Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Copiii spun un "Nu" hotărât pandemiei de Covid-19

Valul 4, NECRUȚĂTOR cu copiii: 180 de minori, infectați cu COVID-19, 14 dintre ei internați la Terapie intensivă

Pandemia de coronavirus afectează din ce în ce mai mulți copii din România, pe zi ce trece fiind raportate noi cazuri de infectare apărute în rândul celor mici. Odată cu apariția valului 4 al pandemiei, chiar și în bilanțul zilnic făcut public de autorități a început să fie raportat numărul de copii infectați, precum și cel al minorilor aflați internați în spitale, respectiv în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) ale unităților medicale din țară.

Distribuția COVID-19 pe județe

România, lovită CRUNT de noul val al COVID-19! Care sunt județele cel mai afectate și unde se aplică SCENARIUL GALBEN

Media națională este în continuă creștere, ajungând la 1,46, fapt ce presupune peste un caz de infectare cu COVID-19 la 1000 de locuitori. 5 județe se află deja în secnariul galben. Vorbim despre Satu-Mare (2,91), Ilfov (2,37), Bistrița-Năsăud (2,13), Timiș (2,08), și municipiul București, cu un indice de 2,05, fapt ce atrage după sine noi restricții. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul COVID-19.

Coronavirus

Expert în sănătate publică, AVERTISMENT cutremurător: "Ne aşteaptă o iarnă cu multe restricţii. Pregătiţi-vă!"

Nici bine nu ne-am revenit după valurile anterioare ale Covid-19 că deja începem să primim avertismente de la experți legate de situația care urmează, având în vedere explozia de infectări din ultimele zile, aglomerarea unităților medicale cauzată de faptul că varianta Delta, mai contagioasă a noului coronavirus, a devenit dominantă și în țara noastră. Un astfel de avertisment este făcut și de expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, care susţine că pe români îi aşteaptă o iarnă lungă, cu multe restricţii din cauza pandemiei COVID. "Pregătiţi-vă!", este avertismentul specialistului.

Joe Biden, președintele SUA / Foto: ProfiMedia

Joe Biden se PRĂBUȘEȘTE în sondaje! La cât a ajuns popularitatea sa și ce îi nemulțumește cel mai tare pe americani

Popularitatea preşedintelui american, Joe Biden, în cadere liberă. Cel puțin așa arată rezultatele ultimului sondaj de opinie Reuters/Ipsos, potrivit căruia popularitatea lui Joe Biden a ajuns la cel mai scăzut nivel din timpul preşedinţiei sale. Principalele nemulțumiri ale americanilor par să fie legate de răspunsul liderului de la Washington la pandemia de coronavirus.

Cpirian Robert Tamaș, primar comuna Șuletea, jud. Vaslui / Foto: Facebook

Primarul care a amenințat Guvernul, vizat într-un dosar penal. "Suntem pregătiți să ne apărăm drepturile", spune edilul

Ciprian Tamaș, primarul comunei vasluiene Şuletea, care i-a amenințat cu ”furci, coase și securi” pe cei care vor veni să îi vaccineze anti-Covid pe locuitorii comunei sale care nu doresc acest lucru, și-a explicat poziția, în această dimineață, la Realitatea PLUS. Edilul susține că nu este împotriva vaccinării, însă crede că fiecare ar trebui să fie liberă să aleagă ce vrea să facă și să îi fie respectată alegerea. "Suntem pregătiți să ne apărăm drepturile", este mesajul transmis de Ciprian Tamaș. Primarul este acum vizat într-un dosar penal deschis de IPJ Vaslui. 

Steagul Franței

O româncă, desemnată secretarul general al unui orășel din Franța. Ce spune edilul despre noul angajat

Avem și români plecați în afara granițelor țării care ne fac cinste și cu care putem să ne mândrim. Este și cazul unei românce care a preluat recant postul de secretar general al primăriei localității Saint-Ouën-des-Toits, din regiunea Loarei, post rămas vacant la sfârșitul lunii iunie. Colegii săi o apreciază pentru profesionalismul dovedit, lucru recunoscut chiar de către edilul localității franceze. 

