”Simplul fapt că este o variantă nouă nu înseamnă că este mai infecțioasă”, a spus Frank Niederbühl, directorul general al clinicii medicale Garmisch-Partenkirchen.
Și directorul adjunct medical al unității, Clemens Stockklausner, a spus că nu este cazul ca populația să se panicheze. "Trebuie să așteptăm secvențierea completă. Nu putem spune deloc în acest moment dacă această (mutație) are vreo relevanță clinică", a declarat oficialul.
Tot ce se știe până în prezent este că probele recoltate de la cei 35 de pacienți au fost deja trimise la Spitalul de Charite din Berlin pentru o examinare mai amănunțită.
Stockklausner a subliniat însă că noua mutație este diferită de cele descoperite relativ recent în Marea Britanie și Africa de Sud. Din ce se știe până în prezent, ambele variante sunt mai infecțioase, deși niciuna dintre acestea nu a condus, cel puțin nu până acum, la cifre mai mari în ceea ce privește rata mortalității populației.
Poate și mai semnificativ decât atât, se pare că noile variante nu reduc eficacitatea vaccinurilor existetnte până în prezent, spun experții medicali.
Rata noilor infecții cu COVID-19 a scăzut în ultimele zile, în Germania, iar ocuparea unităților de Terapie intensivă de către pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut cu 10-15 procente, potrivit ministrului Sănătății, Jens Spahn.
În prezent, Germania se află pe locul 10 la nivel mondial în topul țărilor cel mai afectate de pandemia de coronavirus, cu 2.059.314 cazuri de contaminări confirmate și 48.105 de decese.