Articolele din categoria ECONOMIE:

Soviani, despre majorarea salariilor cu 10%: Categoric Parlamentul nu a identificat sursele de bani Exclusiv
Soviani, despre majorarea salariilor cu 10%: Categoric Parlamentul nu a identificat sursele de bani
Fostul purtător de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a declarat, miercuri seară, în emisiunea "Jocuri de Putere", în contextul în care Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care salariile tuturor bugetarilor sunt majorate cu 10%, că Parlamentul nu a identificat sursele de bani necesare nici în acest caz, nici în cazul ultimelor majorări anunțate. Soviani a subliniat faptul că deficitul bugetar riscă să crească până la 3% din PIB, în condițiile în care "suntem derapați de mai bine de un an". Soviani consideră că nu vom avea un nou buget la 1 ianuarie 2016, iar acest "haos anticipabil" este de reproșat, în viziunea sa, președintelui Klaus Iohannis.
Florin Pogonaru (AOAR): Un Guvern tehnocrat e mai bun decât unul politic, într-un an electoral
Florin Pogonaru (AOAR): Un Guvern tehnocrat e mai bun decât unul politic, într-un an electoral
Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, a declarat, la RFI, că un Guvern tehnocrat este mai bun decât unul politic, într-un an electoral. "Primul obstacol pe care-l are Cabinetul este să înceapă să calculeze spaţiul fiscal pe care-l are pentru aplicarea acestor măsuri pe bază de cifre şi nu pe bază de idealism politic şi nu în virtutea anului electoral pe care-l reprezintă 2016", a punctat Florin Pogonaru. În viziunea sa, problema va fi ca Executivul tehnocrat să ştie să-şi "vândă" soluţiile în Parlament.
FMI, avertisment de ultimă oră: Criza ce se apropie ne va găsi tot nepregătiți
FMI, avertisment de ultimă oră: Criza ce se apropie ne va găsi tot nepregătiți
Fondul Monetar Internațional avertizează, în ultimul raport de Stabilitate Financiară Globală, că următoarea criză financiară este aproape, sosirea ei fiind doar o problemă de timp. FMI subliniază că nu s-au rezolvat, încă, problemele din sistemul global, ce au iesit brutal la suprafață după ultima criza financiară, notează The Guardian. “Bilanțurile sunt întinse la maximum în multe bănci și companii din economiile emergente. Aceste companii au devenit mult mai sensibile la un posibil stres financiar”, spune FMI, potrivit HotNews.ro. 
Patroana firmei care a vândut artificiile din Colectiv, ţeapă de 1,3 milioane de lei
Patroana firmei care a vândut artificiile din Colectiv, ţeapă de 1,3 milioane de lei
Dana Niţă, patroana firmei care a vândut artificiile din Clubul Colectiv, a tras o ţeapă de aproape 1,3 milioane de lei cu o altă societate, pe care a băgat-o direct în faliment, în 2011. Potrivit supervizor.ro, bunurile firmei - printre care baloane şi artificii - au fost scoase fără succes la licitaţie. Până la urmă au fost vândute o maşină şi câteva dintre dotările firmei cu 5.000 de lei. Evident, creditorii au rămas doar cu paguba, pentru că sumele încasate nu au acoperit nici măcar contravaloarea procedurii.