"Darius Vâlcov nu a recunoscut infracțiunea de trafic de influență. Nu a recunoscut nimic. Noi, apărarea, am spus astăzi că nu există niciun indiciu care să ne ducă la suspiciunea că s-a săvârșit o astfel de infracțiune", a spus Lucia Furtună, după terminarea procesului.
Avocata a mai spus că Darius Vâlcov nu a distrus probe, așa cum susțin procurorii DNA, iar mass-media vehiculează "tot felul de scenarii" cu denunțuri și acuzații.
"V-ați întrebat la cine era seiful? Există vreo dovadă din care să rezulte cu certitudine că acel seif ar fi fost al domnului Vâlcov sau că acele bunuri din seif ar fi fost ale lui? Încă nu", a adăugat avocata.
Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas joi în pronunțare pe cererea DNA privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Darius Vâlcov.
Potrivit DNA, în cursul anului 2009 Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, județul Olt, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).
În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.