Criză... și nu prea. Guvernul a aprobat noi posturi de bugetari: salarii uriașe, de până la 13.000 de lei pe lună! Guvernul a înființat noi posturi pentru bugetari. Executivul va angaja în noua instituție 50 de bugetari, cu salarii care ajung la 13.000 lei pe lună, plus sporuri de 30%.
ANAF vrea să scoată bani și de la cei care n-au venituri. Ce români riscă să fie taxați chiar și dacă sunt pe pierdere? Incapabil să stopeze risipa bugetară, statul își intensifică eforurile de a lua cât mai mulți bani de la românii de rând. ANAF a dat un nou ordin prin care inclusiv persoanele care desfășoară activități independente, dar nu câștigă niciun ban ar putea plăti de anul acesta contribuția de asigurări sociale de sănătate.
Veste bună pentru companiile românești: Guvernul Ciolacu crește sumele alocate susținerii mediului de afaceri PSD continuă să sprijine mediul de afaceri din România prin investiții masive de capital, puse la dispoziția companiilor. La 11 iulie, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a suplimentat cu 300 mil. lei creditele bugetare alocate Ministerului Finanțelor pentru programele IMM Plus, IMM Invest și alte scheme de finanțare pentru companii.
Avertisment dur: românii trebuie să fie pregătiți pentru noi majorări. Ce taxe sunt pregătite în secret? Anunț devastator pentru români! Experții avertizează că în 2025 oamenii vor avea paste de un nou val de taxe! De cealaltă parte, Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a asigurat că nu se iau în considerare creșterea TVA sau a impozitului progresiv.
Creșterea veniturilor românilor de către PSD vine și cu reducerea dobânzilor la bănci. Află cum! Efectele pozitive ale investițiilor, motorul creșterii economice al Guvernului condus de Marcel Ciolacu, se resimt și asupra gospodăriilor. Pe fondul majorării veniturilor românilor și a încrederii populației în stabilitatea financiară a țării, aceștia au apelat la instrumente de finanțare precum creditele bancare. Românii au continuat să constituie depozite la băncile comerciale, ajungând la peste 50 de miliarde de lei excedent de lichiditate.
Mașina electrică, un vis frumos, dar prea scurt, care se poate transforma în coșmar. Vânzările au pus frână aproape de tot Ceea ce părea viitorul incontestabil al industriei auto, s-a dovedit a fi doar un balon de săpun. Vânzările de mașini cu motor electric s-au prăbușit cu aproape 50% în luna iunie 2024, în România. „Vinovat” este Guvernul, care a decis să reducă la jumătate subvenția pentru astfel de automobile.
Decizia fără precedent. Ce se întâmplă cu românii din Anglia care vor rambursarea TVA Persoanele impozabile din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (UK) vor beneficia de rambursarea TVA pe care au plătit-o în România, potrivit prevederilor Directivei a 13-a.
Dobânzile aberante ale IFN-urilor au devenit istorie! Anunțul lui Daniel Zamfir Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat joi că dobânzile aberante ale IFN-urilor au devenit istorie, după ce CCR a respins contestaţia USR. El arată că în cazul creditelor de consum in valoare maximă de 5.000 lei, costul total al creditării nu poate depăşi 1% pe zi şi, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăşi dublul valorii totale a creditului, incluzand aici si orice cheltuieli legate de recuperarea creditului, inclusiv cu executarea silită.
Ce obligație legală au pensionarii începând cu 1 septembrie 2024. Anunț oficial Începând cu 1 septembrie, pensionarii români care locuiesc în străinătate vor avea o nouă obligație legală: transmiterea certificatului de viață către casele teritoriale de pensii de două ori pe an. Aceasta cerință, prevăzută în noua lege a pensiilor, va trebui respectată semestrial, în lunile martie și septembrie.
Vouchere sociale 2025 - 2027. Ce valoare au și cine sunt beneficiarii În perioada 2025-2027, voucherele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde vor avea o valoare nominală de 125 de lei, iar distribuția acestora se va realiza o dată la șase luni. Aceste modificări sunt semnificative în comparație cu anul 2024, când voucherele sociale sunt distribuite o dată la două luni și au o valoare de 250 de lei.
