„The Russian Woodpecker” a câștigat Trofeul Cinepolitica 2015! Filmul The Russian Woodpecker/ Ciocănitoarea rusească, regizat de Chad Gracia, a câștigat Trofeul Cinepolitica 2015.
Alt tip FOTO INEDIT. Ce s-a întâmplat timp de 4 ani pe o bancă O bancă e o lume în miniatură. Cel puţin asta a încercat să arate Eugene Kotenko, fotograful care a ales o bancă obişnuită pe care a pozat-o timp de patru ani, dezvăluind universul din jurul ei, care a transformat-o în colţ pentru indrăgostiţi, pat pentru oamenii fără adăpost, masă, toaletă, loc în care oamenii îşi trăiesc ultimele zile.
Ultimele zile ale lui Hitler: Dezvăluiri despre liderul nazist, la 70 de ani de la moarte Adolf Hitler s-a sinucis în urmă cu 70 de ani, în buncărul său, într-un moment în care războiul dus de Germania nazistă era deja pierdut. Cu câteva zile înainte de moarte, acesta le-a ţinut un discurs generalilor.
70 de ani de la moartea lui Adolf Hitler. Lucruri pe care probabil nu le știai despre el Adolf Hitler s-a născut la data de 20 aprilie 1889 şi a fost cancelarul Germaniei între 1933 şi 1945, dictatorul Germaniei Naziste (sub numele de "Führer und Reichskanzler") între 1934 şi 1945 şi figură centrală a celui de-al doilea Război Mondial în Europa şi a Holocaustului. S-a sinucis pe 30 aprilie 1945 și, la 70 de ani de la moarte, Hitler continuă să fie un subiect de mare interes pentru pasionaţii de istorie, descoperind şi astăzi lucruri şi teorii inedite despre viaţa sa.
Video A murit un cântăreţ legendar. E vocea uneia dintre cele mai cunoscute melodii ale tuturor timpurilor Artistul Jack Ely, cunoscut pentru piesa "Louie, Louie", s-a stins la vârsta de 71 de ani. Regretatul cântăreţ a murit în reşedinţa sa din Redmond, statul american Oregon.
Regizorul american premiat la Sundance pentru „The Russian Woodpecker” vine la Cinepolitica Regizorul american Chad Gracia, câștigătorul Marelui Premiu al Juriului pentru documentar la Festivalul de la Sundance 2015, în secțiunea World Cinema, va fi prezent la proiecția filmului său, The Russian Woodpecker astăzi, 29 aprilie, de la 16.30, la Cinema Studio.
Șapte filme cu mesaj puternic în competiția Cinepolitica Cea de-a patra ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica s-a deschis oficial duminică, 26 aprilie, la Cinema Studio din București, în prezența a sute de invitați și spectatori. La gala prezentată de scriitorul Florin Iaru, membru al juriului competiției, a asistat și Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu.
Dan Puric, Cântarea României - variantă ortodoxă Sala Mare a Teatrului Național s-a deschis de curând cu mare pompă, cu ”Înșir’te mărgărite”, un spectacol lung, lat și bombat, pus în scenă de Dan Puric, un autentic guru al ortodoxiei și al românismului.
Autorul documentarului "The Romanians are coming", la Timişoara: "Este şi o lene a britanicilor..." Autorul documentarului "The Romanians are coming", James Bluemel, prezent la Timişoara, a spus că îi place România, ba chiar a petrecut o vacanţă aici. „Eu arăt România oamenilor, nu a mea, oamenii mi-au arătat unde locuiesc, ei m-au dus acolo. Le-am spus să-mi arate oraşul şi mi-au arătat cum văd ei Oraviţa”, a menționat acesta.
Replica ministrului Culturii la "gafa" cu Hamlet Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, publică "un drept la adevăr" privind "gafa" legată de Hamlet despre care presa a relatat recent.
Video Se caută o pisică director de comunicare: profilul candidatului ideal. Care e salariul oferit Sute de pisici din întreaga lume şi-au dat întâlnire la Bucureşti! Cele mai frumoase, jucăuşe şi rare feline se întrec în acest weekend la Romexpo. Expoziţia este deschisă până duminică seară, la ora 18.
Proiect de reconstruire 3D a capitalei Daciei romane Ulpia Traiana Sarmizegetusa Un proiect de reconstituire 3D a orașului roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa, cu ajutorul unor aparate ultra moderne, este derulat, în prezent, de specialiști români de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) Cluj-Napoca, ajutați de o echipă de la Centrul Național de Cercetare din Roma.
Exclusiv Ministrul Culturii, gafă "uriaşă": Hamlet, unul din cei mai mari scriitori Cărţile au fost celebrate, vineri, în întreaga lume! În Capitală şi la Cluj-Napoca, mii de cărţi şi-au aşteptat cititorii. Organizatorii i-au provocat pe oameni la un maraton de citit, dar şi să formeze cel mai mare lanţ uman în jurul clădirilor simbol din cele două oraşe. Prezent la un eveniment, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a făcut o gafă de proporţii, confundând personajul cu autorul, respectiv pe Hamlet cu William Shakespeare. Ministrul s-a corectat imediat însă. Declaraţiile au fost făcute într-un scurt interviu acordat Realitatea TV.
