"Am mai închis un capitol greu, cel de Muncă. Avem mai multe simulări, urmează să evaluăm impactul. Mai sunt încă două capitole - Justiție și Finanțe.
Astăzi a fost doar Alina Ghorghiu, care este specializată pe Justiție, nu au fost nici Robert Cazanciu, nici Maia Teodoroiu. Avem 2-3 variante și așteptăm impactul să fie simulat. Asta înseamnă că sunt procente diferite. Săptămâna viitoare cred că vom fi în măsură să prezentăm fiecare capitol pe Muncă. Prezentăm acest capitol împreună, după ce avem impactul. Este un pachet integrat: pensii, alocații, salariul minim.
Venim săptămâna viitoare cu acest pachet și îl vom prezența în funcție de execuția bugetară. Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie", a afirmat Ciolacu.
Liderul PSD a precizat că este normal să nu dea mai multe detalii pe marginea acestui subiect având în vedere că sunt 2-3 variante pe masă, asupra cărora se va lua o decizie în funcție de impactul bugetar.
"Nu vreau să îi mint pe români", a argumentat liderul social-democraților.
Cât privește taxa de solidaritate pe lux, el a arătat că PSD susține în continuare acest lucru, în ciuda opiniei exprimate în spațiul public de liberali, prin vocea premierului interimar Florin Cîțu.
"E o taxa pe activele de lux și veniturile de lux - noi o susținem în continuare. (...) Urmează să stabilim pragurile, în funcție de pachetul de măsuri, pentru că toate lucrurile sunt legate.
Nu a vorbit nimeni de taxe noi, ci de o taxă modică pe care și-o permit anumite persoane să o plătească. Nu se atinge nimeni de veniturile clasei medii din România. Luxul e lux. De obicei luxul și prostia se plătesc", a transmis Ciolacu.