Cel mai slab LEU din istorie! Cutremurul de la vârful PSD și haosul fiscal, cocktail fatal Zi neagră pentru banii românilor. LEUL a atins cel mai slab nivel din istorie în raport cu moneda euro, pe fondul scandalului fără precedent declanșat de noul dosar penal pe numele șefului PSD, Liviu Dragnea, dar și al "haosului fiscal" instrumentat de Guvern. Banca Națională a anunțat, luni, un curs de schimb euro/leu de 4,6495, peste cursul istoric din august 2012 - 4,6481 lei/euro.
Ce PERICOL nu a luat în calcul Guvernul când a decis reducerea contribuției la Pilonul II Organizația analiștilor financiari CFA România dezaprobă decizia Guvernului de a diminua contribuția obligatorie la fondurile de pensii administrate privat Pilon II de la 5,1%, cât este în prezent, la 3,75% începând cu anul 2018, și susține că scăderea contribuției în valoare relativă conduce la reducerea semnificativă a veniturilor viitorilor pensionari ai României, potrivit unui comunicat al organizației.
Se modifică iar Codul Fiscal, la doar câteva zile după "miercurea neagră" Abia publicată în Monitorul Oficial, controversata ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal va suferi, deja, o primă schimbare.
Un judecător mort "în condiții suspecte" după alegerile din 2009, subiect de anchetă în Parlament Avocata Maria Vasii urmează să fie audiată luni de Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.
Ministrul Agriculturii dezvăluie motivul pentru care prețul ouălor s-a dublat în ultimele zile Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat sâmbătă la Ploiești că din analizele interne realizate până în prezent creșterea prețului ouălor ar fi generată doar de problemele existente la nivel european, el invocând în acest sens scandalul ouălor contaminate cu Fipronil.
Jurnalist: Principesa Margareta, 300.000 de la Soros în scandalul Roșia Montană Jurnalistul Marius Ghilezan a publicat, pe Facebook, un mesaj în care sugerează că principesa Margareta ar fi primit de la omul e afaceri George Soros suma de 300.000 de euro în scandalul Roșia Montană.
Guvernul cere KazMunayGas să plătească datoria istorică a Rompetrol către statul român Guvernul cere KazMunayGas să plătească datoria istorică a Rompetrol către statul român, estimată la 600 de milioane de dolari.
Exclusiv Cozmin Gușă: În competiția dintre stat și multinaționale trebuie să câștige ambele Singura veste buna legată de multinaţionale este că în sfârşit un guvern a zis ceva, a avut atitudine - a spus Cozmin Guşă în emisiunea Realitatea Românească. Acesta a explicat şi cum au profitat multinaţionalele de pe urma statului român, iar la final a tras şi o concluzie: în competiţia dintre stat şi corporaţie este bine să câştige ambele, a punctat consultantul politic.
Mihai Daraban a fost reales președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României Adunarea Generală a membrilor Comerț și Industrie a României a ales vineri, 10 noiembrie, organele de conducere ale CCIR pentru următorul mandat de 5 ani, se arată într-un comunicat.
Cum explică Adrian Vasilescu explozia cursului euro: "S-a produs o emoție în societate" Evoluția cursului valutar din ultimele zile nu ne permite să tragem o concluzie, fiind nevoie de mai mult timp pentru a observa tendința acestuia, iar analiștii care fac prognoze cu privire la evoluția acestuia sunt "cititori în stele", susține Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Națională a României.
Cine sunt marii câştigători, după transferul contribuţiilor sociale Fostul secretar de stat în Ministerul Finanțelor Gabriel Biriș a declarat vineri, la Târgu-Jiu, că marii câștigători ai ordonanței de urgență privind transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat vor fi persoanele care obțin venituri din activități independente.
Angajații celei mai mici comune din Alba, fără salarii de două luni. Motivul? Majorarea veniturilor Angajații Primăriei celei mai mici comune din județul Albă, Ceru Bacainti, nu și-au mai primit salariile de două luni și nu au nici speranțe că le vor luă prea curând, potrivit primarului Ioan Trif, citat de hotnews.ro. Edilul susține că s-a ajuns la această situație nu din cauza majorării salariilor, un plus de 2.200 de lei pe luna pentru toți angajații.
Ce cadou i-a făcut președintele Iohannis Gabrielei Firea Legea care permite trecerea ELCEN la Primăria Capitalei a fost promulgată, vineri, de președintele Iohannis.
Prețurile au explodat în octombrie și este doar începutul Prețurile legumelor, fructelor și utilităților au explodat luna trecută. Legumele s-au scumpit cu 7% în ultima lună, factura la energia electrică a urcat într-o lună tot cu aproape 7%, iar carburanții s-au scumpit cu trei procente și jumătate, potrivit datelor INS. Inflația a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 4 ani.
Zboruri TAROM, date peste cap după incidentul de joi seară, de la Bruxelles Trei zboruri TAROM vor înregistra, vineri, întârzieri cuprinse între 45 de minute și o oră și 45 de minute în urma reprogramării, din motive tehnice, a cursei Bruxelles - București, informează compania pe propria pagină de Internet.
Fostul șef al ANAF, atac dur la Ionuț Mișa: ”Un tupeu fenomenal de bișnitar mărunt” Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, a reacționat dur după ce ANAF, prin președintele Mirela Călugăreanu, a confirmat cifrele prezentate de ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, și anume că un număr de 157.798 de angajatori nu au plătit contribuțiile sociale pentru 2.076.097 de angajați, până la 30 septembrie 2017. Gelu Diaconu susține că, „disperat să-și mulțumească stăpânul”, ministrul Mișa a înmulțit numărul de angajați din declarația fiscală 112 aferent celor cu restanțe și a anunțat că 2 milioane de angajați nu au contribuțiile plătite.
