Când vor avea românii salarii în euro? Mesajul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, după reconfirmarea în funcție Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), a oferit clarificări cu privire la trecerea României la moneda euro, subliniind că acest obiectiv nu este realizabil în prezent. Declarațiile sale vin după ce a fost reconfirmat în funcție, în urma votului comun din Camera Deputaților și Senat, care a validat noua conducere a BNR.
Voucherele de vacanță pe cale de expirare: Cum pot fi utilizate eficient prin agențiile de turism. Tot ce trebuie să știe bugetarii Angajații care dețin vouchere de vacanță aproape de expirare au acum o veste bună: aceste vouchere pot fi valorificate prin agențiile de turism, oferindu-le beneficiarilor o gamă variată de opțiuni. Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), agențiile au pregătit oferte speciale pentru a ajuta posesorii să profite la maximum de aceste beneficii, informează Mediafax.
Boloș (PNL): România poate accesa până la 466,9 milioane euro în caz de catastrofe. Acord încheiat cu Banca Mondială Marcel Boloș anunță semnarea unui acord cu Banca Mondială pentru fonduri în caz de dezastre și bani în plus din Fondul de rezervă pentru Dezvoltare, Agricultură și Transporturi. Banii merg în investiții, spune ministrul Finanțelor.
România stă bine cu pregătirile pentru iarnă. Sebastian Burduja: Gaze avem în depozite 100%, am intrat în supra-plin România este pregătită pentru sezonul rece mai bine decât anul trecut în ceea ce priveşte sistemul energetic, spune ministrul de resort, Sebastian Burduja. Oficialul a declarat în cadrul unei conferinţe de specialitate că depozitele de gaze naturale au intrat în supra-plin, iar stocul de cărbune este mai mare decât anul trecut în Complexul Energetic Oltenia.
Taxă nouă pentru românii care au centrale în apartament. De ce se plătește taxa pe ȚEAVĂ? O nouă taxă pentru români care locuiesc în blocurile racordare la rețeaua centralizată de termoficare, dar care folosesc centrale de apartament. Aceștia vor fi taxați și pentru căldura degajată de conductele care trec prin locuințele lor. Decizia aparține Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.
CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Camera de Comerț Luxembourg Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat azi, 1 octombrie a.c., un Memorandum de Înțelegere cu Camera de Comerț Luxembourg, evenimentul având loc în marja Forumului de Afaceri România – Luxembourg, desfășurat la București, pe o perioadă de trei zile.
Bitcoin, în cădere liberă. Criptomoneda a scăzut dramatic. Prețul aurului a explodat Pe măsură ce conflictul din Orientul Mijlociu se intensifică, traderii caută refugiu în aur – considerat adăpost sigur de secole, în timp ce bitcoin este un activ relativ nou și instabil.
Adrian Câciu spune că nu va fi uitat în sertare planul de reducere a deficitului pe 7 ani. Pe cine dă vina ministrul Ministrul Fondurilor Europene spune că planul de reducere a deficitului pe o perioadă de 7 ani va fi aprobat și votat. Adrian Câciu spune că tergiversarea are loc din cauza temerii politicienilor de a adopta un plan de reducere a cheltuielilor statului.
Minerii protestatari din Piața Victoriei au refuzat dialogul cu un secretar de stat. Oamenii nemulțumiți vor să discute cu Ciolacu Reprezentanții minerilor şi energeticienilor care au protestat miercuri în faţa Guvernului au refuzat să discute cu secretari de stat de profil și au transmis că doresc ca premierul Marcel Ciolacu să stea de vorba cu ei, pentru a-i expune direct nemulțumirile legate de noua lege a pensiilor.
Îngrijorător! Tot mai puțini tineri români în câmpul muncii România are din ce în ce mai puțini tineri în câmpul muncii. O arată un studiu din care aflăm că tot mai mulți tineri români nu lucrează. Procentul este mai mare decât cel al polonezilor sau cehilor.
