Anxietatea este o afecțiune care afectează foarte multă lume și are mai multe simptome. De exemplu, dacă treci prin mai mult de o criză de panică în ultima lună de zile sau dacă te temi de repetarea ei sau ești nervos și anxios majoritatea timpului. D asemenea, dacă neliniștea este legată de situații, care pentru alții sunt inofensive, înseamnă că suferi de anxietate. De asemenea, dacă manifești frecvent simptome de insomnie, tremurături, incapacitatea de concentrare, mușchi încordați sau palpitații cardiace, spun doctorii.
Semnele anxietății pot fi diverse și pot diferii de la o persoană la alta. Fiecare recunoaște anxietatea ca fiind o stare de neliniște excesivă.
Iată cum scapi de anxietate si ce metode trebuie sa aplici pentru asta.
Respiră!
Respirația este cea mai eficientă măsură împotriva anxietății, spune profesorul de medicină, doctorul Andrew Weill. De asemenea, specialistul recomandă exercițiile de yoga pe lângă cele de respirație. Inspiră pe nas patru secunde, apoi ține-ți respirația șapte secunde și expiră pe gură opt secunde. Această tehnică a profesorului, trebuie repetată pe parcursul zilei în reprize de un minut.
Stabilește-ți contacte umane
Sentimentul de a fi angrenat într-o activitate duce la diminuarea anxietății. În situația în care te afli izolat la domiciliu, recomandate sunt exercițiile fizice care pot fi practicate în incinta locuinței. Iar pentru asta poți apela la un antrenor de fitness care te poate ajuta prin intermediul mediului online. De asemenea, tot online poți găsi numeroase video-uri, unde profesioniștii te învață cum să faci sport și mișcare chiar dacă stai în casă.
Meditează sau roagă-te
Practicați un anumit tip de meditație sau rugați-vă pentru cel puțin 15 minute pe zi. Cercetările arată că meditația ajută la diminuarea semnificativă a anxietății. Psihiatrul Bernard Vittone spune că trebuie să ne concentrăm pe o anumită mantră sau rugăciune, iar în acest timp trebuie să ne golim mintea de orice alt gând.
Elimină sursele care îți distrag atenția
Persoanele anxioase trebuie să reducă stimularea, adică să evite sursele care îi produc sau întrețin starea de anxietate. Spre exemplu închide telefonul, televizorul sau orice sursă care îți alimentează starea de neliniște.Vei vedea cum scapi de anxietate.
Împărtășește cuiva supărarea
Niciodată să nu treceți singur printr-un necaz. Când vorbim despre grijile proprii, toxicitatea gândurilor se risipește , spune doctorul Hallowell. Vorbind despre ele veți găsi mai ușor soluții și veți înțelege că neliniștile nu sunt de nerezolvat.
Redu consumul de cofeină
Nimic nu este mai rău pentru anxietate decât cofeina, spune psihiatrul Bernard Vittone. Conținută în alimente precum ciocolata, cafeaua, ceaiuri, cola, băuturi energizante, cofeina afectează neurotransmițătorii din creier, provocând anxietatea. Cercetările au arătat că persoanele predispuse la anxietate sau la atacuri de panică sunt deosebit de sensibile la efectele cofeinei.
Evită alcoolul
Băuturile alcoolice pot exacerba anxietatea. Inițial, imediat după ingerare, alcoolul diminuează anxietatea, spune doctorul Vittone, dar când se elimină din organism, efectul este contrar, adică se accentuează anxietatea. Adesea oamenii sunt mai anxioși a doua zi după un chef, de aceea specialistul recomandă limitarea consumului de alcool la 1-2 pahare pe zi.
Încearcă sa te calmezi cu un ceai de valeriană
De-a lungul timpului oamenii au încercat diverse metode pentru a reduce și a scăpa de anxitate. Conform fitoterapeutului Douglas Schar, anxioliticul cel mai fără riscuri și la îndemână ar fi valeriana. Deși, se recomandă înlăturarea sursei anxietății, poți totuși diminua stare de anxietate consumând un ceai de valeriană.
Citeste continuarea pe Almanah Online