Oamenii de știință chinezi consideră că beneficiile antiîmbătrânire s-ar putea datora unor compuși puternici prezenți în ceai. De-a lungul timpului, cercetările au indicat faptul că ceaiul negru este bogat în substanțe care pot îmbunătății sănătatea inimii, intestinelor și a creierului.
De asemenea, studiile efectuate pe animale au sugerat că flavonoidele - compus prezent în ceai - ar putea prelungi durata de viață la viermi, muște și chiar șoareci.
Ceaiul cu care kilogramele se topesc SĂNĂTOS, de la o zi la alta. Planta se află în frigiderul oricui
Specialiștii de la Universitatea Sichuan din Chengdu, China, au analizate date de la 5.998 de britanici cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, precum și de la 7.931 de persoane din China cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani.
Ei au fost întrebați despre consumul de ceai, inclusiv despre tipul de ceai consumat - cum ar fi verde, negru, galben sau oolong (un ceai tradițional chinezesc) - și despre câte cești beau pe zi, scriu specialiștii. Ulterior, oamenii au comparat markerii de îmbătrânire dintre participanți, inclusiv tensiunea arterială, colesterolul și procentul de grăsime corporală, pentru a le calcula vârsta biologică.
Ceaiul-minune care accelerează creșterea părului. Are numeroase beneficii pentru sănătate
Savanții au descoperit că băutorii de ceai „prezentau" tipare care semnalau o îmbătrânire biologică mai lentă. Acești participanți erau „mai degrabă” de sex masculin. Ei consumau alcool și aveau o dietă mai sănătoasă.