Rata inflației a scăzut, românii cu venituri reduse fac față tot mai greu. Ce produse de primă necesitate s-au scumpit - date INS Rata inflației a ajuns la 4,9%, însă prețurile au continuat să crească! Datele arată că cel mai mult s-au scumpit detergenții, medicamentele și serviciile. În tot acest timp, românii nu reușesc să acopere toate cheltuielile din venituri, iar de economii nu poate fi vorba. Cele mai recente date arată că veniturile unei gospodării au depășit pragul de 8.000 de lei, însă cheltuielile au ajuns la 6.800 de lei. Cei mai mulți bani merg către taxe și mâncare.
Traficul pe Valea Oltului a fost redeschis. Cât mai au de defrișat lucrătorii de la drumuri și poduri VIDEO Lucrătorii de la drumuri și poduri nu au ajuns nici la jumătate celor peste 6 hectare de pădure ce trebuiesc defrișate pentru lucrările la autostrada Pitești-Sibiu.
Președintele Iohannis respinge scenariul unei crize economice post-alegeri: „Nu ne așteaptă creșteri fantastice de taxe” În cadrul summitului NATO desfășurat la Washington, președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă în care a abordat și subiecte legate de problemele României. Întrebat de jurnalista Realitatea PLUS - Ionela Arcanu despre avertismentele Comisiei Europene privind un deficit bugetar de 7% până la finalul anului și riscul unei crize economice post-alegeri, președintele a negat.
Crește subvenția la litrul de motorină pentru transportatori și distribuitori? Ce spune Ministerul Finanțelor Ministerul Finanţelor propune creşterea la 20 de bani a subvenţiei la acciza pentru combustibil pentru transportatori şi distribuitori.
Ce se ascunde în spatele plăților anticipate ale creditelor bancare. Un expert financiar rupe tăcerea Mulți români aleg să facă plăți anticipate pentru a scăpa mai repede de creditele pe care le au. Totuși, un specialist în educație financiară, Bogdan Dinu, avertizează că această metodă nu este atât de avantajoasă cum pare. El explică de ce plățile anticipate nu ar trebui considerate o soluție eficientă pentru gestionarea datoriilor.
Avertisment dur al experților: multe companii românești sunt amenințate de faliment, majorarea taxelor le-ar fi fatală Un nou studiu prevestește taxe mai mari și blocaj financiar începând de anul viitor! Specialiștii în insolvențe avertizează că multe dintre companiile românești riscă să dispară. Totul în condițiile în care încă de anul acesta numărul firmelor care ajung în prag de faliment este în creștere din cauza costurilor tot mai mari.
ANAF a pus ochii pe livratori și pe influenceri. Sunt suspiciuni de neplată a taxelor Influencerii și livratorii au ajuns sub lupa ANAF! Inspectorii antifraudă anunță că cei care fac bani din livrare, transport de persoane sau din rețelele de socializare sau alte platforme online nu își declară veniturile, după cum arată datele din al doilea semestru al anului trecut.
Toate băncile din România vor fi obligate să le transmită această notificare clienților Toate băncile din România vor fi obligate să-și anunțe clienții ale căror conturi sunt în pericol. Un proiect de lege în acest sens a fost pus în dezbatere publică.
Modificare majoră în vămi. Până la sfârșitul anului vor fi instalate scanere pentru mărfuri Ministrul Finanțelor anunță că, până la sfârșitul anului, România va avea 9 scanere în marile vămi.
Grindeanu, reacție la protestul Tarom: „A costat mult și a fost lipsă de resepct pentru pasageri” Ministrul Transporturilor are o primă reacție în scandalul protestului piloților de la Tarom și consideră că, pe lângă pierderile de peste 2 milioane de euro, greva acestora a fost și o lipsă de respect pentru pasageri.