Stan şi Bran. Imagini rare: iată cum au îmbătrânit cei doi comici legendari VIDEO Vi-i mai amintiţi pe Stan şi Bran? Cuplul de comici celebru în anii '30 este nemuritor mulţumită nenumăratelor filme apărute de-a lungul carierei. Puţini ştiu însă cum au îmbătrânit cei doi actori.
Laura Cosoi, scene fierbinti intr-un nou film Film de acțiune inedit în peisajul filmului românesc din ultimii ani, “CEL ALES”, regizat de Cristian Comeaga, care se lanseaza astazi in cinematografele din toata tara, contine scene fierbinti in care este implicata Laura Cosoi, personajul principal feminin.
Lovitură dură pentru actorul Mihai Mălaimare: pierde definitiv procesul cu ANI Mihai Malaimare a pierdut definitiv procesul in care a contestat raportul ANI, prin care s-a stabilit ca s-a aflat in stare de incompatibilitate intre 2008 si 2013, intrucat a fost atat membru titular al Consiliului National al Audiovizualului, cat si manager, respectiv director al Teatrului Masca.
Alt tip Spectacol la Operă pe 25 aprilie Trei lucrări coregrafice reprezentative care poartă semnăturile unora dintre cei mai importanţi creatori ai zilelor noastre sunt prezentate în premieră în data de 25 aprilie, ora 19.00, la Opera Națională București.
Video Noaptea cărţilor deschise în Bucureşti şi Cluj Cărţile au fost celebrate ieri în întreaga lume! În Capitală şi la Cluj-Napoca mii de cărţi şi-au aşteptat cititorii. Organizatorii i-au provocat pe oameni la un maraton de citit, dar şi să formeze cel mai mare lanţ uman în jurul clădirilor simbol din cele două oraşe.
Photo Cosmin Bumbuț a câștigat premiul "Fotograful Anului" - în cadrul Sony World Photography Awards 2015 Cosmin Bumbuț a fost desemnat ”Fotograful Anului” la secțiunea Arhitectură de juriul celei mai mari competiții de fotografie din lume, Sony World Photography Awards, ediția 2015.
Exclusiv Ion Cristoiu, dezvăluiri despre întâlnirile cu Nichita Stănescu şi Marin Preda Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut o serie de dezvăluiri, joi seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Dreptului de Autor. Cristoiu i-a amintit pe scriitorii cu care s-a întâlnit, de-a lungul timpului, dar și despre care a scris.
Photo Le recunoşti? Experimentul fabulos care a lăsat marile oraşe fără simboluri DesignCrowd a creat un experiment unic prin care ne propune să vedem cum ar arăta marile oraşe ale lumii fără monumentele simbol. La realizarea imaginilor, au participat peste 450.000 de specialişti.
Al Bano revine în România: Când și unde va concerta Spectacol grandios în premieră, la Timișoara, sub genericul ”Una fiesta italiana”. Legendele muzicii italiene, Al Bano și Ricchi e Poveri vor susține un concert pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.
Mircea Cărtărescu, câştigătorul premiului de stat al Austriei pentru literatură europeană pe 2015 Mircea Cărtărescu a fost desemnat astăzi câștigătorul Premiului de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană pe 2015.
Lenin, mumia vie - cadavrul bolşevicului arată din ce în ce mai bine Oamenii de stiinta rusi au dezvoltat metode de imbalsamare atat de performante, incat cadavrul fostului conducator sovietic Vladimir Lenin se imbunatateste cu trecerea timpului.
TVA la cărți ar putea scădea la 5%. "Nu e o pierdere palpabilă pentru buget" Ministerul Culturii va depune la Camera Deputaților un amendament la proiectul Noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărți să fie redusă de la 9%, la 5%.
Video Dimineaţa de Ştiri. Ziua Mondială a Cărţii Cartea este celebrată astăzi în întreaga lume! De două decenii mapamondul sărbătoreşte, pe 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor.
Afla de ce jumătate dintre români nu deschid nicio carte pe an Astazi este Ziua Internatională a Cartii! Peste jumatate dintre români nu deschid intr-un an nici o carte! De ce? Va spun Emma si Ovidiu în a lor emisiune Oameni si Fapte, ora 14.00, pe Realitatea TV. Vezi PROMO
Ziua Internaţională a Cărţii. Care este citatul preferat al lui Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis notează, într-o postare pe Facebook, cu prilejul Zilei Internaţionale a Cărţii, care este citatul său preferat.
Miss kurtos - concurs organizat, în premieră, la Sfântu Gheorghe Municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui, luna viitoare, prima ediţie a Festivalului kurtoskolacs-ului, cum i se spune în limba maghiară tradiţionalului colac secuiesc, învelit în zahăr ars, prilej cu care vor fi organizate mai multe concursuri, printre care şi ‘Miss kurtos’.
Cine a fost Sfântul Gheorghe? Sfantul mucenic Gheorghe este un sfânt megalomartir, pomenit de multe din Bisericile tradiționale, in 23 aprolie. Este “patron” al unui număr de țări, regiuni și orașe printre care al Angliei, Grecia, Moldova, Portugalia, etc.