”Discuţiile s-au purtat asupra proiectelor de lege pentru modificarea Codului Penal, Codului de Procedură Penală. Sigur, este contribuţia Ministerului Justiţiei privind transpunerea deciziilor Curţii Constituţionale - deciziile de admitere, deciziile interpretative - şi, de asemenea, pentru consolidarea prezumţiei de nevinovăţie şi confiscare extinsă. După aceea, cunoaşteţi că proiectele au fost trimise prin Guvern, au fost trimise la Parlament, Parlamentul le-a mai adăugat şi alte soluţii legislative şi acum au fost adoptate. Proiectele de lege sunt la Curtea Constituţională, care le va dezbate pe data de 17 septembrie”, a afirmat ministrul Justiției, citat de agerpres.ro.
Toader a mai precizat că a explicat Comisiei de la Veneţia câteva dintre soluţiile adoptate, iar pe 16 şi 17 octombrie va participa, în calitate de membru titular, la sesiunea plenară a a acestui for.
Comisia de la Veneţia, tur de forţă în România. Întâlniri cu Iohannis, Toader, comisia Iordache
Membrii delegaţiei vor avea și discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precum şi cu reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului General, Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Delegaţia va discuta, totodată, cu parlamentari, inclusiv cu membrii comisiei speciale parlamentare pentru modificarea legilor justiţiei, cu asociaţii de judecători şi procurori, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile.