Articolele din categoria CULTURĂ:

Mariana Nicolesco: "Evenimentele Darclée la 20 de ani sau triumful Artei Cântului"
Mariana Nicolesco: "Evenimentele Darclée la 20 de ani sau triumful Artei Cântului"
184 de tinere talente din întreaga lume la Ediţia Jubiliară. "Primii mei paşi pe drumul carierei lirice, care mă poartă azi pe scenele internaţionale, i-am făcut la Brăila sub îndrumarea Dumneavoastră, îmi scrie un bas-bariton român de mare succes. La fel un tenor italian chemat să inaugureze în acest an stagiunea lirică a Teatrului alla Scala din Milano. Aceste mărturii şi nenumărate altele de acest fel îmi aduc bucuria misiunii împlinite", declară Mariana Nicolesco, adăugând: "Onorăm astfel memoria legendarei predecesoare Hariclea Darclée şi transmitem noilor generaţii marile tradiţii ale artei cântului".
Cristian Comeagă a câștigat la Madrid premiul de regie pentru filmul CEL ALES
Cristian Comeagă a câștigat la Madrid premiul de regie pentru filmul CEL ALES
Intrat în ultimul act al Festivalului International de Film de la Madrid cu trei nominalizări, CEL ALES a adus realizatorului său, Cristian Comeagă, premiul pentru cel mai bun regizor al unui film străin (filme turnate în altă limbă decât engleza). Trofeul a fost decernat in cadrul ceremoniei care a avut loc în saloanele hotelului NH Principe di Vergara din capitala Spaniei. Filmul a mai fost nominalizat la categoriile ”cel mai bun film străin” și ”cel mai bun montaj” (editorul Mihai Codleanu).
Mica eră glaciară, anunțată de cercetători. Iată cum va arăta în Europa. Imagini fascinante Photo
Mica eră glaciară, anunțată de cercetători. Iată cum va arăta în Europa. Imagini fascinante
Pământul s-ar putea confrunta cu o mini-perioadă glaciară începând din 2030 din cauza schimbărilor în ciclurile de activitate ale Soarelui, apreciază o echipă de cercetători într-un studiu apărut în Royal Astronomical Society și preluat de 7sur7.be. Potrivit oamenilor de știință, activitatea solară va scădea cu 60% între 2030 și 2040, determinând o 'mini-perioadă glaciară', asemănătoare cu cea care a afectat planeta între 1645 și 1715. În cursul acelei perioade, numită mica eră glaciară, iernile erau deosebit de grele, iar verile, foarte scurte în Europa și America de Nord, notează Agerpres.