1. Cumpărați alimente de sezon
Fructele și legumele sunt mult mai accesibile ca preț, dar și mai sănătoase dacă le cumpărați când sunt în sezon. De asemenea, anumite alimente pot fi păstrate pentru o perioadă mai îndelungată dacă le băgați la congelator.
2. Planificați-vă mesele
Deși nu pare o soluție, la prima vedere, stabilirea componenței fiecărei mese vă poate salva în momentele de criză în care nu aveți timp să vă pregătiți ceva consistent și alegeți să vă comandați o pizza, de exemplu. În acest mod, vă asigurați că tot ce ați cumpărat, de la supermarket, va fi gătit.
3. Nu aruncați resturile
Depozitați în frigider resturile rămase de la mesele principale. Vă vor fi de folos atunci când veți dori să serviți o gustare.
4. Nu cumpărați semipreparate
Alegeți să vă pregătiți singuri în casă alimentele cumpărate decât să le achiziționați gata gătite.
5. Beți apă și ocoliți răcoritoarele
Alegeți apa, în schimbul unei băuturi dulci și acidulate. Un plus pentru sănătate și, de asemenea, pentru buzunar: este gratis.
6. Luați de la sursă
Piața poate fi o soluție mult mai bună decât supermarket-urile. Prospețimea este garantată, iar șansa de a găsi un preț mai bun sau a-l negocia este mult mai mare decât în cazul unui hipermarket.
7. Alegeți cantitatea mai mică
Carnea este delicioasă, știm, însă alegerea acelei porțiuni mai mici, dintr-un pui, de exemplu, vă poate asigura o digestie mai ușoară, cât și un preț mai scăzut al produsului cumpărat.
8. Pachețelul din copilărie, o soluție și acum
Alegeți să vă pregătiți prânzul de acasă pentru a nu risca să cumpărați ceva bogat în calorii. Salvați și bani și reduceți și din riscul de a consuma mai multe calorii.
9. Organizați-vă alimentele din frigider
Păstrați-vă o ordine în produsele care ajung în frigider. Triați-le zilnic și, în felul acesta, evitați să cumpărați același produs de două ori sau să aruncați din alimente.