Într-un raport al IGPR, aprobat de şeful Poliţiei Române, se precizează că au fost atenţionaţi doi poliţişti trimiși să asigure ordinea la fața locului. Unul dintre ei, agent principal, nu a întocmit fişa de intervenţie la eveniment. Iar șeful subunităţii nu a coordonat, sprijinit şi îndrumat aplicarea procedurii de către subordonatul său în mod corespunzător.
În ceea ce o privește pe femeia procuror care pare să fi bruscat copilul, unul dintre angajații forțelor speciale are altă variantă. Fetița "căzuse din brațele doamnei procuror", așa că el a ajutat-o, ridicând-o de o mână, în timp ce procurorul o ținea de cealaltă.
În raport mai scrie că membrii familiei în care micuța și-a petrecut șapte ani au agitat-o pe fetiță, în loc s-o liniștească.
Val de anchete în cazul fetiței din Mehedinți. Familia adoptivă reacționează
Un caz dramatic, multe întrebări fără răspuns. În cazul adopției cu scandal de la Mehedinți, niciun oficial nu reușește să spună de ce o hotărâre definitivă nu a fost pusă în aplicare timp de două luni. Ministrul Muncii anunță anchete, Avocatul Poporului se sesizează, premierul intervine... Dar problema de fond rămâne: de ce, dacă se știa că fetița a fost adoptată în mod legal, nimeni nu a pregătit-o pentru schimbarea care urma să se producă în viața ei. Și de ce procurorul a intervenit atât de brutal?
Scandalul în cazul fetiței de 8 ani din județul Mehedinți care a fost adoptată de o familie de români din America este departe de a se fi încheiat.
Când cazul a devenit public, a apărut și un val de reacții în rândul autorităților. Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că, luni, va prezenta un raport premierului și tot luni încep anchete la Protecția Copilului din Mehedinți și Dolj.