"Aproape toate locurile de cazare sunt rezervate, iar condițiile de schi sunt bune. Telegondola funcționează, așa că turiștii care vin cu mașina pot să-și lase autoturismele în partea de jos a stațiunii, fără să mai urce și să aglomereze drumul de acces sau parcarea de la intrarea în Straja", a declarat sâmbătă șeful Salvamont Lupeni, George Resiga.
Salvamontiștii recomandă turiștilor să nu se aventureze pe traseele din afara stațiunilor montane, deoarece există riscul producerii unor avalanșe locale în zonele înalte, la peste 1.300 de metri altitudine.
"În zona înaltă din masivele Vâlcan și Retezat a nins mult, iar zăpada s-a așternut pentru cea veche, înghețată. De aceea, nu excludem posibilitatea apariției unor avalanșe la peste 1.300 de metri altitudine. Le recomandăm turiștilor să rămână pe domeniile schiabile amenajate și să renunțe, cel puțin pentru moment, la practicarea schiului de tură", a explicat Resiga.
Salvamontiștii sunt prezenți în toate stațiunile montane hunedorene, în Straja fiind asigurat serviciul de permanență cu câte șapte oameni pe tură.
În ultimele patru zile, salvamontiștii au intervenit în 24 de cazuri de incidente pe pârtii, pentru opt persoane fiind necesară transportarea răniților la spital, după ce au suferit fracturi la mâini sau picioare, iar altele au acuzat traumatisme craniene.
România sub zăpadă. În ce zonă STRATUL DE ZĂPADĂ depăşeşte la 50 cm şi ajunge până la 80 de cm
Peste 2.000 de turiști erau prezenți sâmbătă în stațiunea montană Straja, din Valea Jiului, unde stratul de zăpadă pe pârtii era cuprins între 50 și 80 de centimetri, iar condițiile de schi erau foarte bune pentru practicanții sporturilor de iarnă.
;
} else {
document.querySelector("#permanent-position-after-image").innerHTML += "
\n \n
\n
;
}