Iașiul, vedetă în "The Huffington Post": "Mereu în mișcare, are câte ceva de oferit pentru fiecare" Bloggerul Ioana Budeanu își continuă seria articolelor în care prezintă, pentru presa străină, frumusețile României. În cel mai recent articol, publicat în "The Huffington Post", aceasta s-a oprit asupra Iașiului, "un oraș legendar, care a trecut prin schimbări cruciale, arătându-se vizitatorilor săi într-o lumină nouă, strălucitoare".
Misterul zâmbetului Mona Lisei a fost descifrat! O echipă de cercetători, de la Universitatea Sheffield Hallam şi Universitatea Sunderland, din Marea Britanie, au reușit să descifreze misterul zâmbetului Mona Lisei. Concret, aceștia au analizat altă pictură, realizată de Leonardo da Vinci, şi au ajuns la concluzia că maestrul s-a folosit de o iluzie optică, pentru a înşela vederea periferică a privitorului.
Cum arată biroul în care lucrează scriitorul Haruki Murakami. Pozele au fost publicate pe Internet Scriitorul japonez Haruki Murakami a publicat pe site-ul personal mai multe fotografii cu biroul său. Printre lucrurile pe care le are în această încăpere se află şi o bibliotecă cu o colecţie uriaşă de discuri de vinil.
Ce cărţi am mai citit, lăudat sau aruncat? Ce cărţi au mai apărut la „tribunalul” Bookface? Cărţi recomandate, făcute praf sau clasici care se potrivesc cu scandalurile zilei. Citiţi şi judecaţi şi voi. Acesta e doar un ghid de lectură.
Cine sunt cei mai performanți tineri muzicieni români care deschid Festivalul Enescu 2015 „Tinerii aleg arta pentru că a fi artist înseamnă a fi, în primul rând, un om sensibil, un om al trăirilor, al sentimentelor.” Citiți povestea Orchestrei Române de Tineret care deschide Festivalul Enescu pe 30 august, la Sala Palatului, alături de violonista vedetă Sarah Chang și sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi.
Ioan Holender susține un discurs la Sala Palatului, în data de 3 septembrie Ioan Holender va susține un scurt discurs pe scena Sălii Palatului în data de 3 septembrie, înaintea concertului orchestrei Berliner Philharmoniker, prezentă pentru prima dată în România.
Ce evenimente culturale aduc turişti străini în România. Suedezii, cei mai interesaţi de TIFF Evenimentele culturale românești sunt cunoscute pe plan european și internațional și reprezintă o destinație atât pentru turiștii pasionați de cultură, cât și pentru profesioniștii activi în diverse sectoare culturale, precum cei din lumea filmului sau a muzicii.
90 de ani de la naşterea lui Toma Caragiu. Ultimele ore din viaţa marelui actor Astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea lui Toma Caragiu. Ziarul Metropolis reconstituie, cu ajutorul documentelor vremii, ultimele ore din viaţa marelui actor Toma Caragiu, decedat la cutremurul din 4 martie 1977.
Alt tip Celebrul artist urban Banksy, expoziţie extraordinară - cum arată parcul "Dismaland" Cel mai celebru artist urban, Banksy, este creatorul unui parc complet diferit, care se găseşte într-un orăşel din Marea Britanie.
Alt tip Misterul a fost dezvăluit! Ce ascunde, de fapt, celebrul tablou “Mona Lisa” Zâmbetul misterios al Giocondei din celebra pictură a lui Leonardo Da Vinci a captivat o lume întreagă, însă o descoperire recentă pune întregul tablou într-o lumină nouă.
Dirijorul Tiberiu Soare şi soprana Valentina Naforniţă pornesc ,,Pe urmele lui George Enescu" Începe numărătoarea inversă! Dirijorul Tiberiu Soare și soprana Valentina Nafornița – o stea în devenire a operei internaționale – pornesc “Pe urmele lui George Enescu”, la ultima Duminică Muzicală înainte de începerea Festivalului Enescu, pe 23 august.
Moscova vrea să repatrieze din SUA osemintele lui Serghei Rahmaninov. Care e motivul Ministerul Culturii din Rusia încearcă să repatrieze rămăşiţele pământeşti ale compozitorului şi pianistului Serghei Rahmaninov. Acesta a fost înmormântat la cimitirul Kensico din New York, în anul 1943.
Alt tip O sculptură din România, pe lista celor mai spectaculoase din lume. Se "bate" cu Statuia Libertăţii Un material cu cele mai spectaculoase statui din lume a fost publicat recent de cei de la Business Insider. Pe lista lor, alături de Statuia Libertăţii, se află şi o sculptură din România, unică în Europa, potrivit zf.ro.
Scrisoarea Academiei Europene de Film pentru Vladimir Putin. "Suntem şocaţi" La iniţiativa Academiei Europene de Film, mai mulţi regitori i-au transmis o scrisoare preşedintelul rus Vladimir Putin, în care i-au cerut să-l elibereze pe cineastul Oleg Senţov. Acesta din urmă este închis încă din luna mai 2014, acuzat fiind de "crime încadrate ca acte de terorism".
