Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:













Un nou scandal sexual în învățământul superior. Sursa foto: Pixabay
Un nou scandal sexual, pe cale să zguduie învățământ. Profesor universitar din Sibiu, acuzat de agresiuni împotriva studenților
Continuă șirul agresiunilor sexuale în școli. După cazul sociologului Alfred Bulai acuzat de abuzuri sexuale cu eleve, care a zguduit toată țara, unui alt profesor universitar i se aduc aceleași acuzații. De data aceasta este vorba despre un profesor de psihologie de la o universitate din Sibiu care, din spusele studenților, obișnuiește să atingă picioarele fetelor sau să le tragă de tricouri.






Cartoful dulce, noua vedetă de Dăbuleni, alături de mult mai celebrul pepene. Foto/Profimedia
Pepenele nu mai este regele de la Dăbuleni. Cartofii dulci, noua vedetă a agriculturii doljene
Centrele de Cercetare din România se laudă cu numeroase tipuri de legume pe care a reușit să le adapteze la toate anotimpurile. Dacă la Buzău, specialiștii s-au lăudat cu pepenele de iarnă și roșiile cu țepi, cercetătorii din Dăbuleni au reușit să cultive trei tipuri diferite de cartofi dulci, cu miez alb, portocaliu și mov. Legumele bogate în fibre, originare din America, se vând cu prețul de șapte lei pe kilogram. 

Dovezi năucitoare despre cum acționa statul paralel în justiție. Foto/Profimedia Exclusiv
Dezvăluiri din perioada sumbră a justiției române, în care Statul Paralel era în plină glorie. „Cine intra în DNA și nu denunța pe nimeni, ieșea cu cătușe!”
În perioada de glorie a statului paralel ar fi fost fabricate pe bandă rulantă numeroase dosare penale la comandă. Presiuni uriașe ar fi fost asupra avocaților, procurorilor și judecătorilor care aveau un rol cheie în aceste anchete. Toate aceste manevre din sistem dar și alte dezvăluiri vi le prezentă jurnalistul Realitatea Plus, Alexia Ditcov într-un interviu cu avocata Eliza Ene Corbeanu. 



Crește alarmant deficitul din sistemul de pensii. Foto/Profimedia
Deficitul de la sistemul de pensii s-ar putea adânci în următorii ani. 10 salariați susțin 8 pensionari. De unde va lua statul banii
Deficitul de la sistemul de pensii s-ar putea adânci în următorii ani. Este avertismentul sumbru care se regăsește într-un raport al Consiliului Fiscal. Potrivit experților de acolo, prognozele arată că deficitul la bugetul asigurărilor sociale de stat - adică bugetul pentru pensii, va depăși pragul de 61 de miliarde de lei în 2027 în lipsa unor măsuri. Deja, sunt discrepanțe uriașe în țară. 8 pensionari sunt susținuți de 10 salariați.





Președintele Iranului s-a întâlnit cu Putin pentru perfectarea contractului. Foto/Profimedia
Iranul pare să se pregătească de spionat dușmanii, în principal Israelu. Va trimite Iranul trimite în Rusia doi sateliţi pentru a fi lansaţi în spaţiu
Iranul a trimis doi sateliţi de producţie locală în Rusia pentru a fi puşi pe orbită de un vehicul spaţial rusesc. Rusia a mai trimis sateliţi iranieni pe orbită în februarie anul acesta şi în 2022, atunci când americanii susțineu că sateliții ar putea să monitorizeze potenţiale ţinte militare în Israel şi în Orientul Mijlociu extins.