Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Daniel Cadariu, ministrul Turismului
Ministrul Turismului recunoaște că prețurile de pe litoral sunt exagerate! Cadariu: Statul nu poate interveni într-o economie de piață
Ministrul Turismului Daniel Cadariu a comentat, joi, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "Deschide lumea", de la Realitatea PLUS, situația de pe litoralul românesc, pornind de la prețul exorbitant pe care unii operatori privați îl cer turiștilor pentru a-și pune cearceaful pe plajă, și până la faptul că în uenele stațiuni pare să "bată vântul", fapt ce atrage după sine disperarea proprietarilor. "Statul nu poate interveni mercurial într-o economie  de piață", a afirmat Cadariu
Kim Jong un
Coreea de Nord a recunoscut independenţa regiunilor separatiste Lugansk și Donețk! REACȚIA Kievului
Phenianul recunoaște independența regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk. Coreea de Nord nu a confirmat informația prin Ambasada sa la Moscova. Reacția Kievului nu a întârziat să apară. Această recunoaştere ar fi a treia, după cea din partea Siriei, la sfârşitul lui iunie, şi cea din partea Rusiei, cu câteva zile înainte ca Moscova să-şi lanseze ofensiva împotriva Ucrainei, în februarie.
Nelu Tătaru/ Foto: INQUAM/Octav Ganea
Nelu Tătaru, la Realitatea PLUS: "Dacă nu respectăm regulile, putem ajunge iar la RESTRICȚII. Trebuie avută altă abordare față de 2020"
Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru a vorbit, marți seara, în exclusivitate în cadrul emisiunii "Controversat", de la Realitatea PLUS, despre explozia de infectări cu COVID-19 din ultimele zile. Tătaru a precizat, astfel, că "trebuie să avem o altă abordare față de 2020", subliniind că "dacă nu respectăm regulile, putem ajunge iar la restricții", așa cum s-a întâmplat în valurile precedente ale pandemiei de coronavirus. Potrivit fostului ministru, spitalele s-au adaptat la noul val COVID, chiar dacă se acționează în continuare cu tratament simptomatic. Numai în ultimele 24 de ore, peste 4.000 de români au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Ministerul Sănătății a reluat, începând de astăzi, raportarea zilnică a îmbolnăvirilor. 
Cătălin Predoiu și Marco Buschmann, ministrul german al Justiției/ Foto: Ministerul Justiției
Predoiul, la Consiliul JAI de la Praga: Progresele înregistrate de România în domeniul judiciar trebuie recunoscute
ȚProgresele înregistrate de România în domeniul judiciar trebuie recunoscute", iar judecătorii şi procurorii români nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii lor europeni", a afirmat, marţi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Diplomatul român a participat la sesiunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată de Președinția cehă a Consiliului UE la Praga, relatează Ministerul Justiției, într-un comunicat.
Controale la sânge ale ANPC, în plin sezon estival, la operatorii economici din Brașov și Prahova! NEREGULIE găsite și primele MĂSURI luate - GALERIE FOTO
Controale la sânge ale ANPC, în plin sezon estival, la operatorii economici din Brașov și Prahova! NEREGULIE găsite și primele MĂSURI luate - GALERIE FOTO
Începând de la 1 iulie, pe lângă structura tradițională de control dedicată litoralului Mării Negre și Deltel Dunării, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a mai înființat, în premieră, încă patru structuri similare, dedicate perioadei de vacanță din sezonul estival 2022, anunță instituția, într-un comunicat de presă.
Vijelii
Vijelii puternice, în România! Vremea se schimbă radical: cod portocaliu de furtuni cu grindină, inclusiv în Capitală
Potrivit meteorologilor, va ploua în mai multe județe ale țării începând de astăzi, de la prânz, și până mâine, la prânz. Aversele vor fi torențiale. Vorbim însă și de vijelii, însoțite de averse de vânt care pot atinge 70-80 de km/h. În plus, se așteaptă ca, pe alocuri, cantitățile de apă să depășească chiar și 80l/mp. De asemenea, o serie de alte zone sunt sub avertizare Cod galben, de miercuri de la ora 10.30, și până joi la ora 12.00.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Zelenski: "Forţele ruse au o singură sarcină - să ia viaţa oamenilor". APEL pentru livrări consistente de arme din Occident
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a reluat apelul lansat către Occident pentru mai multe livrări de arme, insistând în special asupra sistemelor de apărare antirachetă, necesare pentru a putea apăra oraşele ucrainene. Apelul liderului de la Kiev vine în contextul în care trupele rusești sunt angajate în lupte grele susținute de focuri de artilerie pe scară largă, în timp ce lansează o ofensivă majoră pentru regiunea Donețk. Avântul armatei lui Putin pare să aibă legătură cu recenta victorie în provincia Luhansk.
Război Rusia-Ucraina, ziua 133. Sloviansk, Donețk Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 133: Alertă în Sloviansk, orașul vizat de Putin pentru a cuceri Donețk. Evacuarea civililor - dificilă - LIVE TEXT
Au trecut 133 de zile de la debutul invaziei ruse în Ucraina. Țara condusă de Volodimir Zelenski se confruntă, în prezent, cu o ofensivă majoră pentru regiunea ucraineană Donețk. Alarmele anti-aeriene au sunat înspăimântător în aproape toată țara. S-a dat alerta în Sloviansk, orașul vizat de Putin în strategia cuceririi Donețk. Președintele Zelenski a transmis un nou mesaj către Occident, dar și unul liderului de la Kremlin.
Tren - imagine de arhivă
CFR Călători dă vina pe căldură pentru că instalațiile de climatizare nu pot funcționa optim
CFR Călători informează, referitor la căldura sufocantă din vagoanele de tren înregistrate în ultimele zile, că instalațiile de climatizare din trenuri nu mai pot atinge valorile de regim optim de funcționare când temperatura exterioară depășește 35°C. România - spun reprezentanții CFR Călători, "este încadrată în zona climatică II, ceea ce înseamnă că temperatura maximă optimă pentru funcționarea în parametri nominali ai vagonului este de +35°C, iar umiditatea de maxim 65%".