Eric Levi: "Enescu era atât de modest încât să spere că muzica lui va fi apreciată pentru calitate" Astăzi se împlinesc 134 de ani de la nașterea lui George Enescu, singurul compozitor român intrat în patrimoniul cultural universal. Într-un interviu realizat de Alexandru Pătrașcu în exclusivitate pentru www.festivalenescu.ro, cunoscutul muzicolog britanic Eric Levi dezvăluie detalii aproape necunoscute despre viața și opera lui Enescu.
Puterea culorilor, a plantelor și a imaginilor schimbă lumea. Începutul e în mintea noastră În câteva cuvinte, acesta ar fi mesajul esențial al Eco Academiei, un program de educație ecologistă derulat în cadrul unităţilor de învăţământ şi al companiilor private de către Inițiativa Ecologistă Europeană, asociație condusă de către Lavinia Șandru.
Prima orchestră din lume care a făcut transmisii simfonice la radio va concerta la Bucureşti San Francisco Symphony Orchestra, prima orchestră din lume care a făcut vreodată transmisii simfonice la radio şi în al cărei palmares se află şi un premiu Pulizter pentru muzică, va concerta la Bucureşti.
Regizorul rus Nikita Mihalkov a fost premiat la Festivalul de la Locarno. "Sunt extrem de fericit" Cineastul rus Nikita Mihalkov a fost recompensat cu premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno. "Sunt extrem de fericit (...), mai ales că acest premiu vine din partea criticilor independenţi", a mărturisit regizorul în vârstă de 69 de ani.
Cartea care îi adoarme rapid pe cei mici. Reacţia părinţilor: "MAGIC!" Cartea intitulată "The Rabbit Who Wants to Fall Asleep" a devenit repede best-seller pe Amazon, motivul fiind faptul că părinții au constatat că cei mici adorm repede la lectura de seară, relatează 7sur7.be.
Un muzeu al sclaviei a fost deschis în Guadelupa. Ce pot vedea vizitatorii Autorităţile din Pointe-a-Pitre, Guadelupa, au inaugurat recent un muzeu dedicat memoriei sclavilor. "Memorial ACTe" se întinde pe 7.000 de metri pătrați, iar realizarea sa a costat 85 de milioane de euro.
Începe festivalul de film ANONIMUL. Ce pelicule speciale vor rula în Deltă Cea de-a 12-a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL se va desfăşura în perioada 17- 23 august la Sfantu Gheorghe, în Delta Dunării.
The Lobster deschide Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul Cel mai recent film în regia lui Yorgos Lanthimos, The Lobster va fi proiectat în premieră în România în deschiderea celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, luni, 17 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
Adormirea Maicii Domnului. Ce trebuie neapărat să faci, de Sântămaria Mare Adormirea Maicii Domnului sau Sântămaria Mare, una dintre marile sărbători ale bisericii creştine, prăznuită în 15 august, marchează trecerea de la vară la toamnă şi totodată Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor.
Festival în aer liber de cinema și bucătărie balcanică Craiova și Cetatea se transformă în capitală a filmului, degustărilor și gustărilor. Festivalul de film “Divan” începe pe 21 august.
Photo Fotografiile româneşti care au făcut înconjurul lumii. Imagini ireale Jane Long, o artistă din Australia, a transformat mai multe fotografii vechi ale artistului român Costică Ascinte în imagini ireale, desprinse din altă lume.
Trafic cu comori dacice. Pedepse uriaşe pentru hoţi Nouă persoane au fost condamnate, luni, de magistraţii Judecătoriei Deva la pedepse cuprinse între doi şi şase ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri în valoare de aproape 1,4 milioane de euro, iar o a zecea a fost achitată, într-un dosar în care inculpaţii au fost acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, furtul şi traficarea peste hotare a mai multor brăţări dacice şi monede din aur şi argint ce au fost sustrase din zona cetăţilor dacice situate în Munţii Orăştiei.
Alt tip Portretul lui Nicolae, nepot al Regelui Mihai I de România. Imagine emblematică cu cei doi Luni, Regele Mihai I al României a făcut anunţul, prin intermediul biroului său de presă, că a retras nepotului său titlul de Principe al României şi că Nicolae a fost exclus de la linia de succesiune.
Mariana Nicolesco: Festivalul şi Concursul Hariclea Darclée 2015 s-a încheiat în apoteoză Trei serate senzaţionale au încheiat în apoteoză Ediţia Jubiliară 2015 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée aşezate sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi sub Înaltul Patronaj UNESCO.
Video L-aţi ascultat vreodată pe Emil Cioran? Filosoful vorbeşte despre depresia care i-a marcat viaţa Dacă nu aţi citit cărţile lui Emil Cioran, vă invităm să vizionaţi o înregistrare cu filosoful, în care acesta vorbeşte despre stările sale depresive care puteau să îl ducă la nebunie, dar şi despre temele abordate în cărţile sale, una dintre ele, tema inutilităţii.
Alt tip Gafă uriaşă pe cărţile poştale! Coloana Infinitului a ajuns "colon".Reacţia autorităţilor, uluitoare Angajaţii Centrului Cultural "Constantin Brâncuşi" lovesc din nou. Aceştia au pus în vânzare cărţi poştale şi suveniruri, în care "Coloana Infinitului" este promovată drept "Colon". În urmă cu doi ani, tot ei au aprobat ca operele sculptorului Constantin Brâncuşi să fie spălate cu jet de apă sub presiune.