Claudiu Năsui spune că a găsit singura soluție pentru redresarea Tarom Fost ministru USR al Economiei, Claudiu Năsui este de părere că singura opțiune pentru ca transportatorul aerian național Tarom să iasă din actuala situație dezastru este găsirea de investitori privați.
Ciolacu, pus la punct de comisarul UE pe Transporturi: „România nu e în zona euro, deci nu poate avea portofoliu” Adina Vălean, comisar european pe Transporturi, susține că România nu poate primi un portofoliu din zona financiară în viitoarea Comisiei Europeană, așa cum a anunțat premierul Marcel Ciolacu, pentru că nu facem parte din zona euro.
Ministrul Muncii, anunț despre mica recalculare a pensiilor. Ar urma să îndrepte inechitățile în cazul celor care au avut sporuri nepermanente Este anunțul momentului pentru pensionari! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a explicat în exclusivitate la Realitatea PLUS cum se va face a doua etapă a recalculării pensiilor. Mica recalculare ar urma să îndrepte inechitățile în cazul celor care au avut sporuri nepermanente, chiar și pentru cei cărora le lipsesc inițial acte importante la data recalculării.
Românii, amenințați de noi creșteri de taxe. Experții cred că majorarea TVA este inevitabilă, efectele pot fi devastatoare Un nou anunț sumbru vine din partea economiștilor! O eventuală majorare a cotei TVA de anul viitor va duce la scăderea veniturilor românilor împovărați deja de valul de scumpiri. Specialiștii spun că va fi nevoie de o astfel de măsură pentru a plăti pensiile și salariile majorate în acest an, potrivit Realitatea Plus. Momentan Guvernul respinge acest scenariu, însă creșterea taxei pe valoare adăugată a fost recomandată și de Banca Mondială și FMI.
Protestul piloților TAROM s-a încheiat. Cursele s-au reluat după programul normal. Ce le-a transmis TAROM pasagerilor afectați? Protestul piloților TAROM s-a încheiat, după ce aceștia au ajuns la un acord cu managementul pentru derularea operațiunilor în regim normal. Astfel, toate cursele programate marți până la această oră au decolat de pe Aeroportul ”Henri Coandă” conform orarului, după ce luni zeci de curse au fost anulate din cauza ”indisponibilității temporare a membrilor echipajului”.
Politica de coeziune a UE. Ușor de zis, greu spre imposibil de implementat Curtea de Conturi Europeană a publicat un raport care arată dezastrul de la nivelul UE. Coeziune este doar un cuvânt, iar sutele de milioane de euro cheltuite pe coeziune au fost presărate cu multe erori.
Protestul piloților Tarom. Compania a pierdut 2,5 milioane de euro pe perioada acțiunii de protest TAROM a înregistrat pierderi de aproximativ 2,5 milioane de euro, pe perioada protestului de luni al piloţilor. Piloţii susţin că, în ciuda legislaţiei clare, inclusiv Legea 223 privind Alimentaţia de Întărire, TAROM continuă să neglijeze alimentaţia corespunzătoare pentru personalul navigant.
Marcel Boloş, mesaj după discuţia cu contabilii şi economiştii. Soluțiile identificate cu protestatarii Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a transmis luni, după discuţia cu contabilii şi economiştii care au protestat în faţa Palatul Victoria şi a ministerului, că au recunoscut ”nevoia imperioasã de a introduce instrumente moderne digitale pentru colectarea TVA, care sã aibă impact pozitiv asupra deficitului bugetar excesiv al României”.
România, în topul rușinii. Suntem pe ultimul loc la inovație în Uniunea Europeană Țara noastră a avut un scor mai prost ca în 2023, iar creșterea performanței în ultimii ani a fost mai lentă decât media europeană, conform ultimului raport al Comisiei Europene.
Marea recalculare. Care sunt sporurile ce sunt luate în calcul pentru pensie Avem în exclusivitate documentul cu toate sporurile și indemnizațiile care se iau în calcul la pensie după recalcularea cu noua formulă.