Ministerul Finanţelor a lansat a cincea emisiune de titluri de stat Fidelis. O tranșă specială este dedicată DONATORILOR de sânge Ministerul Finanţelor a lansat miercuri a cincea emisiune de titluri de stat Fidelis din 2024. Un espect interesant este că o tranșă a noii emisiuni este dedicată donatorilor de sânge, având scopul de a încuraja acestă atitudine civică și umanitară.
Ce presupune noua lege a pensiilor? Categoria de femei care se pensionează cu 10 ani mai devreme Începând cu 1 septembrie, a intrat în vigoare o nouă legislație care facilitează pensionarea anticipată pentru femeile care au născut și crescut copii. Această lege, cunoscută sub numele de Legea 360/2023, permite o reducere a vârstei de pensionare, ce poate fi combinată cu alte reduceri, dar nu poate depăși un total de 11 ani.
Sute de mineri protestează în fața guvernului față de legea pensiilor. Sindicaliștii acuză că veniturile au scăzut cu până la 50% Protest de amploare în fața Guvernului. Minerii și foștii angajați din energie au ieșit din nou în stradă și cer modificarea noii legi a pensiilor. Totul în condițiile în care, după recalculare, unele pensii au scăzut pe hârtie chiar și cu 50%. Oamenii spun că sunt dezavantajați de noua formulă și nu se mai iau în calcul beneficiile suplimentare pentru anii în grupe de muncă. Aceștia au transmis și o scrisoare deschisă premierului Marcel Ciolacu prin care cer corectarea inechităților din lege.
Economiștii avertizează că prețul uleiului va crește semnificativ. La ce să se aștepte românii Vești îngrijorătoare pentru români! În perioada următoare, prețul uleiului va crește semnificativ din cauza secetei care a distrus culturile de floarea-soarelui. România a obtinut acum cea mai mică recoltă de floarea-soarelui din ultimii 15 ani, potrivit datelor statistice.
Crește cota TVA? Răspunsul premierului Ciolacu Prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că TVA-ul va fi la aceeaşi cotă şi anul viitor, în martie. Ciolacu a fost întrebat cât va fi TVA-ul în martie 2025, și a răspuns: "La fel, neschimbat. Mai mult, vă pot spune, cu certitudine, că TVA-ul la alimente şi medicamente va rămâne 9%".
Lovitură dură pentru sute de mii de români. De astăzi, vor plăti rate mai mari la bănci! Lovitură dură pentru sute de mii de români. De astăzi vor plăti rate mai mari pentru că indicele IRCC crește din nou și este la doar un pas de valoarea de 6%.
Iohannis nu cedează ușor. Și-a pus consilierul în noua conducere a Băncii Naționale a României Plenul comun al Parlamentului a votat, marţi, noua conducere executivă a Băncii Naţionale a României, cu Mugur Isărescu, guvernator al BNR și consilierul lui Iohannis consiliul de conducere.
Cristian Roșu, fost vicepreședinte ASF, a ieșit din cursa pentru un post în conducerea instituției Cristian Roșu, fost vicepreședinte ASF pe asigurări, a fost forțat să se retragă din cursa pentru un mandat în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară. Potrivit unor surse, acesta a renunțat în timp ce era audiat în comisiile de specialitate.
Câți bani dă un turist pe cazare în România: Prețuri în creștere. Ce oraș se află pe primul loc În România, un turist plătește în medie 434 de lei pe noapte pentru cazare, ceea ce reprezintă o creștere de 5,7% comparativ cu anul trecut, conform datelor furnizate de CoStar, un lider global în analiza pieței imobiliare.
Cozi la împrumuturi. Pensionarii nu fac față nici după recalculare Pensionarilor nu le ajung banii nici după marea recalculare. Sute de oameni se înghesuie la ghișeele Caselor de Ajutor Reciproc pentru împrumuturi de câteva sute de lei.
