Decizie radicală, în UE. Ar putea fi interzisă circulația mașinilor pe timp de noapte. Ce șoferi sunt vizați? UE ar putea interzice circulația mașinilor pe timpul nopții. Mai exact, între orele 00:00 și 06:00. Vizați de această restricție ar fi, însă, doar șoferii care au o experiență de conducere mai mică de 3 ani, scrie Adevărul.
Autoritățile vor monta pe șosele camere pentru depistarea mașinilor furate. În ce ZONE vor fi amplasate Mașinile furate din vestul Europei vor fi depistate automat la graniță, înainte de a intra în România. Pentru asta, autoritățile vor investi milioane de euro într-un sistem video performant, care să monitorizeze permanent anumite drumuri.
În cât timp se anulează o amendă de circulație și în ce perioadă se prescrie o infracțiune rutieră? Legea stabilește că anumite amenzi contravenționale pot fi plătite la jumătate, în termen de 15 zile. Dar, sunt șoferi care nu vor să achite amenda, ci așteaptă ca aceasta să se prescrie.
Piața auto din Germania, în cădere liberă. Înmatriculări cu până la 80% mai mici, la unele mărci Cea mai mare piață auto a Europei pare să fi pus o frână bruscă. Înmatriculările de automobile noi au scăzut, la unele mărci, chiar și cu 80%. O cauză a acestor vânzări în scădere este și eliminarea subvențiilor pentru achiziția de mașini noi.
Cele 3 întrebări pe care trebuie să le pui atunci când cumperi o mașină. Sunt cele mai detestate de către vânzători Achiziția unui automobil se poate transforma extrem de repede dintr-o plăcere, în ceva foarte obositor, dar mai ales derutant. Iar dealerii auto au divizii întregi de oameni care studiază comportamentul cumpărătorilor. Așa că, iată cele mai importante întrebări pe care să le pui vânzătorului.
Mașinile electrice europene fabricate în China vor avea taxe mult reduse față de valorile inițiale Constructorii auto europeni, dar și americanii de la Tesla, i-au înduplecat pe conducătorii Uniunii Europene să renunțe la taxele de import de aproape 40%, impuse automobilelor electrice fabricate în China. Tesla, BMW și Volkswagen au reușit să obțină un acord cu Bruxelles-ul.
Este legal să filmezi alți șoferi cu o cameră de bord sau cu un telefon mobil? Pot fi folosite imaginile ca probă în instanță? Camerele de bord au devenit foarte populare și mulți șoferi utilizează în prezent un astfel de sistem de monitorizare video.În general, aceasta este o formă de protecție a șoferilor. De exemplu, dacă au fost implicați într-un accident, se poate demonstra mai ușor cine e responsabil de producerea lui. Sau dacă mașina a fost vandalizată, ar putea fi identificat autorul pe baza imaginilor.
Există o vârstă maximă până la care poate fi închiriată o mașină? Ce reguli trebuie respectate Sunt destul de mulți cei care închiriază un autovehicul pentru a avea parte de mobilitate, în special când pleacă în vacanță. Dar sunt și cazuri în care mașina personală poate s-a defectat și ai nevoie rapid de un alt vehicul. În astfel de situații este bine să știi care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a conduce o mașină închiriată.
Cum acorzi prioritate pe trecere de pietoni pe un drum cu 3 benzi pe sens Legea din România stabilește mai multe obligații pentru șoferi, atunci când se află în zona unei treceri pentru pietoni. Aceste reguli au rolul de a preveni producerea unui accident. Desigur, și pietonii trebuie să respecte anumite reguli când traversează pe la trecere.
Misterul mașinilor Tesla, fabricate în 2024, abandonate pe un câmp VIDEO Zeci de modele Tesla zac abandonate pe un câmp din Florida, Statele Unite. Unii spun că producția prea mare este vinovată, alții susțin că aceasta este practica producătorului: până la livrarea către client, sunt „depozitate” pe câmp.
Ce mașini au primit de la Ion Țiriac medaliații României de la Jocurile Olimpice Magnatul român s-a ținut de cuvânt și a oferit drept premiu câte o malină fiecărui sportiv român care a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris.
Ai amenzi auto, dar nu mai știi de ele? Iată cum poți afla istoricul amenzilor de circulație Conducătorii auto au dreptul de a afla istoricul sancțiunilor de circulație, fără a mai fi necesară deplasarea la Poliție. Accesul la aceste informații se poate face printr-o simplă solicitare online, dar sunt mai mulți pași care trebuie parcurși înainte de asta.
La câți kilometri se schimbă anvelopele de vară și cum verifici nivelul de uzură al acestora Schimbarea anvelopelor în sezonul rece este simplă, toată lumea așteaptă ca temperatura să scadă sub celebrele 7 grade Celsius. Însă, când schimbi anvelopele de vară: doar când sunt uzate?
Ce supermașini au înmatriculat românii în luna iulie. Mărcile italiene, în topul preferințelor Luna iulie, una a concediilor, nu i-a dat pe românii cu dare de mână să-și înmatriculeze superbolizii de sute de cai putere si sute de mii de euro.
