Isărescu: să nu pună ochii pe România investitorii speculativi Guvernatorul BNR spune că la o rată a creşteri economice care tinde spre 4% grija o reprezintă mai degrabă fluxurile speculative de capital.
Prăpastia dintre bogaţi şi săraci e tot mai adâncă Prăpastia dintre bogaţi şi săraci e tot mai adâncă. "Bogaţii devin din ce în ce mai bogaţi", se arată într-un raport realizatla nivel mondial.
Confesiunea unui milionar român: „Am pierdut 252 mil. dolari. Cash. Banii familiei mele" Controversatul om de afaceri Frank Timiş, supranumit şi "părintele afacerii Roşia Montană", s-a confesat presei din Marea Britanie pe marginea eşecului financiar prin care a trecut recent.
Angajaţii din IMM-uri, "sclavi" la patroni. Muncesc 10 ore pe zi şi stau drepţi zi şi noapte Angajaţii din IMM-urile româneşti lucrează de două ori mai mult decât media europeană, se arată într-un studiu realizat în 16 ţări de pe continent. Nici acasă nu sunt lăsaţi în pace de patroni, care se aşteaptă ca aceştia să răspundă rapid la emailuri şi să lucreze pe laptop.
Ultimatum pentru Grecia. Atena refuză orice concesie. "Doar o minune mai poate evita dezastrul" "E nevoie de o minune ca să mai putem ajunge la un rezultat în discuţiile cu Grecia", a declarat un înalt oficial european, premierul Finlandei, în contextul în care guvernul de la Atena a anunţat că nu schimbă niciun cuvânt în planul de reforme deja prezentat.
Transgaz caută bani ca să aducă gazele descoperite din Marea Neagră Acţionarii Transgaz au aprobat marţi 16 iunie 2015 o emisiune de obligaţiuni corporative în valoare de maximum 500 de milioane de lei. Compania se împrumută şi pentru a susţine investiţii de genul transportului gazelor descoperite de Exxon şi Petrom la Marea Neagră.
Exclusiv Cum explică BNR prăbuşirea leului. Ce urmează pentru cursul euro - leu Leul a atins un nou minim istoric în raport cu Euro. BNR a anunţat marţi, 16 iunie, un curs de 4,4894 lei pentru moneda europeană.
Acțiuni în forță ale ANAF. 1.000 de inspectori antifraudă trimiși în teren Raziile ANAF continuă: săptămâna trecută, aproape 1.000 de inspectori antifraudă au verificat 931 firme și au aplicat amenzi şi confiscări în valoare totală de aprox. 4,4 milioane lei.
Veste proastă pentru cablişti. Consiliul Fiscal a dat aviz negativ pentru reducerea TVA Consiliul fiscal a avizat negativ extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% la servicii de retransmitere a programelor de televiziune prin reţele de comunicaţii electronice, se arată într-un Raport transmis marţi de instituţia condusă de Ionuţ Dumitru.
Dacia a intrat în adormire. Vânzările în Europa au căzut din viteza a cincea în viteza a doua Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat, în perioada ianuarie - mai 2015, o creștere de 7,1% în Europa, în timp ce cota de piață s-a menținut la 2,8%. Lucrurile nu stau atât de bine cum par la prima vedere: anul trecut avansul vânzărilor Dacia după primele cinci luni era de 36%, iar în 2013 de 17%!