Draga Olteanu Matei, atac dur la Aimee Iacobescu: "Se văicăreşte în piaţa publică" Mărturia celebrei actriţe Aimée Iacobescu, potrivit căreia moare de foame în casă, a stârnit un tsunami printre foştii ei colegi de scenă, aflaţi tot la pensie. Dacă unii se abţin să critice public gestul lui Aimée, Draga Olteanu Matei spune răspicat că nu e de acord cu „văicăritul în piaţa publică”.
Cetatea regelui dac Dromichete, distrusă cu buldozerele. Nu de ISIS, ci cu aviz de la Primărie O aşezare istorică de importanţă naţională este ștearsă de pe fața pământului "cu aviz de la Primărie".
Exclusiv Nae Caranfil: "Filmul românesc e tratat ca o Cenuşăreasă. Un produs care stă şi moare în sertare" Nae Caranfil, unul dintre cei mai iubiţi regizori români, scenarist şi un actor de succes, a fost invitatul Alexandrei Păcuraru la emisiunea "Acasă la oamenii realităţii", de la Realitatea TV. Cineastul a vorbit despre viaţă, actorie şi rolurile care dau viaţă personajelor sale.
Dispută între doi istorici români, Lucian Boia şi Ioan-Aurel Pop. Au dorit ardelenii Unirea? Dispută între doi reputaţi istorici români, Lucian Boia şi Ioan-Aurel Pop. Subiectul disputei dintre cei doi istorici: şi-au dorit sau nu omânii ardeleni Unirea de la 1918?
Scrisoarea dură pentru ministrul Culturii: "Nu suntem niciodată prioritatea dvs. Nu e 'fair' " Regizorul premiat cu Palme d'Or în 2007, Cristian Mungiu, îi atrage atenția ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, într-o scrisoare deschisă, că industria cinematografică nu a fost niciodată o prioritate a autorităților, amintind că, în urmă cu mai bine de zece ani, realizatorii de film au elaborat o strategie, care însă nu a fost pusă în practică pentru că nu a existat "niciodată" voința politică necesară.
Cinematograful Patria din Bucureşti a fost închis. "Oamenii au probleme, ministerul doarme" Cinematograful Patria din Bucureşti s-a închis, în urma promulgării legii care interzice activităţile în clădirile cu risc seismic, a declarat pentru Mediafax preşedintele Sindicatului Liber RomâniaFilm, Maria Bikfalvi, adăugând că Ministerul Culturii nu s-a pronunţat privind problemele sălilor.
Comoară uluitoare descoperită din întâmplare, în România. Ce poveste ascunde? Tezaurul de la Hinova, descoperit în 1980, este cel mai mare tezaur preistoric găsit în România. Cele peste 9.639 de piese descoperite în urma săpăturilor în localitatea mehedințeană cântăresc cinci kilograme. Comorile din Epoca Bronzului vor putea fi vizitate începând cu 18 noiembrie, la Muzeul Olteniei.
Premiera spectacolului de teatru ”VIAȚĂ3”, la UNATC. Intrarea este liberă UNATC „I.L.Caragiale” anunță premiera spectacolului de teatru „VIAȚĂ3” de Yasmina Reza, producție Licență anul III.
Un mare actor din România practică în timpul liber preoția. Iar el nu este singurul! Actorul Ovidiu Cuncea, de 48 de ani, este cunoscut publicului pentru rolurile din filme și de pe scena Teatrului Național din București. Când nu îmbracă hainele personajelor pe care le interpretează, artistul își urmează un vis pe care-l are din copilărie, și anume cel de a sluji în biserică.
Teatrul Nottara din Bucureşti ar putea funcționa în trei amplasamente. Care sunt acestea Primăria Capitalei a identificat trei amplasamente în care Teatrul Nottara ar putea să-și desfășoare activitatea, printre acestea aflându-se clădirea ARCUB sau cea a Cercului Militar Național, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
Video Mad Max: Fury Road, desemnat cel mai bun film al anului "Mad Max: Fury Road", în regia lui George Miller și interpretat de Charlize Theron și Tom Hardy, a fost ales cel mai bun film al anului de asociația National Board of Review (NBR), a informat instituția new-yorkeză într-un comunicat citat de EFE.
Violonistul Gabriel Croitoru și romanțele lui Beethoven, la Sala Radio Bach, Beethoven şi Mozart sunt cei trei „titani” ai repertoriului simfonic reuniţi în concertul Orchestrei de Cameră Radio, programat miercuri, 9 decembrie, ora 19.00, la Sala Radio, eveniment derulat sub bagheta lui RĂSVAN CERNAT și cu participarea violonistului GABRIEL CROITORU.
Exclusiv Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu: când va avea Bucureştiul o nouă sală de concerte Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a explicat la Realitatea TV, în timpul emisiunii "Prime Time News", care sunt proiectele pe care doreşte să le pună la punct în următorul an.
Reacția lui Aimee Iacobescu după ce Uniunea Teatrală din România a dezvăluit adevăratul ei venit Aimee Iacobescu a mărturisit zilele trecute că abia trece ziua cu pensia ei mizeră. Reprezentanții Uniunii Teatrale din România o contrazic însă pe actriță, dezvăluind într-un comunicat că aceasta are o pensie de 3.487 de lei.
Alt tip "Visul unei nopţi de vară", de Shakespeare, un fabulos vis erotic pe Scena Mare a TNB Cea mai erotică dintre piesele shakespeariene, aşa cum ne-o înfăţişează, tot mai des, viziunile regizorale contemporane, Visul unei nopţi de vară este următoarea premieră pe Scena Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.