Ce se întâmplă cu numărul de înmatriculare de la mașină atunci când îți schimbi numele sau adresa de domiciliu Autoritățile din România, deși dezvoltă permanent sistemele informatice, încă nu au baze de date interconectate. Astfel, în momentul în care un șofer își schimbă numele sau domiciliul, modificarea nu este raportată automat tuturor instituțiilor.
Este legal să circuli fără filtru de particule la autoturism? Mulți șoferi nu știu ce este și cum funcționează un filtru de particule auto. Ba chiar îl confundă cu filtrul de aer sau cu cel de polen. Însă, această piesă este esențială în ceea ce privește reducerea emisiilor poluante. Și are mai degrabă rolul de a distruge particulele nocive, nu doar de a le capta.
Decizie radicală la Bruxelles. Ce se întâmplă cu motoarele diesel în Uniunea Europeană Ministrul Transporturilor din Germania, Volker Wissing avertizează că noile norme de poluare introduse la nivelul Uniunii Europene ar putea scoate din circulație mașinile pe motorină mai vechi.
Cele 9 zgomote pe care nu ar trebui să le auzi în mașină Cu toții ne dorim ca mașina noastră să funcționeze perfect o viață întreagă de s-ar putea. Unii pot avea noroc și ani de zile să nu aibă nicio problemă cu un vehicul. În alte situații, probleme pot să apară încă din prima zi, chiar și la o mașină nouă.
Cum să conduci pentru un consum redus de carburant, dar și ecologic. 5 sfaturi utile Mulți șoferi confundă conducerea ecologică a unei mașini cu economia de carburant. În realitate, aceasta este doar o parte din ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător.
Cum îți dai seama că sistemul de aer condiționat de la mașină rămâne fără freon. SIMPTOME În plină caniculă, atunci cânt temperaturile în interiorul automobilelor ajung chiar și la 60 de grade Celsius, este bine să nu rămâi fără freon la sistemul de aer condiționat de la mașină.
Codul Rutier 2024. Ai voie să calci linia continuă aflată spre exteriorul șoselei? Marcajele rutiere au rolul de organizare a circulației, de avertizare sau de ghidare a participanților la trafic. Acestea pot fi însoțite, uneori, și de alte mijloace de semnalizare rutieră care le completează sau le precizează semnificația.
Ce riști dacă mergi cu filtrul de polen de la mașină înfundat V-ați întrebat vreodată care este rolul filtrului de polen și care e diferența față de un filtru de aer?Ei bine, ambele se înlocuiesc periodic și fac parte din lista de „consumabile” ale tuturor mașinilor. Iar rolul lor este de a capta impuritățile din aer.
Ce înseamnă P-R-N-D-S-B la cutia automată de la automobile Cei care au condus numai mașini cu transmisie manuală știu că treptele de viteză sunt numerotate cu cifre arabe. Astfel, la autoturisme, selecția se face în ordine consecutivă, de la 1 la 5-6-sau chiar 8. La acestea se adaugă și o literă: R. Ceea ce reprezintă mersul în marșarier, adică cu spatele. În schimb, la o un vehicul cu transmisie automată, toate treptele de viteză sunt notate cu litere. Iar alături de acestea se pot regăsi și unele cifre.
Ai voie să conduci mașină manuală, dacă școala de șoferi ai făcut-o pe automată? Dacă ai făcut școala de șoferi pe o mașină cu transmisie automată, conform legii, nu ai voie să conduci un vehicul care are cutie de viteze manuală. Pentru a putea conduce un vehicul cu schimbător manual, teoretic, ar trebui să dai examen practic pe o astfel de mașină.
Trofeul Sinaia 2024. Reușită fantastică pentru Costel Cășuneanu: a stabilit recordul traseului la turisme Costel Cășuneanu a fost cel mai rapid în Raliul Sinaia, competiție care a avut loc în acest weekend, în stațiunea montană, scrie realitateasportiva.net.
Dacia Spring, final de carieră, după noile taxe aplicate mașinilor chinezești în UE? Ce variante are Dacia la îndemână Dacia Spring, prima electrică a constructorului român, dar care este fabricată în China, va fi puternic afectată de taxele imense impuse de UE mașinilor fabricate în China.
Decizie radicală, la Dacia. Alte modele vor dispărea din fabrica de la Mioveni Dacia ia în calcul să producă mașini și la uzina Renault din Bursa, Turcia dacă va avea nevoie pe viitor de capacități suplimentare, anunță conducerea constructorului auto.
Șoc în Formula 1. Dezvăluire incredibile ale fratelui lui Michael Schumacher: „E cel mai bun lucru în viață!” Ralf Schumacher, fost pilot de Formula 1 și fratele mult mai titratului Michael, a făcut dezvăluirea vieții lui: este homosexual.
Mașina electrică, un vis frumos, dar prea scurt, care se poate transforma în coșmar. Vânzările au pus frână aproape de tot Ceea ce părea viitorul incontestabil al industriei auto, s-a dovedit a fi doar un balon de săpun. Vânzările de mașini cu motor electric s-au prăbușit cu aproape 50% în luna iunie 2024, în România. „Vinovat” este Guvernul, care a decis să reducă la jumătate subvenția pentru astfel de automobile.
România sub caniculă. Ce lucruri să nu lași deloc în mașină pe căldură extremă Căldura extremă care s-a abătut asupra României dă probleme de cap nu doar oamenilor și animalelor, ci și automobilele au de suferit.