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, despre scăderea calității sistemului educațional românesc: "Am ajuns la un punct de minimum, dacă nu ne redresăm, o vom plăti cu toții"

Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște - făcând o comparație între sistemul educațional românesc actual și cel pe care l-a urmat chiar el, în tinerețe - că a scăzut continuu calitatea educației, fapt cel îl pune pe diverse motive, nu neapărat legate "strict de educație". "Opinia mea e că am ajuns la un punct de minimum, în care dacă nu ne redresăm, să începem să creștem calitatea educației, o vom plăti cu toții! Mai întâi elevii și studenții, apoi noi toți, întreaga societate", atrage atenția ministrul.

Înțepătură țânțar

2 noi cazuri de infecție cu virusul ucigaș West Nile, în România. Câte persoane s-au infectat până în prezent și ce recomandări face INSP

Alte două cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate în România, acestea fiind raportate în Bucureşti şi în Giurgiu. Alarmant este faptul că în prezent sunt şapte cazuri confirmate în perioada 7 iunie - 15 septembrie, iar o persoană dintre cele infectate a decedat, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Vladimir Putin, președintele Rusiei / Foto: Profimedia

Putin face ANUNȚUL: "Nu una, nu două, ci câteva zeci de persoane care s-au îmbolnăvit de coronavirus”

La doar câteva zile după ce în media internaționale au apărut informații potrivit cărora președintele Rus, Vladimir Putin, ar fi intrat în carantină ca urmare a faptului că mai multe persoane din anturajul său au fost diagnosticate cu Covid-19 a venit și anunțul liderului rus. Acesta confirmă informața, precizând că „nu una, nu două”, ci zeci de persoane din anturajul său au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2. 

Copii testați pentru febră

Previziunile specialiștilor se ADEVERESC: Numărul copiilor infectați cu COVID19, în continuă CREȘTERE. Care este procentul celor vaccinați

Varianta Delta, devenită dominantă în România, stârnește din ce în ce mai multă îngrijorare, și asta doarece afectează tot mai mulți copiii, dar și tinerii fără cormobidității, categorii care până de curând nu erau afectate de noul coronavirus. O demonstrează chiar cifrele din bilanțul zilnic dat publicității de autorități. În prezent, din totalul pacienților internați în spitalele din țară, 167 sunt minori. Și mai grav este faptul că 9 copii sunt internați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). În tot acest timp, vaccinarea, consideartă singura soluție pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, merge foarte lent. Potrivit unei informări emise de autorități, 8197 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani sunt vaccinați cu doar o doză de vaccin anti-Covid (0,98%) și doar 31.354 sunt imunizați în regim complet (3.74%). Numărul minorilor nevaccinați cu vârstă între 12 și 15 ani este de 799.623, ceea ce înseamnă 95,295 din populație. 

Sală de clasă goală

O școală din Sectorul 3 al Capitalei își închide porțile la 3 zile de când le-a deschis. Activitatea se mută în online

Nici bine nu s-au deschis școlile că au și început să se închidă. Mai exact, să se treacă în online. Asta la doar 3 zile de la debutul anului școlar 2021-2022. Vorbim despre elevii care învață în corpul A al Școlii 75 „Leonardo da Vinci” din Sectorul 3 al Capitalei. Aceștia vor face orele online timp de 14 zile, ca urmare a apariției unui caz de coronavirus în rândul unei angajate. 

Vaccinare China

China, anunțul MOMENTULUI! Care este procentul copiilor vaccinați, cu vârste între 12 și 17 ani

În plină extindere a valului 4 al pandemiei de coronavirus în întreaga lume ca urmare a apariției variantei Delta, mult mai contagioase, a COVID-19, China face un anunț important. Mai exact, autoritățile chineze susțin că au vaccinat complet contra coronavirusului 91% dintre elevii cu vârste între 12 și 17 ani. Anunțul vine într-un moment crucial, având în vedere că varianta Dellta a noului coronavirus afectează în principal copiii și populația tânără.