Legăturile dintre petrolistul Comănescu, ministrul Mișa și paradisul fiscal din Malta Miliardarul Gabriel Comănescu, proprietarul unei flote de nave și platforme de foraj marin, a folosit cu succes rețeta financiară malteza, scrie RISE Project într-un articol care analizează și interacțiunea dintre omul de afaceri constănțean și actualul ministru al Finantelor, Ionuț Mișa.
Un mare retailer îi face jocul lui Tudose. Ce măsuri a anunțat Kaufland România a anunţat joi seara că preia contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, ca urmare a modificărilor legislative, începând cu data de 1 ianuarie 2018, astfel încât angajaţii vor avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.
Camera de Comerț şi Industrie a României, apel către GUVERNANŢI: "Este incredibil ce se întâmplă" Camera de Comerț şi Industrie a României le cere guvernanților predictibilitate! "Este incredibil ce se întâmplă. Frecvența cu care se schimbă Codul Fiscal este mult prea mare", a spus președintele instituției, Mihai Daraban, la Gala Topului Naţional al Firmelor 2017. Evenimentul a avut loc joi seară la Romexpo. Cu acest prilej, Mihai Daraban a lansat un nou apel către guvernanți să înceteze cu atacurile la multinaționale.
Reacţia lui Isărescu, după declaraţia ministrului de Finanţe cu firmele care nu plătesc contribuţii Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a afirmat, joi, că cifra de 140.000 de firme care nu plătesc contribuții, menționată miercuri de ministrul de Finanțe, "i-a sunat în ureche ca un zgomot puternic" și că astfel de probleme în literatura de specialitate sunt numite "probleme structurale"
Exclusiv Praf în ochi. Adevărul despre cum a "stopat" Guvernul exporturile de profit ale multinaționalelor Pentru a-și apăra pachetul controversat de măsuri fiscale, premierul Mihai Tudose a deturnat atenția către "multinaționalele" care ar fi deranjate de faptul că Executivul a decis să stopeze externalizarea profiturilor în alte țări. Specialiștii în fiscalitate care au analizat textul celei mai controversate Ordonanțe de la celebra OUG 13 încoace au explicat pentru Realitatea.net că "măsurile ferme" de care vorbește premierul nu revolvă nici pe departe problema exportului de profit și că, fiind vorba de o directivă europeană, ar fi fost oricum implementată.
Comisia Europeană avertizează Guvernul: deficitul va sări la 3,9% Comisia Europeană (CE) și-a revizuit, în sus, estimările referitoare la creșterea economiei și a deficitului României în 2017 și 2018, avertizând totodată, că incertitudinile cu privire la politicile guvernamentale ar putea afecta creșterea economică.
Polițiștii, atac dur la Guvern: "Ordonanța are efect devastator pentru salariile din MAI" Cea mai mare organizaţie sindicală cu acoperire în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) avertizează Guvernul că salariile polițiștilor vor scădea cu procente cuprinse însă 5% şi 20% ca urmare a transferului contribuțiilor la angajați.
A fost făcut primul pas pentru noua taxă auto Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) face primul pas pentru introducerea unei noi taxe auto, după ce s-a constat că numărul mașinilor second-hand de import înmatriculate în România în 2017 a depășit toate recordurile.
Leul continuă să se afunde după declanșarea "haosului fiscal" Leul și-a continuat tendința de depreciere în raport cu euro, pe piața interbancară, după ce Guvernul a aprobat setul de măsuri fiscale contestat la unison de sindicate, patronate, analiști economici și președinție.
Calculul care dă fiori! Pensiile din viitor, folosite pentru plata salariilor şi pensiilor de azi ,,Guvernul foloseşte pensiile din viitor pentru plata salariilor şi pensiilor din prezent, deoarece costul angajatorilor cu salariul minim creşte cu 10%, iar contribuţia la Pilonul ll de pensii nu creşte proporţional cu salariul brut, concluzinează, într-o postare pe Facebook, vicepreşedintele PNL, Florin Cîţu.
Guvernul, prins cu temele nefăcute. Zeci de mii de firme NU pot să majoreze salariile Guvernul a adoptat modificările Codului Fiscal, dar a scăpat din vedere că unele firme NU AU VOIE să mărească salariile brute ale angajaților. Numai în primele 9 luni ale anului, peste 5.000 de societăți comerciale au intrat în insolvență, iar numărul total al angajaților care sunt victime sigure ale Guvernului trece de 100.000 de salariați.
OMV Petrom și-a dublat profitul în 2017 Petrom a realizat un profit net de 1,8 miliarde de lei în primele nouă luni, creştere cu 110% faţă de primele nouă luni ale anului trecut când compania a avut un profit net de 882 de milioane de lei.
Exclusiv Statul român, în concediu medical Dacă intraţi într-o instituţie publică şi aşteptaţi minute bune să găsiţi un funcţionar să vă ajute, nu vă miraţi. Restul sunt în concediu. Medical sau de odihnă. Reporterii Realitatea tv au descoperit că anul acesta, spre exemplu, 7 din 10 angajaţi de la ANAF au fost în concediu medical. 7 din 10. La CFR Călători, în primele 9 luni ale acestui an, s-au acordat 233 de ani de concediu medical.
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după Ordonanța adoptată ieri de Guvern Veste bună pentru o parte dintre pensionari după adoptarea Ordonanței controversate privind Codul Fiscal: pensiile mai mari de 2.000 de lei vor fi impozitate cu doar 10%, nu cu 16% ca în prezent. Modificarea e va aplica începând cu 1 ianuarie 2018, însă punctul de pensie va crește abia din 1 iulie anul viitor.