160 de ani de la înființarea Camerelor de Comerț. Mihai Daraban: România trebuie să lucreze la relațiile externe - VIDEO Pe 30 septembrie, Camerele de Comerț din România au împlinit 160 de ani de activitate neîntreruptă. În aceeași zi a anului 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul de înființare a Camerelor de Comerț, ocazie pentru care a fost organizat un eveniment aniversar la Ateneul Român.
IRCC crește din nou! Ratele cu dobândă variabilă vor exploda: cât vor trebui românii să scoată din portofel O nouă lovitură pentru români! Ratele la banci vor creste din nou din cauza majorarii indicelui IRCC. Potrivit datelor, indicatorul va ajunge la aproape 6%. Această valoare va rămâne valabilă până la finalul anului, iar în funcție de suma contractată, rata poate crește cu câțiva zeci de lei sau cu câteva sute de lei.
Marcel Ciolacu: „La anul vom depăși Austria la PIB” Premierul Marcel Ciolacu anunță că, în cinci ani, România se va situa între primele 10 PIB-uri din Uniunea Europeană. Șeful Executivului plusează și este convins că, la anul, țara noastră va depăși Austria la Produsul Intern Brut.
Ministrul Boloș (PNL), anunț despre demersurile făcute pentru pensiile majorate Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat, luni, că instituţia pe care o conduce a procesat deschiderea de credite bugetare pentru ca 10,6 miliarde de lei să plece astăzi către Casa Naţională de Pensii, pentru asigurarea plăţii tuturor pensiilor majorate iar diferenţa de până la 12,5 miliarde lei va fi virată pentru celelalte drepturi de asistenţă socială.
Investițiile străine directe au scăzut semnificativ în 2023 - analiză BNR si INS Fluxul net de investiţii străine directe în România a scăzut semnificativ anul trecut, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR). Este vorba de o reducere cu peste 30% față de valorile înregistrae în 2023.
Sebastian Burduja: Numărul consumatorilor care nu sunt alimentaţi cu energie electrică s-a redus la 19.000, luni la prânz Numărul consumatorilor care nu sunt alimentaţi cu energie electrică s-a redus la 19.000 luni la prânz, Distribuţie Energie Oltenia a rezolvat toate problemele de pe liniile de medie tensiune şi au rămas 123 de deranjamente pe liniile de joasă tensiune, în toată aria acoperită, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Cum se calculează impozitul pentru pensiile de peste 3000 de lei. Noul prag se aplică de la 1 octombrie Majorarea pragului de impozitare a pensiilor, de la 2.000 la 3.000 de lei, va face ca pensionarii să primească sume mai mari. Măsura se aplică asupra sumelor aferente lunii octombrie.
Taxa pe lux. Toți proprietarii de imobile scumpe sunt vizați: cum se completează celebrul formular 216 „Taxa pe lux", care se aplică pentru mașini și imobile scumpe, presupune completarea formularului 216 și trimiterea acestuia la ANAF până la sfârșitul lunii septembrie, pentru case, și până în decembrie, pentru mașini.
Alegeri 2024. Cum vor pune prezidențialele presiune pe economie, în special pe cursul de schimb valutar Alegerile prezidențiale din această toamnă ar putea avea un impact puternic asupra leului, în special asupra evoluției cursului de schimb.
Toamna aduce scumpiri la mai multe produse de sezon. Seceta extremă a făcut ravagii, recoltele sunt slabe Toamna vine cu noi scumpiri. Uleiul de floarea soarelui, lactatele și carnea sunt printre produsele pentru care vom plăti mai mult în următoarele luni. Experții vorbesc despre recolta slabă de floarea soarelui, cea mai slabă recoltă din ultimii 15 ani. Scumpiri vor fi si la raionul de carne. Se estimează că pentru carnea de porc am putea plăti cu 5% mai mult.