sare de masa: este sarea alba si fina pe care cam toata lumea o are acasa. Are un continut de sodiu de 97-99% si in cele mai multe cazuri contine si aditivi alimentari.
sare iodata: sarea de masa imbogatita cu iod stimuleaza capacitatea de invatare si dezvoltarea fizica si este recomandata mai ales persoanelor cu afectiuni tiroidiene. Se dizolva mai repede decat alte tipuri de sare si este buna atat la salate, cat si la gatit.
sare kosher: aceasta sare nu are iod adaugat, este granuloasa, iar pentru ca se dizolva usor poate fi folosita intr-o multime de preparate. Se recomanda sa fie adaugata la final. Numele de „koser” provine din bucataria evreiasca, unde se foloseste la pregatirea carnurilor, pentru a fi pastrate mult timp.
sare de mare: este unul dintre cele mai apreciate tipuri de sare datorita mineralelor pe care le contine. Se obtine prin evaporarea apei ma rine, in urma acestui proces rezultand o sare umeda, cu o tenta de culoare gri. Unele tipuri de sare de mare de pe piata pot fi combinate cu diverse condimente pentru un gust cat mai complet.
Mai multe aici.