Indiferent de vârstă, îngrijirea pielii este importantă. Hidratarea și curățarea adecvată sunt pași esențiali pentru a-i păstra aspectul frumos și sănătos.
Fiecare dintre noi se confruntă la un moment dat cu diverse probleme ale tenului, mai ales după vârstă de 25-30 de ani. Atunci este momentul când pielea începe să arate semne de îmbătrânire, iar noi începem să ne informăm, să testăm și să experimentăm diverse produse și ingrediente, că să găsim soluția pentru a încetini sau ameliora acest proces.
Poate ai auzit de BAKUCHIOL, în caz că nu, în acest articol vei descoperi tot ce e important să știi despre acest INGREDIENT ANTI-RID DE NOUĂ GENERAȚIE.
Ce este BAKUCHIOL?
BAKUCHIOLUL provine din plantă Babchi, originară din Asia, acolo unde a fost folosit în medicamentele indiene și chinezeșți. Astăzi, ingredientul crește rapid în popularitate pe măsură ce oamenii caută înlocuitori pe baza de plante în rutinele de îngrijire. Beneficiile de care te poți bucură odată ce începi să folosești ingredientul sunt caracteristicile pe baza de plante, care oferă îngrijire naturală, eficientă anti-rid și are proprietăți antibacteriene.
Serumurile și cremele cu BAKUCHIOL sunt foarte eficiente în îngrijirea tenului și, în același timp, nu sunt agresive cu pielea. Prin urmare, chiar dacă suferi de anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemă, psoriazisul sau dermatita, Bakuchiolul este un ingredient adecvat și recomandat pentru pielea sensibilă.
BAKUCHIOL vs Retinol
Bakuchiolul și Retinolul sunt tot mai des comparate, deoarece au beneficii comune pentru piele, dar reacționează diferit cu această. Ambele ajută la ameliorarea ridurilor, ajută la îmbunătățirea fermității și elasticității pielii și la stimularea producției de colagen din piele.
Cu toate acestea, BAKUCHIOL are câteva avantaje în plus pe care este bine să le cunoști, mai ales dacă pielea ta este mai sensibilă, iar retinolul nu este cel mai bun prieten cu ea.
Este potrivit pentru pielea sensibilă
Retinolul poate irită pielea, provocând uscăciune, roșeață, mâncărimi. Pur și simplu, retinolul poate să nu fie potrivit pentru pielea ta. Bakuchiolul, în schimb, nu oferă aceste reacții adverse, ci accelerează schimbarea celulară și lucrează pentru a-ți calmă și vindecă pielea, nu o irită și oferă aceleași beneficii precum Retinolul.
Nu cauzează sensibilitate la soare
Este bine cunoscut că atunci când folosești retinol, este esențial să aplici cu strictețe un produs cu factor de protecție solară (FPS). De ce? Una dintre proprietățile retinolului este regenerarea pielii, iar asta înseamnă îndepărtarea stratului protector al pielii. Acest lucru mărește sensibilitatea pielii la soare, fiind predispusă la roșeață sau iritare. Bakuchiol, pe de altă parte, se poate folosi în siguranță și dimineață (deci în timpul zilei, când pielea este expusă la soare), fără a avea un impact asupra nivelului de sensibilitate la soare al pielii tale, dar bineînțeles și seară. FPS-ul rămâne un pas important în rutină de îngrijire din fiecare dimineață, indiferent dacă folosești retinol sau bakuchiol.
Pielea uscată nu mai este o problema
Am mai menționat deja că Retinolul este responsabil în multe cazuri pentru uscăciunea pielii sau senzația de “piele care ține”. Dacă tenul tău tinde să fie ceva mai uscat, în special în sezonul rece, retinolul accentuează această tendință, iar tu trebuie să oferi și mai multă hidratare tenului tău. Bakuchiolul, pe de altă parte, nu usucă pielea, ci îi menține suplețea și acționează în profunzime, pentru a oferi pielii îngrijirea și hidratarea de care are nevoie.
Este extrem de simplu să introduci Bakuchiolului în rutină de îngrijire
Introducerea retinolului în rutină nu este un pas atât de simplu. Retinolul trebuie introdus pentru prima dată în sezonul rece, într-o rutină cât mai simplă, doar seară, cu utilizări rare – de la folosirea produsului o dată pe săptămâna, la introducerea lui de 2-3 ori pe săptămâna. Trebuie să oferi pielii timpul necesar pentru a se acomoda cu ingredientul. În cazul Bakuchiolului, acesta nu creează reacții adverse, poate fi aplicat chiar și de două ori pe zi, dimineață și seară, fără să trăiești cu frică de a-ți sensibiliza tenul.