În același dosar au mai fost trimise în judecată două persoane. Este vorba despre Carmen Stejeroiu, fosta șef a Serviciului Fond Cinematografic din CNC, și Gabriela Dincă, angajat al Serviciului Fond Cinematografic. Potrivit DNA, fostul director al instituției este suspectat de 33 de infracțiuni de abuz în serviciu, iar ceilalți doi, de 27 astfel de fapte.
În perioada 2006-2016, cei trei inculpați au încheiat 84 de contracte din fonduri publice pentru care Centrul Cinematografiei a plătit 51.106.409 de lei. În urma intervenției acestora, nouă producători de film, care nu ar mai fi avut dreptul la finanțare, au obținut-o ilegal. Unul dintre motivele pentru care aceștia ar fi trebuit respinși este faptul că nu și-au respectat obligațiile contractuale. În rechizitoriul anchetatorilor este menționat demersul unuia dintre directorii care i-au succedat lui Șerbanescu și care a cerut instituirea unei popriri asupra conturilor uneia dintre societățile debitoare, în valoare de 262.036 lei.
În cauză, Centrul Național al Cinematografiei s-a constituit parte civilă, cu suma de 46.785.781 de lei. Instanța a dispus măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de cei trei inculpați.
Dramaturgul Eugen Șerbănescu neagă acuzațiile. Într-o postare pe Facebook, DNA este acuzată de dezinformare.
”DNA dezinformează fără rușine presa și opinia publică mințind într-un comunicat că Eugen Șerbănescu ar fi finanțat ilegal filme. Reamintim tuturor, inclusiv procurorilor DNA și știriștilor după ureche, că finanțările filmelor au fost făcute, potrivit legii, acum 10-12 ani, de către Consiliul de Administrație al CNC, în urma unor concursuri. Rechizitoriul nu incriminează nicio așa-zisă finanțare ilegală. Comunicatul de presă aiurează”, arată comunicatul de pe pagina de Facebook.