Cheltuielile au fost reduse doar pe hârtie! Pe ce dă statul cei mai mulți bani Cheltuielile au fost reduse doar pe hârtie! Datele oficiale arată dezmățul statului pe banii românilor, iar cheltuielile cu bunuri și servicii au crescut cu aproape 25% față de primele luni ale anului trecut. Asta deși guvernanții au anunțat că le reduc pentru a face economie.
Vești proaste pentru românii care locuiesc la curte și fac acest gest: Sancțiuni de până la 30.000 lei Românii care locuiesc la casă și au pomi în curte trebuie să fie atenți la reglementările legale privind gestionarea frunzelor căzute. Conform noilor reglementări, arderea frunzelor uscate este strict interzisă și poate atrage amenzi considerabile. Aceste măsuri sunt implementate pentru a proteja mediul și a preveni riscurile de incendiu, iar sancțiunile pot ajunge până la 30.000 lei.
Harta salariilor din România. Care sunt cele trei județe unde se câștigă cel mai bine Doar trei județe din România – Timiș, Cluj și Sibiu – se evidențiază printr-un nivel al salariilor actual și un ritm de creștere în ultimul deceniu ce depășesc media națională. Aceasta este concluzia unei analize realizate de economiștii de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB, care coordonează proiectul de cercetare Romanian Economic Monitor.
Românii au cele mai mici pensii din Uniunea Europeană! Date îngrijorătoare de la Eurostat Românii au cele mai mici pensii din Uniunea Europeană. Asta arată cele mai recente date publicate de Eurostat. Potrivit cifrelor, oamenii muncesc și mai puțin decât restul europenilor și petrec în medie aproximativ 32 de ani în câmpul muncii. Noua lege a pensiilor aduce beneficii pentru cei care rămân în activitate peste 25 de ani și primesc puncte de stabilitate.
Creșterea pragului de impozitare: cu cât s-ar majora pensiile. Explicațiile lui Anton Hadăr În exclusivitate pentru Realitatea PLUS, profesorul Anton Hadăr a venit cu explicații cu privire la ridicarea pragului de impozitare a pensiilor de la 2000 la 3000 de lei. Expertul susține că nu sunt suficienți bani în bugetul de stat pentru implementarea acestei măsuri, dar susține că dacă va fi aplicată, unele pensii ar putea crește cu până la 100 de lei pe lună. Altele, cu doar 10 bani.
Cine sunt românii care nu vor primi NIMIC în plus la pensie. Daniel Baciu explică Nu toți pensionarii vor avea motive de bucurie în toamnă. Peste un milion de pensii vor rămâne neschimbate și după 1 septembrie 2024.
Inflație în scădere, prețuri mai mari. Pentru ce plătim cel mai mult. Noi scumpiri prognozate Inflația scade, în timp ce prețurile în piețe și magazine cresc incontrolabil. Cele mai consumate alimente de către români pe timpul verii au ajuns să coste o avere. Plătim considerabil mai mult pentru legume și fructe, față de aceeași perioadă a anului trecut, iar specialiștii spun că scumpirile nu se vor opri aici. Cei mai afectați sunt bătrânii cărora banii nu le ajung de la o lună la alta și sunt nevoiți să taie de pe listă multe alimente.
O nouă tranşă de 250 lei va fi virată pe cardurile de alimente! Adrian Câciu a anunțat când intră banii Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat recent că, începând cu data de 14 august, o nouă tranșă de 250 lei va fi virată pe cardurile de alimente. Aproximativ 2,6 milioane de persoane eligibile vor beneficia de această sumă, pe care o vor putea utiliza pentru achiziționarea de alimente sau mese calde.
Statul caută bani pentru marea recalculare din septembrie! Impactul bugetar, mult mai mare Statul trebuie să găsească bani pentru a plăti pensiile recalculate în septembrie. Totul după ce impactul pentru marea recalculare a crescut cu puțin peste două miliarde de lei față de suma anunțată inițial, potrivit unor surse. Anunțul vine în contextul în care gaura din buget continuă să crească, iar cele mai recente date de la Finanțe arată că a ajuns la peste 63 de miliarde de lei. Între timp, în mai puțin de o lună românii primesc și deciziile de recalculare.