Exclusiv Regizorul Alexander Hausvater, despre închiderea T. Nottara: În bloc locuiesc oameni. Cum ies ei? Regizorul Alexander Hausvater, cel care a regizat mai multe spectacole la Teatrul Nottara, a vorbit la "Jocuri de Putere" despre închiderea teatrului, spunând că actorii s-au întrebat cine este responsabil de faptul că ani de zile teatrul a funcţionat în această clădire, fiind periculos pentru miile de spectatori. El a mai atras atenţia asupra pericolului în care se află cei care locuiesc în blocul în care se află şi Teatrul, la etajele superioare.
Exclusiv Angela Gheorghiu, Acasă la oamenii Realității: Întotdeauna când revin în România mai învăț ceva A cântat pe marile scene ale lumii, iar în această seară, a susţinut un concert extraordinar la Ateneul Român. Spectacolul a fost organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru tratamentul recuperator al victimelor de la clubul Colectiv. Înainte de concert, însă, a fost gazda echipei Acasă la oamenii Realităţii. Este vorba de Angela Gheorghiu, una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de operă din lume.
Cornel Țăranu, despre George Enescu. Cum a orchestrat marele compozitor imnul național Academicianul Cornel Ţăranu a vorbit, într-o ediţie specială la Realitatea TV, despre "Suita română" a lui George Enescu, care începe cu imnul naţional "Deşteaptă-te române". Lucrarea a fost scrisă de Enescu la vârstă fragedă, în adolescenţă.
Anchetă la Hollywood. Un scenarist român îi acuză de plagiat pe producătorii unui film cu Stallone Un scenarist român acuză de plagiat producătorii de la Hollywood. Lucian Ciuchiţă a descoperit că unul dintre scenariile sale ar fi fost copiat în blockbuster-ul Escape Plan în care joacă Arnold Schwarzenegger şi Sylvester Stallone.
Doliu în lumea teatrului. Un renumit actor şi regizor român a încetat din viaţă, la doar 55 de ani Actorul şi regizorul Mircea Anca a decedat, sâmbătă, la vârsta de 55 de ani, "după o lungă luptă cu o boală necruţătoare", informează Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.
Maestrul Ioan Cărmăzan a primit diplomă de excelență pentru cel mai prolific regizor al anului 2015 Organizat de BeAuthentic împreună cu agenția de publicitate și publishing Clara Ilie PR Agency, ediția din acest an a Galei iClara Media Awards, powered by Vox Caffe, s-a bucurat de prezența unui număr impresionant de personalități de marcă din sport, showbiz, afaceri, muzică și film.
Klaus Iohannis a promulgat o nouă zi de sărbătoare naţională. Când are loc Ziua Brâncuşi Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru declararea Zilei Brâncuşi ca sărbătoare naţională, care va fi serbată anual pe 19 februarie, şi care a fost iniţiată ca o "reparaţie morală faţă de refuzul şi umilirea" lui Constantin Brâncuşi de către statul român.
Mitropolitul Ardealului şi filologul Ion Pop, printre noii membri ai Academiei Române Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolit al Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, filologul Ion Pop, fizicianul Nicolae-Victor Zamfir şi istoricul Dorina-Elena Rusu se numără printre cei 20 de noi membri ai Academiei Române, care au fost aleşi joi, de Adunarea generală a forului.
Doliu în lumea culturală din România. O mare personalitate a murit Antoaneta Ralian, una dintre cele mai apreciate traducătoare de limbă engleză, a murit la vârsta de 91, în noaptea de joi spre vineri, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Uniunii Scriitorilor din România.
Unde se vor juca spectacolele Teatrului Notarra: o parte la Cotroceni, o parte la ARCUB Spectacolele Teatrului Nottara se vor juca pe scena Sălii ARCUB, de pe strada Batiştei, conform directoarei ARCUB, Mihaela Păun. Aceasta a declarat că cele două instituții de cultură sunt „surori”, fiind subordonate Primăriei Capitalei. Prin urmare, este normal ca ARCUB, care are acum două săli de spectacol, să ajute Teatrul Nottara.
Cel mai bătrân deţinător al unui premiu Oscar a murit la 102 ani Cel mai vârstnic deţinător al unui premiu Oscar, Elmo Williams, premiat de Academia de film americană pentru montajul imaginii lungmetrajului "La amiază/ High Noon", a murit la vârsta de 102 ani, informează hollywoodreporter.com.
Trupa Queen şi Adam Lambert vor concerta în premieră în România, pe 21 iunie 2016 Trupa Queen şi Adam Lambert vor susţine un concert în premieră în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 21 iunie 2016, informează organizatorii evenimentului, Eventim.
Teatrul Nottara s-ar putea muta într-o clădire cu gradul 2 de risc seismic Actorii de la Teatrul Nottara vor putea juca la sala ARCUB de pe Strada Batiştei. Dacă Teatrul Nottara va accepta această propunere, actorii vor juca într-o clădire cu gradul 2 de risc seismic.
E oficial: Teatrul Notarra va susţine o reprezentaţie în sala de spectacole de la Cotroceni O delegație a Administrației Prezidențiale, condusă de consilierul prezidențial Sergiu Nistor, a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanți ai Teatrului Nottara în urma căreia s-a convenit ca instituția culturală să poată susține o reprezentație, anul acesta, în sala de spectacole de la Palatul Cotroceni.
Cinema Studio din Capitală a fost închis. Clădirea va primi "bulina roşie" Conducerea Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) a suspendat activităţile publice de la cinematograful Studio din Bucureşti, în conformitate cu prevederile Legii nr. 282/2015 pentru modificarea şi completarea OG nr. 20/1994 - măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.