Carburanții s-au scumpit din nou. Cât costă un plin de benzină sau de motorină? Valul de scumpiri nu se oprește, iar creșterea prețurilor la carburanți va duce la o nouă explozie a prețurilor la raft. Este anunțul care vine de la experții din industrie. Cele mai recente date ne arată că prețurile carburanților au explodat după a doua rundă de majorare a accizelor.
Țeapa cumpărării VECHIMII în muncă. Birocrație uriașă pe bani grei, ce se întâmplă după recalcularea din septembrie Românii care vor să cumpere vechime la pensie vor trebui să plătească mult mai mult. Viitorii pensionari pot încheia un contract de asigurare în sistemul public de pensii pentru o perioadă de până la 6 ani anteriori lunii încheierii contractului.
Plafonarea prețurilor la energie și gaze. Anunțul lui Sebastian Burduja: ce se întâmplă cu prețurile după eliminarea subvențiilor Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat că familiile cu venituri mici vor beneficia de continuarea subvențiilor pentru plata facturilor la energie și după data de 1 aprilie 2025, când expiră actuala perioadă de plafonare a prețurilor. Ministrul a subliniat că se va colabora cu Ministerul Muncii pentru a identifica acei consumatori care ar avea dificultăți majore fără acest sprijin.
Cât te costă un mic dejun în plin sezon estival la Eforie Nord. Prețurile nu sunt deloc mici Eforie Nord, stațiunea populară printre români pentru un concediu relaxant în familie, a devenit recent cunoscută și pentru prețurile sale în creștere. În plin sezon estival, costurile pentru un mic dejun simplu au ajuns la niveluri surprinzătoare, reflectând impactul inflației asupra turismului de pe litoralul românesc.
Prețuri uriașe pe litoral. Cât costă un mic sau o porție de hamsii la malul mării Sezonul estival a adus pe litoralul românesc nu doar temperaturi ridicate, ci și o explozie a prețurilor care i-a lăsat pe turiști în stare de șoc. Începând cu 1 iulie, costurile pentru cazare, mese și alte servicii au înregistrat creșteri semnificative, lăsând vizitatorii să se întrebe dacă merită să cheltuie atâția bani pentru vacanța lor.
Guvernul pregătește noi deduceri fiscale - SURSE. Ce servicii și-ar putea deconta românii? Guvernul pregătește noi deduceri fiscale! Potrivit unor surse de la vârful executivului, românii vor putea folosi o parte din impozitul pe venit pe care îl datorează statului pentru a deconta servicii din sănătate sau educație. Măsura vine însă în condițiile în care executivul discută deja despre noi măsuri fiscale care ar lua și mai mulți bani din salariile românilor pentru bugetul de stat.
Încă 1.200.000 pensionari nu vor mai plăti impozit din septembrie. Ce sumă vor primi după noua lege? Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a confirmat că pragul de impozitare al pensiei va fi ridicat la 3.000 de lei, ceea ce însemnă că după recalcularea din septembrie persoanelor care primesc sume de bani sub acest prag nu vor mai plăti impozit. În această situație se află un număr semnificativ de pensionari.
România pe datorie. Încă 600 de milioane de euro de la Banca Mondială Conducerea Băncii Mondiale a aprobat un nou împrumut pentru România, în valoare de 600 de milioane de euro.
Ciucă: „Până la finele anului nu va creşte nicio taxă” Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi seară, că, până la finalul anului, nu va creşte nicio taxă, dar eventuale majorări în anul 2025 sunt ”un atribut al Guvernului”.
RO e-proprietatea, aproape de realitate. Cum se va calcula impozitul și cine va stabili prețul unei case sau apartament Pachetul de digitalizare a României nu se oprește la e-TVA. Urmează și RO e-Proprietatea, care afectează absolut toate persoanele care au în proprietate un apartament, o casă sau un teren și chiar o mașină.
De ce investitorii străini se bat să intre pe piața noastră: creșterile anuale ale profitului multinaționalelor care operează în România, de neatins în altă parte Încă de la intrarea la guvernare, Partidul Social Democrat (PSD) a demonstrat că sprijină mediul de afaceri din România. Politicile promovate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu au dus la stabilitate economică și crearea unui cadrul legal și fiscal predictibil și favorabil investițiilor.
Apartamente de evitat, chiar dacă prețul pare atrăgător: Detalii cruciale pe care nimeni nu ți le spune înainte de a cumpăra o locuință Cumpărarea unui apartament este o decizie majoră, iar procesul de achiziție necesită o atenție deosebită la detalii. Deși unele oferte par foarte tentante datorită prețurilor atractive, există aspecte esențiale pe care mulți cumpărători nu le iau în considerare. Specialiștii atrag atenția asupra anumitor detalii care pot transforma o achiziție promițătoare într-o capcană costisitoare.
Tinerii vor independență financiară și muncesc în vacanțe. Tot mai mulți adolescenți iau această decizie Tot mai mulți adolescenți lucrează în vacanța de vară. Tinerii merg la lucru mai puține ore, dar au șansa să câștige cât un angajat obișnuit. Mulți dintre ei profită de ocazia pentru a încerca mai multe meserii și pentru a căpăta experiență. Unii dintre ei aleg stațiunile de pe litoral sau pe cele de la munte, pentru a simți totuși că sunt în vacanță.
Efectele secetei se văd deja la raft. Legumele, prețuri record Efectele dezastruoase ale secetei din acest an se văd deja la raft! Legumele și fructele de sezon s-au scumpit în ciuda programelor prin care fermierii primesc sprijin de la stat. Spre exemplu, roșiile, castraveții și ardeiul sunt de aproape patru ori mai scumpe decât în urmă cu o lună, iar o banală salată de vară a ajuns să coste o avere.
Unde să facem plinul înainte de a pleca la drum: Diferențele de preț dintre carburanții din oraș și și de pe autostradă Sezonul estival aduce cu sine un număr crescut de români care pleacă în vacanță, fie în țară, fie în afara granițelor. Indiferent de destinație, costul drumului poate fi considerabil din cauza prețurilor ridicate ale carburanților. O întrebare importantă pentru călători este: unde ar trebui să alimentăm mașina pentru a economisi bani?
Taxa pe lux a intrat în vigoare. Cât costă să ai o mașină scumpă România a introdus, de câteva zile, taxa pe lux, menită să aducă bani la buget. Astfel, o parte dintre șoferi vor fi obligați să plătească, timp de 5 ani, o taxă pe lux. Este vorba de un impozit special pentru vehiculele a căror valoare depășește un anumit prag.
Crește TVA? Ministrul Finanțelor: „Avem o serie de disfuncționalități în sistemul fiscal” Coaliția de guvernare se chinuie să convingă Comisia Europeană că România poate să ducă mai departe datoria guvernamentală, însă Bruxelles-ul este ferm: reduceți cheltuielile! Iar temerile apar imediat, mulți economiști fiind de părere că singura variantă este creșterea taxelor, în principal TVA.
Tensiuni în Coaliție pe cota unică. PNL trasează LINIA ROȘIE. Explicațiile lui Nicolae Ciucă Este scandal în Coaliție pe taxele românilor! Potrivit unor surse, la ultima ședință s-a discutat o primă variantă de impozitare progresivă. În timp ce PSD susține măsura, liberalii au pus piciorul în prag: cota unică este o linie roșie pentru PNL și nu vor accepta o taxare diferențiată.
Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să prezinte un plan până la 15 octombrie pentru reducerea deficitului bugetar Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, despre discuţiile din şedinţa coaliţiei privind măsurile fiscale că Guvernul trebuie să prezinte un plan până la 15 octombrie, la Comisia Europeană, pentru reducerea deficitului bugetar, fiind vorba de două opţiuni, pe 4 ani şi pe 7 ani. El a precizat că s-a decis că inisterele trebuie să vină cu măsurile până la 1 septembrie.
Mica recalculare a pensiilor: documentele necesare. Ce trebuie să facă pensionarii când depun dosarele pentru a primi mai mulți bani După recalcularea promisă în septembrie, autoritățile spun că vor analiza din nou dosarele celor care au avut și venituri nepermanente. În etapa a doua a recalculării pensiilor sunt vizați pensionarii care au lucrat în industrie, minerit și în sistemul public. Astfel că orele suplimentare, sporurile, primele, dar și cel de-al 13-lea salariu vor fi luate în calcul, însă pensionarii trebuie să dovedească totul cu acte la Casele de Pensii că au avut astfel de beneficii.
Salarii nesimțite pentru directori, în plină criză energetică. Scumpirile le umflă buzunarele Salarii nesimțite ale șefilor din energie în plină criză. În timp ce țara noastră se confruntă cu pene de curent și plătește enorm pentru importul de energie, iar temperaturile extreme vor umfla facturile, directorii celor trei companii de stat încasează sume uriașe.